Domori Collection ’07’08
Som mange har fått med seg så kommer Domori med ny ”kolleksjon” hvert år, og for dem som ønsker fullstendig katalog tilsendt så er det bare og ta kontakt.
Vi har den siste tiden fått 2 forsendelser med den nye kolleksjonen, og kan raskt oppsummere endringene slik: Blend Line: Dette er et nytt display med 45stk 50 grams barer, og erstatter både Red Line og Black Line. Displayet består av Blend 0, Blend 1 og Puro. Puro er 100% kakao og er en blend av de 6 cru-ene. Nytt varenr er 31096, men vi selger ut siste rest av Red Line og Black Line i disse dager.
Chateau Line: Porcelana beholdes som eget display i og med at det var den første criollo klonen Domori kom på markedet med allerede i 1994.Puertomar og Puertofino fås nå i et mixed display sammen med de 2 nyhetene Javablond og Madagared. Se produktlisten for mer produktinformasjon. Nytt varenr er 31097.Chili er dessverre helt ute av Chateau Line denne gang.
Cru Line: Ingen endringer, og vi lagerfører fortsatt 4 av de 6 cru-ene i 70% kakao utgavene. Nye ladninger er imidlertid inne av alle typene.
Style Line: Ingen store endringer, men Latte-Sal er ikke lenger i utvalget. Også her er det kommet ny ladning av de fleste typene.
Drageer: Mandel overtrukket med melkesjokolade er ute av kolleksjonen, men isteden (på samme varenr nemlig 31056) har vi nå inne Kandisert ingefær overtrukket med mørk sjokolade.
Skrevet av Egil Ween
I sommer sendte vi ut et nyhetsbrev om at priser på melkeprodukter økte.
De siste månedene har imidlertid prisene både på melk og på ost økt dramatisk, og stort sett samtlige av våre produsenter har måtte øke sine priser.
Dette er igjen som følge av de betydelige prisøkningene på verdensbasis, men som nå også får det utslag selv på artesan produserte oster da lokale melkepriser har gått i taket.
Vi må derfor dessverre øke prisene fra 1. januar på en del oste produkter, men fortsatt klarer vi og holde prisen nede på de fleste produktene.
De prisene som ligger ut på nettet fra i dag (13. Desember) er de som gjelder fra 1. Januar. Vi ber dere oppdatere prisene innen utgangen av året slik at prisene fra 1. Januar er iht de nye prisene.
Også prisene på Olivenoljer og Oliven har fortsatt og øke i 2007, men her er det kun noen få produkt vi er tvunget til og øke prisene på da de fleste av våre produsenter har egne olivenlunder og dermed ikke er så følsomme for store prissvingninger på verdensmarkedet.
Imidlertid må vi øke prisen på solsikkeolje. Bøndene som produserer solsikke prioriterer i stor grad ”biodiesel” markedet som er svært lukrativt for øyeblikket, og dette medfører at tilgangen på solsikkeolje er dramatisk redusert, noe som igjen fører til prispress.
Utover dette så håper vi prisene våre fortsatt er blant de laveste i markedet, og vi vil gjøre vårt beste for og holde prisene nede.
Skrevet av Egil Ween
Organisk Parmesan (Parmigiano Reggiano)
Vi har nå fått inn til lager Organisk Parmesan fra Santa Rita. Kvaliteten er veldig bra, og vi vil lagerføre åttendeler samt 1 kilos stykker. Varenummer vil finnes på nettsiden fra midten av desember, og prisen vil være lavere enn for eksempel Rød Ku Parmesan.
Caseificio Santa Rita, som produsenten heter, er et familiedrevet kooperativ som produserer og modner Parmigiano Reggiano basert på organisk produksjon.
De 10 familiegårdene som leverer melken til Santa Rita ligger alle i Modena provinsen i Serramazzoni distriktet.
De er en såkalt ”mountain cheese producer” da de ligger mellom 600 og 1000mtr over havet; noe som gir en bedre kvalitet enn Parmesan produsert på flatlandet rundt Parma.
Gresset på beitemarkene samt tørrforet er også organisk kultivert.
All osten fra Santa Rita er merket med produsent nr 2895, og det at produksjonen er basert på organisk landbruk sammen med strenge krav fra Parmigiano Reggiano konsortsiumet, er den beste garantien for både hygiene, opprinnelse og ikke minst kvalitet.
Santa Rita har en åpen dør filosofi slik at de ønsker besøkende velkommen både på ostefabrikken og de tilhørende gårdene.
Les mer på nettsiden deres; se under lenker-produsenter.
Skrevet av Egil Ween
Matcompaniet & A. Idsøe inviterer høstsmaking Onsdag den 7. November kl 17.30-20.00
Sted: A. Idsøe sine lokaler i Verksgata (Stavanger).
På smakingen vil vi fokusere spesielt på Idsøes velsmakende håndverksprodukter, og blir det som vanlig mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med Matcompaniets store sortiment av spekemat, ost, tørrvarer og konserver fra Italia, Frankrike og Spania.
Fra en av våre andre mangeårige matvenner og samarbeidspartnere; Salumeria Franchi har vi utvidet sortimentet med nye produkter fra Aostadalen. I en liten landsby 1300 meter over havet produseres skinker og annet godt. Jamon de Bosses DOP er Italias minste DOP og er en skinke som grunnet klima og produksjon er rik på smak og karakter.
Av andre ting som bringes til ”torgs” denne dagen kan vi nevne:
Sesongoster. Årets Stilton fra Bachelet og North Downs; Mont D´Or fra Mons samt en bra utvalg av Italienske og Franske Oster.
Nyheter: Italienske kaker fra Marchi Vanda og Lazzaroni; Anfosso´s luksuspasta fra Liguria.
Ellers vil dere som vanlig finne et representativt utvalg av alle de andre produktene. I tillegg til maten blir det servert vin og øl utover kvelden.
Som vanlig setter vi pris på å vite litt om hvor mange som dukker opp og ber derfor om at de som vet de vil være til stede sender oss en melding på mail til: [email protected] eller [email protected] eller ring en av oss.
MVH Albert, Ørjan, Kristian, Roar, Egil og resten av gjengen.
Skrevet av Egil Ween
mandag 22. oktober kl 13.00 – 17.00
på Cafe Christiania (Vis a vis Stortinget)
Fra en av våre andre mangeårige matvenner og samarbeidspartnere; Salumeria Franchi har vi utvidet sortimentet med nye produkter fra Aostadalen. I en liten landsby 1300 meter over havet produseres skinker og annet godt. Jamon de Bosses DOP er Italias minste DOP og er en skinke som grunnet klima og produksjon er rik på smak og karakter. Det bys også på smaksprøver av speket høyfjellsfe og Aostadalens berømte Lard d’Arnard.
Av øvrige nyheter vil fokusere på Italienske kaker og luksuspasta fra Liguria. På smakingen blir det som vanlig mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med Matcompaniets store sortiment av spekemat, ost, tørrvarer og konserver fra Italia, Frankrike og Spania.
Velkommen en smakfull matprat!
Med vennlig hilsenEgil – Nina – Bjørn – Hans Petter - & Albert
Vi synes det er kjekt å vite litt om hvor mange som kommer. Send oss derfor gjerne en e-post på: [email protected] eller en faks til vår Oslo avdeling på faksnr: 22 26 61 11.
Ved spørsmål ring:
Nina 9924 8470 eller Egil på 900 23 461
Skrevet av Egil Ween
I år kan vi tilby forskjellige typer firmagaver hvor vi samler endel godsaker i en fint innpakket matgave.
Her er 3 eksempler på gaver (de er avbildet under):
1) Gaven for osteelskere
Eksempelet avbildet inneholder Livarot, Pont L´Eveque, Camenbert og en liten krukke Stilton med tilbehør som valnøttkrem, honning og mostarda av fiken samt rutula og spinatella (brødsticks).
Pris vil være ca 460,- inkl moms ferdig innpakket, men innholdet kan justeres hvis en ønsker en rimeligere ostegave.
2) Den eksklusive gaven
Med innhold som Parmesan, Parmaskinke, Steinsopp, Balsamico, Italiensk salami, Olivenolje og Pasta skulle alle "gourmeer" bli fornøyd. Her vil prisen være i underkant av 400,- inklusiv moms.
3) Gaven som "alle" liker
Her har vi samlet en rekke av våre bestselgere i en gave. Her er Parmesan, Parmaskinke, Salami, Bøffelmozzarella, Liguianske Oliven, 2 typer Pesto, Olivenolje og Saba (en søt balsamicodressing). Denne vil koste rett i underkant av 500,- inklusiv moms.
Ellers tilbyr vi også i år gavepakninger fra Anfosso. Bilder kan sees på linken under, eller under delikatesser i produktlisten. Prisene her er ex moms.
40131 | Anfosso gavepakn ""tumai 500ml + biologisk balsamico 500ml""" | Anfosso | Stk | 150,- |
40132 | Anfosso gavepakn stor1 (tumai, balsamico, tunfisk, oliven, pesto og chili) | Anfosso | Stk | 390,- |
40133 | Anfosso gavepakn stor2 (tuumai, dop, chiliolje, artiskokk, oliven) | Anfosso | Stk | 390,- |
Bildet over viser "Gaven for osteelskere"
Bildet over viser "den eksklusive gaven"
Bildet over viser "Gaven alle vil like"
Skrevet av Egil Ween
Vi legger opp til og bestille årets julekaker i løpet av uke 38 for levering i uke 42 og uke 43.
Utvalget blir det samme som i fjor, det vil si:
31001 | Pandorini 80 grams | Alis |
31003 | Panettoncino 100 grams | Alis |
31039 | Panettone classico 1 kilo | Lazzaroni |
31040 | Pandoro classico 1 kilo | Lazzaroni |
31041 | Panettone cioccolato 750gr | Lazzaroni |
31042 | Panettone amaretto 750gr | Lazzaroni |
Se også bilder under Produktlisten.
Som i fjor selges Panettone og Pandoro hovedsakelig basert på forhåndsbestillinger, så vi oppfordrer alle til og sende inn sin bestilling i løpet av en uke eller to; dog senest 21. September.
Skrevet av Egil Ween
Vår olivenolje produsent i Puglia har over 100he med olivenlunder hvor de dyrkes organisk. Vi har derfor valgt og ta inn den organiske oljen i tillegg til standard oljen.
Kvaliteten er meget bra, og prisen gjør oljen til et av de beste kjøpene vi kan tilby på extra virgin olivenolje.
Den første ladningen ankommer lager i midten av September.
Mer info om oljen finner dere i produktlisten (olivenoljer varenr 50142)
Skrevet av Egil Ween
Denne gangen er det mye nyheter på kakefronten.
Fra Lazzaroni har vi utvidet sortimentet med andre Italienske spesialiteter som Baci og Cantuccini, samt en flott tinn-eske som inneholder både Amaretti, Cantuccini, Baci og Canestrelli.
Fra vår nye leverandør Marchi Vanda i Toscana har vi tatt inn Panforte samt Cantuccini med mandler og sjokolade; alt typiske kaker fra Toscana.
Skrevet av Egil Ween
Endelig kan Matcompaniet tilby det som av mange anses å være Norges beste pølser fra Albert Idsøe i Stavanger.
Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1828 da Tore Idsøe etablerte slakteri og kjøttutsalg. Sjette generasjon har tatt over og Albert jr har bidratt til at Idsøe er synonymt med kvalitet og innovasjon. Varer som tidligere har vært forbeholdt Stavangerfolk er nå gjort tilgjengelig som en del av Matcompaniets sortiment.I første omgang har vi satset på noen av hans bestselgende pølser og tørrsaltet bacon. Pølsene skiller seg fra vanlige pølser med et kjøttinnhold mellom 90 og 95%. For vanlige pølser ligger kjøttprosenten på rundt 30! Alle fire pølsesortene er uten karbohydrat og melk.
Pølsene er forpakket i 3 pakninger for butikk og 2,5 kilo forpakning for HORECA.
Varenr 22015 Meksikansk krydderpølse
Dette er en røkt pølse laget på grovmalt storfekjøtt og meksikansk krydder.
Varenr 22016 Kyllingpølse
En lettrøkt pølse laget på grovmalt kyllingkjøtt smakt til med salt, ingefærrot og krydder.
Varenr 22017 Chorizo
En røkt pølse laget på svinekjøtt tilsatt olivenolje, balsamico, hvitløk, paprika, chili og cumin.
Varenr 22018 Røkt gladmatpølse
Røkt pølse laget på grovmalt svinenakke, salt, hvitløk, salvie, merian, timian, rosmarin, chiliflak og pepper.
Varenr 22019 Tørrsaltet bacon
Bacon laget slik bacon skal lages. Selges i stykker.
Skrevet av Egil Ween
For kort tid siden var noen av oss på snartur til Italias nordlige regioner. I løpet av fem hektiske dager besøkte vi produsenter i Piemonte, Liguria og Aosta. Turen til Aosta var lagt opp for å se nærmere på produksjonen av en av Italias best bevarte skinkehemmeligheter: Jamon de Bosses. En skinke produsert høyt til fjells nær Europas tak; Mont Blanc.
Når vi omtaler Italiensk skinke vil 9 av 10 tenke Prosiciutto di Parma. Ikke så merkelig nettopp fordi denne skinken er det desidert største DOP produktet i volum. På den andre enden av skalaen finner vi Jamon de Bosses. Det produseres kun i overkant av 3500 skinker i året og Matcompaniet er ikke så rent stolte av å kunne presentere denne høyfjellskinken for det norske markedet.
Skinken produseres på 1632 moh og lufttørkes i 100% naturlig klima. Gulvet i de luftige modningsrommene er dekket med høy og lokale urter som bidrar til skinkens fantastiske aroma. Det tørre og kjølige alpeklima gir en skinke med dyprødt kjøtt og hvitt til rosa, fast og blankt fettlag.
Smaken er distinkt og rik med behagelig saltsmak som balanserer med svinets naturlige sødme og en aning viltkarakter.
Produksjonen er tuftet på en tradisjon som kan spores helt tilbake til 1397! Skinken er nevnt utallige ganger i historiske skrifter, men vi nøyer oss med å formidle en god historie av nyere dato: Franchi senior og den legendariske Paul Bocuse hadde satt hverandre i stevne for å blindteste skinker fra sine respektive land. Anonymt servert på fat ankom skinkene smakebordet og da resultatene skulle konkluderes var chef Bocuse ikke i tvil. Skinken, som viste seg å være Jamon de Bosses var uten tvil den beste. At det etter dette har blitt sendt en større mengde skinke til Lyon og Paul Bocuse er ingen hemmelighet…
Vi har ikke ambisjoner om å sidestille vår gane med den franske kjøkkenguden, men etter selv å ha smakt Jamon de Bosses er vi ikke i tvil: Dette er noe av det beste vi har smakt av skinker.
Akkurat i tide til sommerens mange tallerkener med spekemat får vi inn det første partiet med skinken.
Samtidig utvider vi sortimentet med Italias eneste DOP Lardo: Lard d’Arnad. Modnet med urter, salt, pepper og andre krydder får man en helt fantastisk lardo. I tillegg til tradisjonelle bruksområder for Lardo, som velsmakende tynt fettsvøp til sjømat, vilt og annet magert kjøtt, er dette etter vår oppfatning den lardoen som egner seg best til å nytes naturell i løvtynne skiver. Ønsker man å lage en salume misto fra Alperegionen kan løvtynne skiver med Jamon de Bosses og Lard d’Anard kombineres med vårt tredje produkt fra Valle d Aosta: Mocetta de Bosses. Dette er speket filet fra Bovina høyfjellsfe. Aromatisk og med preg av gode dager med beite i frodige åssider.
Vi ønsker våre kunder og deres gjester mange smakfulle sommerdager!
Varenr: 20080 Jamon de Bosses
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Som muligens mange har fått med seg så har prisene på melkeprodukter økt betydelig på verdensbasis den siste tiden. Økt etterspørsel kombinert med lav tilgjengelighet på melk har ført til denne prisøkningen. Smørprisene har allerede økt, og ost er dessverre neste produktgruppe som vil merke dette. Heldigvis så har Matcompaniet for det meste artesanske oster hvor denne prisøkningen ikke vil merkes i særlig grad, men på en del basisprodukter som mozzarella og taleggio vil vi måtte øke prisene noe som følge av høyere innkjøpspriser. De nye prisene på ost (og en del andre produkt) vil være operative fra 1. Juli, og vi ber derfor alle brukere om og logge seg inn etter 1. Juli for og hente ut oppdaterte prislister.
Oppdatert 30. Juni: Nye og oppdaterte priser ligger nå ute
Skrevet av Egil Ween
Nå har det ankommet påskenyheter fra Guido Gobino på lager.
Se mer info og bilder i produktlisten (Sjokolade - Guido Gobino - Nyheter).
Skrevet av Egil Ween
Matcompaniet inviterer smaking sammen med A. Idsøe Onsdag den 21. Mars kl 18.00
Sted: A. Idsøe sine lokaler i Verksgata (Stavanger).
Av nyheter og fokusområder som bringes til ”torgs” denne dagen kan vi nevne:
Oster fra Casa Madaio. Dette er vår leverandør av ost fra Campania og vi har nå utvidet sortimentet med en rekke spesialiteter som bør prøves!
Ost fra Mons og Bachelet I tillegg til nyheter vil vi selvfølgelig også by på smakebiter fra resten av vårt ostesortiment med fokus på sesongoster.
Spekemat Det vil tilbys et bredt utvalg av vårt spekematutvalg. Vi har nå igjen tatt inn spekematen fra Antica Corte Pallavicina og vi vil presentere Culatello di Zibello DOP. Skinkekjennere verden over klasser Culatello di Zibello DOP på linje med det beste som kan skaffes av Iberico Bellotaskinke.
Ellers vil dere finne et representativt utvalg av alle de andre produktene inklusiv en rekke av nyhetene innefor ”delikatesser”.
I tillegg til maten blir det servert vin og øl utover kvelden.
Som vanlig setter vi pris på å vite litt om hvor mange som dukker opp og ber derfor om at de som vet de vil være til stede sender oss en melding på mail til:
[email protected]
Skrevet av Egil Ween
Nyhetsbrev nr2 i 2007 kommer raskt da det har skjedd mye allerede de første 2 månedene. Nettsidene er tatt imot positivt, og vi takker for mange tilbakemeldinger.
Vil allikevel minne om at en bør registrere seg, spesielt hvis en er opptatt av og få informasjon om nye produkt og prisendringer.
Siden lanseringen for en drøy måned siden er det også tilkommet en masse ny informasjon, og vi håper dere vil forsøke å lete den frem; den som leter han finner.
Som vi skrev sist så er Ørjan på vei til Australia, og vi takker ham for en kjempejobb; ikke minst med disse nettsidene.
Nye medarbeidere er imidlertid på plass, og vår nye mann som allerede er på veien i Oslo heter Bjørn Reistad og fra midten av mars starter Nina Brubakk som ansvarlig for vår Osloavdeling.
Bjørn er 40 år og har jobbet mange år som kokk. Behovet for dagjobb har ført han ut av kjøkkenet og da han så at jobben i Matcompaniet var ledig var han ikke i tvil om at han skulle ha jobben. Bjørn vet mye om det å stå på kjøkken og hvor viktig gode råvarer er. Vi ønsker han velkommen i gjengen og ser fram til å opprettholde vårt høye service nivå!
Nina har en bred og allsidig bakgrunn for sitt nye virke som områdeansvarlig ved Matcompaniets Osloavdeling. Nina er utdannet kokk og har jobbet både som kokk, sous chef og kjøkkensjef. I tillegg til dette har hun jobbet i og drevet sin egen delikatessebutikk. Sammen med Bjørn og Hans Petter vil hun sørge for at vi kan jobbe enda tettere med våre kunder og utvikle gode relasjoner.
Under ”kontakt oss” finner du både telefonnr og e-mail til begge to, i tillegg til oss andre.
Produktnyheter: Henviser til nyhetsbrev nr 1 der alle nyhetene ble presentert.
Følg imidlertid med på Guido Gobino sine produkt de nærmeste dagene; det nærmer seg påske, og en kan ikke feire påske uten Italienske sjokolade påskeegg.
Arrangementer
Det er i Stavanger det skjer i mars og vi minner igjen om Stavanger Vinfest fra den 14. til den 17. mars samt Buffet uka etter.
Under Vinfesten blir arrangert en Vinmesse som er åpen for alle lørdag 17.03.07 i andre etasje på Hall Toll, 13.00 – 18.00
I tillegg til smaksprøver fra Matcompaniet og Albert Idsøe så vil diverse utstillere boltre seg og vise frem gode viner, fine glass, kokkekniver, vinlager, samt vin – og kokebøker.
Se mer info om programmet på: http://www.stavangervinfest.no/
Buffet 2007 går som nevnt sist av stabelen i Stavanger den 21-23. mars, og under årets Buffet vil også uttaket til Bocuse D´or i 2009 gå av stabelen med finale den 22. mars.
Dagen før (21. mars) så inviterer Matcompaniet i samarbeid med A. Idsøe til stor smaking i lokalene hos Idsøe fra kl 18.00. Eget dokument med mer info blir snart og finne på disse sidene.
Alle er hjertelig velkommen, og det blir i tillegg til en rekke smaker av ost, spekemat og andre delikatesser også rikelig med øl og vin utover kvelden.
Skrevet av Egil Ween
Den store fordelen med å registrere seg er at man da får tilgang til en personlig prisliste for egen bedrift. Alle kunder vil dermed kunne få sin egen prisliste hvor alle betingelser relatert til kundeforholdet blir tatt høyde for.
En må påregne ca en dag etter registrering før en bruker er oppdatert til riktig nivå.
Alle registrerte kunder har også muligheten til og få tilsendt mail når det er nye nyhetsbrev, samt at vi enkelt kan nå dere i forbindelse med bestillinger eller andre avklaringer en måtte ha behov for.
Vi håper dere blir fornøyd med den nye nettsiden, men gi oss gjerne tilbakemelding hvis det er noe vi skulle hatt forbedret.
Skrevet av Ørjan Ommundsen
Vi ønsker Nina Brubakk velkommen som ny Områdeansvarlig i Oslo; se mer informasjon i nyhetsbrev nr 2
Skrevet av Egil Ween