Med henvisning til nyhetsbrev om prisøkning grunnet euro-kursen kan vi opplyse om at de nye prisene nå ligger ute på nettsiden.
Generelt på ost og spekemat ligger prisøkningene i snitt på 8-10% men på endel volumprodukt har vi klart å presse innkjøpsprisen såpass langt ned at vi unngår prisøkning (f eks Parmesan, Finocchiona med mer).
På de andre produktene varierer prisøkningen avhengig av hvor mye toll og transport utgjør av prisen. Dessuten er det flere produktgrupper som ikke er berørt av prisøkningen (produkt fra Norden, Amerikanske produkt, mel, fiskekonserver og en god del av delikatesseproduktene).
Vi har m.a.o. prøvd å holde prisøkningene på et minimum.
Vi håper alle logger seg på og lagrer sine respektive prislister, men for dem som ønsker de ny prislistene tilsendt som excel-fil så er det bare å sende en e-mail til en av adressene under "kontakt oss".
Her er den tragiske utviklingen av euro i år...!!
Skrevet av Egil Ween
Vi har lenge forsøkt å unngå en prisøkning i disse tider hvor prisøkninger trolig er det en minst skulle ønske seg, men kursen på euro har nå ytterligere forverret seg og våre innkjøpspriser er nå ca 20% høyere enn de var bare for få måneder siden.
Det er derfor blitt helt nødvendig å øke prisene umiddelbart, og prisøkningene vil være gyldige fra 23/12-08.
Vi håper at alle forstår at vi ikke absorbere en slik dramatisk økning i eurokursen.
Skrevet av Egil Ween
En særdeles begivenhetsrik høst er snart tilbakelagt, og for de fleste gjelder det nå å holde tritt med trøkket fram mot en velfortjent juleferie. For Matcompaniets del har denne høsten bidratt med en rekke spennende nyheter i sortimentet. Vi har jevnlig sendt nyhetsbrev om dette, men det kan likevel være nyttig å komme med en liten oppdatering vedrørende tilskuddet av godsaker:
Etter å ha trålet markedet og smakt på et uttall av ulike typer industrielt produsert chevre buche fant omsider Herve et produkt som kunne passere hans kritiske gane.
12168 Chevre buche (chevre rull) og veier 880 gr.
Fantastisk til det meste der du ønsker å benytte chevre i produksjonen uten at kjøkkenprosenten sprekker.
Prøv den gjerne gratinert på salat med litt ristede pinjekjerner og honning.
Prøv også nyheten Galet de la Loire (varenr 12169) samt hans Stilton som er helt utrolig!
En annen nyhet fra Mons er hans eget ostetilbehør. Dette kommer i 4 ulike smaker satt sammen slik at de matcher det meste av ost:
40175 Douceur cerise noir (mørk kirsebær syltetøy) 110gr
40176 Douceur coing thym rosmarin (rosmarin & timian syltetøy ) 110gr
40177 Douceur figue miel (fiken og honning syltetøy) 110gr Mons
40178 Douceur myrtille 5 baies (blåbær med 5 peppertyper syltetøy) 110gr
Prøv deg fram og finn dine favorittkombinasjoner. Perfekt julegave til gode medarbeidere sammen med litt ost.
Økologisk serie fra Parma
Selv om Parma er mest kjent for sine fantastiske skinker produseres det også mye grønnsaker på gårdene rundt Parma. En av disse produsentene er La Fattoria delle Delize som dyrker alle sine grønnsaker økologisk Disse grønnsakene danner utgangspunktet for en unik serie med konserver, pestoer og ulike sauser. I tillegg har de også sin egen økologiske Saba og en økologisk siciliansk olivenolje i sin serie. En rekke butikker har tatt inn disse produktene og kan melde om fornøyde kunder.
Med utgangspunkt i sennepsåkre i Dalarna i Sverige produseres det som av mange regnes som en av verdens beste senneper – spør du en svensk kokk vil han nok si DEN BESTE, mens sannheten er at LissEllas Senap faktisk objektivt sett kan kalles nettopp verdens beste sennep. På en årlig konkurranse i Napa Valley i USA, som regnes som Senneps VM, ble de begunstiget med Gull, sølv og bronse for sine produkter. Et must på julebordet, som selvsagt også forsvarer sin plass i forrådet resten av året.
40183 Søt & strek sennep (vm-sølv) 120 gr
40184 S-spesial sterk med sødme (vm-gull) 110 gr
40185 Grov dijon type usøtet (vm-bronse) 110 gr
40186 Fin dijon usøtet 110 gr
Amerikanske spesialiteter
Vi har i år introdusert en rekke spesialiteter fra USA. Vår gode venn Craig har kommet over en rekke produkter som han bare ”må ha” – og må han så må vi også, for ikke å snakke om deg. De nyeste produktene er:
32007 Pace picante sauce (medium) 16oz (450ml)
32008 Walkerswood jerk one-stop table sauce 5oz (150ml)
32005 La costeña hel jalapeño-chili 7oz (200gr)
32006 La costeña serrano-chili 7oz (200gr)Spekemat og ost fra La Casara
Fra det vesle meieriet og salumeriaen La Casara i Veneto har vi tatt utvidet sortimentet og kan nå tilby deres Monte Veronese i en variant som kun er lagret i 3 måneder. En perfekt ost til sandwicher eller som supplement til andre ostekombinasjoner.
Med utgangspunkt i restene fra osteproduksjonen forer La Casara opp noen særdeles lykkelige og velsmakende svin. Disse ender selvfølgelig opp som god spekemat. Deres Soave-skinke og kokte pancetta er nyheter som allerede har fått sin tilhengerskare og som helt klart fortjener din oppmerksomhet dersom du er på utkikk etter noe ekstra godt.
11107 Monte veronese latte intero dop (fersk)
20084 Prosciutto di soave nostrano u/bein20085 Pancetta cotta (kokt Pancetta)
Christiansøpigens sildMange av tilhengerne av det Nordiske kjøkken har pekt på sildens rolle som råvare og foredlet spesialitet. Blant kjennere regnes Christiansø-pigens sild som en av de fremste produktene på markedet. Siden 1980 tallet har denne vesle produsenten befestet sitt rykte for å ha en velsmakende sild av meget høy kvalitet. Matcompaniet er stolte av å kunne introdusere dette unike produktet slik at du rekker å kjøpe inn til julens mange gode frokoster, men vær da rask med å bestille! Nyt den gjerne med rugbrød, ribbefett, godt øl og en lys akevitt.
40190 Marinert Sild 500gr (225gr netto) Christiansø-Pigen
40191 Røde Krydret Sild 500gr (375gr netto) Christiansø-Pigen
40192 Carry Kryddersild 750gr (575gr netto) Christiansø-Pigen
40193 Tomat Kryddersild 750gr (575gr netto) Christiansø-Pigen
40194 Saltede Sildefiléer 1200gr (700gr netto) Christiansø-Pigen
Annet nytt
Domori har endret en del på utvalget, og det er snart tid for den innovative Fusion-Line til å ankomme men her vil et eget nyhetsbrev sendes ut i nær fremtid.
Fra Anfosso er det en rekke nyheter i år på gavepakninger, og det er fortsatt noen igjen for salg, men ikke vent for lenge da det er først til mølla.
Fra Marchi Vanda er det akkurat kommet inn en del nye kaker:
31104 Cantucci Nocciola/hasselnøtt 200gr31105 Biscotti Caroline all´Uvetta
31106 Biscotti Coccinelle 200gr
31107 Biscotti Cannoli al cioccolato 200gr
31108 Biscotti Sfogline Cuori d´Amore Albicocca 200gr
Fra Frankrike har vi nå fått inn det lenge etterspurte espelette krydderet:
30117 Piment d´Espelette AOC 20gr (Vincent Darritchon)Den populære Crema-en fra Mussini har vi nå også I Bianco utgave:
50149 Crema di Balsamico Bianco 150mlHøytid og nytt år
Julen står for døren og vi benytter anledningen til å takke alle våre kunder for nok et godt år. Som linjene over antyder har det skjedd mye, og vi skal gjøre det vi kan for å opprettholde den samme dynamikken også i 2009.
Allerede i februar vil du kunne treffe oss og våre mest sentrale leverandører på SMAK 09. Den treårlige messen for Horeca og butikker avholdes på Norges Varemesse på Lillestrøm fra den 3. til den 6. februar. Allerede nå kan vi love at vi vil introdusere spennende nyheter, samt at dette selvfølgelig også er en gyllen anledning til en god matprat ledsaget av ditto munnfuller. Matcompaniet kommer også denne gangen til å arrangere fagseminar i forbindelse med messen. Vi anbefaler deg at du følger med på vår hjemmeside slik at du ikke går glipp av disse – sist var de fulltegnet neste før vi la dem ut…
Så gjenstår det bare å ønske deg og dine en fredfull julehøytid og ett 2009 med gode og positive utfordringer.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Matcompaniet er stolte av å kunne introdusere en verdens beste senneper på det norske markedet. Noen ganger er det godt å oppdage at de gode smakene er å finne rett i nabolaget. Likevel var vårt første møte med den svenske sennepsprodusenten LissEllas nesten som å reise over bekken etter vannn…
På vårt besøk på Slow Food’s arrangement Salone del Gusto i Torino nå i høst stanset vi opp ved en stand for svenske nisjeprodusenter. Oppmerksomheten ble raskt rettet mot den nevnte sennepsprodusenten. Det var definitivt kjærlighet ved første munnfull. Kompleksiteten og samtidig renheten i smaken var noe av det beste vi hadde smakt. Du kan godt si vi der og da ble ”kär och galen” – det var et produkt vi bare måtte ha i vårt sortiment. Og her er den altså – rydd plass i hyllene, enten det er på kjøkkenet eller i butikken for LissElllas Senap fra Dalarna!
Skrevet av Egil Ween
Nina har nå forlatt oss i Oslo, og vi takker henne for en kjempejobb og ønsker henne lykke til i ny jobb.
Ny medarbeider er imidlertid på plass, og vår nye mann som er på plass fra 1. oktober i Oslo heter Klaus Nielsen.
Klaus er 30 år, er dansk og har bodd i Oslo i snart 5 år.Klaus har gode matkunnskaper, og liker og kaste seg ut i nye smaksopplevelser. Klaus vet også mye om det med punktlig og god levering, og har jobbet med leveringer for Åpent Bakeri i over 3år.
Han har i tillegg en variert bakgrunn og vi tør påstå at få av dere vil følge ham på sykkelen gjennom marka.
Vi ønsker han velkommen i gjengen og ser fram til å opprettholde vårt høye service nivå!Sammen med Bjørn og Hans Petter vil han sørge for at vi kan jobbe enda tettere med våre kunder og utvikle gode relasjoner.
Under ”kontakt oss” finner du både telefonnr og e-mail til Klaus.
Skrevet av Egil Ween
Vi legger opp til å bestille årets julekaker i løpet av uke 40 for levering i uke 44 og uke 45.
Utvalget blir det samme som i fjor, det vil si:
31001 | Pandorini 80 grams | Alis |
31003 | Panettoncino 100 grams | Alis |
31039 | Panettone classico 1 kilo | Lazzaroni |
31040 | Pandoro classico 1 kilo | Lazzaroni |
31041 | Panettone cioccolato 750gr | Lazzaroni |
31042 | Panettone amaretto 750gr | Lazzaroni |
Se også bilder under Produktlisten.
Som i fjor selges Panettone og Pandoro hovedsakelig basert på forhåndsbestillinger, så vi oppfordrer alle til og sende inn sin bestilling i løpet av en uke eller to; dog senest 26. September.
Husk også og forhåndsbestill Panforte fra Marchi Vanda:
31090 | Panforte 250gr | Marchi vanda |
31091 | Panforte 500gr | Marchi vanda |
I år blir det også mulig å forhåndsbestille produkter fra FLAMIGNI. De har et enormt utvalg av gaveartikler, Torrone varianter, Julekaker i eksklusiv innpakning og andre "Pasticceria" spesialiteter. Utvalget er foreløpig ikke å finne på nettsiden vår men sjekk gjerne ut nettsiden deres og kom med eventuelle innspill og ønsker:
http://www.flamigni.it/indexENG.html
Også ANFOSSO har flere gavepakninger i år, og det vil bli sendt ut en egen mail på dette. Vi vil uansett lagerføre de samme variantene som i fjor som et minimum:
Gavepakninger fra Anfosso | ||||
40130 | Anfosso gavepakn 3 småglass (pesto, pesto rosso, olive paste) | Anfosso | Stk | 80,- |
40131 | "anfosso gavepakn ""tumai 500ml + biologisk balsamico 500ml""" | Anfosso | Stk | 150,- |
40132 | Anfosso gavepakn stor1 (tumai, balsamico, tunfisk, oliven, pesto og chili) | Anfosso | Stk | 390,- |
40133 | Anfosso gavepakn stor2 (tuumai, dop, chiliolje, artiskokk, oliven) | Anfosso | Stk | 390,- |
Skrevet av Egil Ween
CHEF`S TABLE
HOS A.IDSØE
ONSDAG 1 OKTOBER KL.18.00
VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG
KVELD HOS A.IDSØE MED GOD MAT
OG DRIKKE. DETTE BLIR EN KVELD
FOR ÅTREFFE KJENTE OG UKJENTE.
PÅ GRUNN AV STOR PÅGANG ØNSKER VI EN
TILBAKEMELDING OM DERE KOMMER, GJERNE
PÅ MAIL [email protected] ELLER
[email protected] ELLER
TLF.92270004(ALBERT) ELLER 40874104(ØRJAN)
ELLER 51893505
HILSEN FESTKOMITEN
Skrevet av Egil Ween
Sommerens nyhetsbrev inneholder både gode og dårlige nyheter. For det første kan vi nå melde om en ny og spennende Deliserie med kun økologiske produkter, samt at vi igjen øker utvalget fra La Casara i Veneto. Den dårlige nyheten er at vi dessverre fortsatt får meldinger om prisøkninger fra våre leverandører.
Fra august vil Matcompaniet tilby følgende produkter fra familiens rikholdige sortiment: Tomatsaus med ansjos og kapers, Tomatsaus med finhakkede grønnsakser og Tomatsaus med Basilikum.
Småløk syltet i saba, Fenikkel med ansjos og kapers, Paprika syltet i saba og olje, ”Giardine Familigia” – syltede grovhakkede grønnsaker fra familiens hage og ”Salsa di Nonna” – bestemors saus.
Soltørket tomatkrem, Artiskokkkrem, Paprikakrem, Baslikumpesto, Olivenpate.Og sist men ikke minst økologisk olivenolje og økologisk saba.

Fra La Casara så oppfordres alle herved til å smake den kokte Pancettaen; den er bare helt konge. Soave skinken er også et godt alternativ for dem som synes Parmaskinke er blitt vel mye brukt.
Den dårlige nyheten er at den internasjonale matvarekrisen dessverre fører til at vi må varsle en prisøkning. Det går nesten ikke en uke uten at vi mottar meldinger som varsler prisøkning på en rekke av våre kjerneprodukter. Det er en kombinasjon av økte råvarepriser og transportkostnader som fører til at vi ser oss nødt til å øke prisene f o m 15. august. Vi har imidlertid klart å holde samme priser på de aller fleste produkt, men ber dere å ajourføre eventuelt lagrede prislister med den nye og oppdaterte listen.
En annen dårlig nyhet er at Nina i Oslo har valgt å søke nye utfordringer fra 1. oktober men vi lover at nye krefter vil bli satt inn så snart som råd er.
Matcompaniet har selvfølgelig åpent i hele sommer og du vil alltid kunne få hjelp med å by gjester gode matopplevelser. Vi ønsker alle våre kunder fortsatt en strålende sommer og håper den byr på en anselig mengde med tiltrengte soltimer, gode munnfuller og leskende drikke!
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Osteseminar og smaking
Fromagerie MonS har gjennom flere generasjoner tilfredstilt kresne ganers lyst på ost av ypperste kvalitet. Firmaets ledes i dag av Hervé Mons som selv er sentral i utvelgelse og modning av ostene som leveres til alt fra Franske stjernerestauranter til utenlandske kunder som vet å verdsette kvalitet. Hervés kunnskaper om ost er som et humant leksikon og han er nå på vei til Norge for å dele med seg alt du bør vite om ost pluss litt til.
Matcompaniet er stolte over å kunne invitere sine kunder til osteseminar på
Restaurant Bagatelle
Onsdag 21. mai kl 13:00
Dagens agenda vil spinne rundt temaene sesong, ostefamiliene, upasteuriserte oster, småskala produksjon og nyttige generelle tips om ost.
I tillegg til Hervé Mons selv vil også ansvarlig for det Nord Europeiske markedet; Michael Mathier, som tross navnet prater flytende svensk, være til stede.
Det er med andre ord duket for en dag med mye nyttig informasjon og tips om ost!
Seminaret vil ha begrenset antall plasser og vi må derfor be om forhåndspåmelding til [email protected] innen fredag 16. mai.
Her gjelder prinsippet først til mølla…
Dersom du ikke har anledning til å delta på seminaret vil vi ha en mer uformell smaking fra ca kl 14:30 og en times tid.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Vårens vakreste eventyr!
La gå at vi låner kallenavnet til Holmenkollstafetten, men like fullt mener vi å ha våre ord i behold når Matcompaniet og A. Idsøe inviterer til grillfest på
Vøienvolden Gård
Tirsdag den 20. mai klokken 17:00
Vøienvolden er en vakker idyll på Sagene. Bygninger oppført fra 1683 og utover danner gårdstunet som denne kvelden skal være rammen for vårt arrangement.
Innholdet er i likhet med rammen både fristende og smakfull:
v Selvfølgelig er det Craig som står bak grillen, denne gangen sammen med Ørjan Bjørnsen fra A Idsøe. De skal sørge for at du kan nyte et utvalg av Idsøes berømte pølser og velhengt kjøtt.
v Herve Mons og Michael Mathier fra Fromagerie MonS har plukket ut noen gode oster som er typiske for sesongen og er til stede for en mer utdypende osteprat.
v Tilbehøret vil være hentet fra Matcompaniets sortiment ispedd grønt og godt brød
v Tørsten slukkes med passende drikke.
Dette er et lukket arrangement for gode kunder og vi ønsker at alle skal bli mette og fornøyde. Derfor må vi be om påmelding innen den 15. mai på mail til [email protected]
Hvordan finne Vøienvolden:
Slik ser det ut:
Vi gleder oss til en hyggelig vårkveld sammen med gode matvenner – velkommen!
Skrevet av Egil Ween
Smaking av La Casara produkter på Hall Toll onsdag 16. April kl 15.00
Like før jul introduserte vi nye oster fra ”superprodusenten” La Casara i Veneto området.
I forbindelse med besøk fra Giovanni Roncolato selv, så inviterer til en produktsmaking i Stavanger onsdag 16/4 kl 15.00-16.00 på Hall Toll.
Det blir anledning til å smake en rekke av ostene hans i tillegg til 3 typer Pancetta som han lager selv.
Litt om La Casara:
I 1920 startet Ermenegildo, Roncolato familiens osteproduksjon i landsbyen Brenton nordøst for Verona. Familien utviklet produksjonen og ble regnet for å være den ledende produsenten i området. I 1964 tok de over administrasjonen av oste cooperativet i Roncà. Navnet ble endret til La Casara, noe som i dag er synonymt med det ypperste av ost fra området.
Bedriften drives fortsatt av Roncolatofamilien . Barnebarna til grunnleggeren med Giovanni i spissen står som garantister for at all ost lages i henhold til tradisjonen og det lokale regelverket.
I tillegg til ost produserer også La Casara spekemat med utgangspunkt i sine egne svin. Deres sopressa veneta er rett og slett den beste vi har smakt av den denne typen salami.

Monte Veronese D'Allevo Veccio DOP
Tufo
Caprone Stagionato
Erborinato Gialloblu
Taleggina di Capra
Lessino di Capra
Formaggio al Peperoncino
Sopressa Veneta Riserva
Skrevet av Egil Ween
Spennende aktiviteter på gang
I sann Matcompaniet ånd har vi denne våren lagt opp til noen annerledes, lærerike og forhåpentligvis morsomme arrangement med en god dose sosialt samvær.
Det første arrangementet går av stabelen allerede mandag den 7. april. I samarbeid med vår grossist Fiskeeksperten Reinhartsen arrangerer vi smaking på Restaurant Bakgården i Kristiansand fra kl 14:00. I tillegg til Reinhartsens egne folk vil også 2 av Matcompaniets ansatte være til stede. Se også eget nyhetsbrev på nettsiden.
Videre så vil vår nye osteprodusent fra Verona (La Casara) være tilstede i Trondheim 14-15. April (Munkegata delikatesser og Credo), og i Stavanger 16. April i forbindelse med Stavanger Vinfest som i år går av stabelen 16-19. April.
I Stavanger vil vi invitere til en ostesmaking i ostevippen hos Ostehuset på ettermiddagen samt at ostene inngår i vinfestmenyen på Craigs Kjøkken på kvelden.
På vinfestens siste dag vil Matcompaniet være tilstede på Vinmessen på Hall Toll men her må det kjøpes billetter som inkluderer smaksprøver av vin og mat. Se mer info på nettsiden til Stavanger Vinfest; se "våre lenker" under "snadder på nett".
Det vil også som vanlig bli avholdt en smaking for bransjen sammen med Albert Idsøe i Stavanger, og dato for dette vil legges ut på nettsiden om ikke så lenge.
Etter at de store helligdagene i mai er unnagjort trår vi til med 2 arrangement i Oslo. Tirsdag 20. mai feirer at sommeren står for døren og lar Craig fyre opp grillen og servere pølser og kjøtt fra Idsøe. Albert Idsøe selv vil også være til stede på dette arrangementet. For at det ikke kun skal bli kjøtt har vi også fått Hervé Mons; en Frankrikes fremste osteaffineurer og ostekjennere; til å sette sammen en liten ostebuffet med sesongens oster.
Herve kommer sammen med Michael Matier som er ansvarlig for det skandinaviske marked og snakker flytende svensk. Arrangementet vil også by på leskende drikke basert på malt og humle.
Dagen etter – onsdag den 21. mai vil vi arrangere ostesmaking med tilhørende osteseminar i forbindelse med at både Hervé og Michael er i Oslo. Det er ennå ikke fastsatt sted for noen av arrangementet men dette vil bli oppdatert i nær framtid.
Denne gang kan vi ikke melde om noen konkrete nyheter hva produkter angår. Når det er sagt så arbeider vi i disse dager med å sette sammen en økologisk deliserie med sauser og grønnsaker fra Emilia Romagna. Følg med på hjemmesiden.
Vi skal også utvide de såkalte ”skaffevaren” fra vår hovedleverandør av Italienske spesialoster Luigi Guffanti. Når dette er på plass gir det deg som kunde tilgang på det meste av det beste fra Alpene i nord til Sicilia i sør slik vi allerede har dekket Frankrike gjennom skaffelisten fra Mons.
Ellers henvises til nyhetsbrev-1 når det gjelder de nyeste produktene, samt eget nyhetsbrev om amerikanske spesialiteter. Mange har vel allerede fått Kosher saltet i hus.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Fiskeeksperten Reinhartsen og Matcompaniet
inviterer til smaking
mandag 7. april kl 14:00
hos Restaurant Bakgården
Visste du at gjennom Fiskeekspertens samarbeid med Matcompaniet har tilgang på det meste for å skape gode måltidsopplevelser? Matcompaniet har alt fra et bredt sortiment av ”dagligvarer” fra Italia, Spania og Frankrike til de samme ostene som serveres på Marseilles nye 3-stjerners restaurant ”Le Petit Nice”.
På smakingen vil det bli rikelig anledning til å smake utvalgte produkter og ikke minst få nyttig informasjon om disse, og andre godsaker.
To av Matcompaniets medarbeidere vil være til stede sammen med Fiskeekspertens dyktige medarbeidere.
For at vi skal kunne yte best mulige service er det kjekt om du sender en påmelding på mail til:[email protected] eller [email protected]
Ved spørsmål ring gjerne Helge på 908 45 798 eller Hans Petter på 900 30 525.
Velkommen til en ettermiddag med gode smaker!
Skrevet av Egil Ween
Er det noen som kan amerikanske produkter så er det Craig, og vi har valgt ut endel produkt til vårt sortiment.
Kosher salt er et gourmetsalt til en knallpris, mens under "hot stuff" finner du foreløpig Chipotle chili og en knallgod Salsa Picante som heter Tapatio.
Grillkullet er laget av eik og er helt uten tilsetningstoffer. Vi har ingen problemer med og kåre det til Norges beste grillkull.
32001 | Kosher salt fra diamond crystal 1,35 kilos |
32002 | Chilpotle chilli san marcos 198 gram boks |
32003 | Tapatio hot sauce 148 ml flaske |
32004 | Grillkull (oak lump charcoal) 9 kilos sekk |
I tillegg kan vi skaffe jernpanner, gryter og utstyr fra Lodge samt diverse grillutstyr fra Oxo.
Vi kan også være behjelpelige med og skaffe griller og "smokere" av ymse varianter.
Sjekk mer på nettsiden grillkongen.no (se under linker)
Skrevet av Egil Ween
Prisendring og nyheter februar 2008
Det er aldri hyggelig å melde om økte priser, men vi må dessverre gjøre det for andre gang på kort tid. Verken vi eller våre leverandører tar ut økt margin på produktene. Denne gangen skyldes prisøkningen ene og alene økte råvarepriser på verdensmarkedet. En av de produktgruppene som prosentvis øker mest er pasta. Årsaken til dette er at hvete har økt med godt over 50% på råvarebørsene. Problemstillingen gjelder de fleste matvarer og har vært behørig omtalt i dagspressen. Vi øker imidlertid prisene kun på noen få produkt, og økningen på pasta er betydelig lavere enn det store produsenter har gått ut med.
Nyheter er et mye hyggeligere tema enn økte priser… Vi utvider stadig sortimentet og de siste skuddene på stammen er noen spennende ostenyheter. Fra La Casara i Veneto har vi fått et lite men meget velsmakende sortiment med ost. Den lokale stoltheten Monte Veronese er å få i en rik og vellagret utgave til svært hyggelig pris – rett og slett mye ost for penga! Andre spennende oster fra samme leverandør er kumelksosten Tufo di Roncolato som er belønnet med sølvmedalje i ”Oste-OL", Caprone Stagionato; en geitost lagret i 24 måneder samt Erborinato gialloblu en blåmuggost med safran. De produserer også den lokale salamivarianten Sopressa Stagionato i en kvalitet vi aldri tidligere har smakt.
Her et lite blikk inn i lagringsrommene deres.
Santa Rita er et lite økologisk kooperativ i fjellene mellom Emilia Romagna og Toscana. På mellom 7-800 meter produserer de en fantastisk rik og god økologisk parmigiano reggiano. Osten er lagret i minimum 24 måneder. Med dette mener vi å ha et av landets mest komplette utvalg av parmesan. Du kan velge mellom alt fra en ”enkel” variant som er perfekt til smelting og i matlaging generelt til mer komplekse og særpregede oster som ”rødku-parmesan” og vellagrede varianter fra Santa Rita og Sant Stefano.
Mer informasjon om dette finner dere også i egne nyhetsbrev, samt både under produktinformasjon og produsentinformasjon på nettsiden.
Ellers vil vi også benytte vinteren til å rette fokus mot høyfjellsproduktene fra Valle Aosta; Jamon de Bosses, Mocetta di Bovina og Lard d’Arnard.
Det siste produktet er Italias eneste Lardo med DOP appelasjon. Den kan selvfølgelig benyttes som tilbehør til andre retter, men er også godt spise i naturell form.
Et annet produkt som kler årstiden godt, og som produseres der snøen nesten varer evig er Franchi´s Speck di Tirol. Hvitvinsmarinert bogkjøtt henges til røking i godt ventilerte rom i opp mot 10 døgn og resultatet er et kjøtt med mild og jevn røyksmak.
Noen løvtynne skiver servert med en skje smeltet Fontina og kokte poteter kan få noen og en hver til å tro man befinner seg i alpene…
Vi har også noen nyheter på gang. Om ikke så lenge vil vi legge ut priser og informasjon om amerikanske støpejerns-panner og -gryter samt Kosher Salt. Dette er produkter som Craig har tatt hjem ”til eget bruk” men som han mer enn gjerne deler med andre. Etter å ha testet varene skjønner vi godt hvorfor. Følg med på framtidige nyhetsbrev og i prislisten.
Ting på gang: Vi planlegger nå flere smakinger utover våren, og vil om ikke lenge komme med mer informasjon om dette. I mellomtiden kan vi minne om at i Stavanger er det Vinfest 16-19 April samt Buffet2008 med bla EM i kokkekunst fra 30. Juni til 2. Juli.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Like før jul introduserte vi nye oster fra ”superprodusenten” La Casara i Veneto området.
De har sin osteproduksjon i landsbyen Brenton nordøst for Verona. La Casara er en familiebedrift og er synonymt med det ypperste av ost fra området.
Vi har allerede fått inn ladning nr2 av ostene, og de er virkelig anbefalelsesverdige. Monte Veronese er områdets egen DOP ost, og vi har tatt inn en vellagret utgave.
I tillegg til ost produserer også La Casara spekemat med utgangspunkt i sine egne svin. Deres sopressa veneta er rett og slett den beste vi har smakt av den denne typen salami.
Imidlertid er produksjonen begrenset, og vi får ikke ny ladning før i mai da Sopressa-en som ble laget i høst er klar for salg.
Vårt lagerførte sortiment er:
11099 | Caprone stagionato 24 mesi (lagret geitost) |
11100 | Erborinato gialloblu (blåmuggost med safran) |
11101 | Monte veronese d´allevo vecchio dop |
11102 | Tufo di roncolato |
20083 | Sopressa veneta riserva la casara |
Skrevet av Egil Ween
For de som ønsker og bestille produkter fra Guido Gobino til Påske, så oppfordrer vi til og sende inn bestilling i løpet av Januar. Vi legger bestillingen første uka av Februar for levering i uke 9 eller uke 10.
Dette er produktene vi hadde i fjor, og det blir trolig ikke store endringer. Vi kommer med oppdatert informasjon hvis nødvendig.
31085 | Guido gobino små påskeegg (4 typer a 7 småegg) i eske 230gr | Guido gobino |
31086 | Guido gobino stort egg melkesjokolade 300gr | Guido gobino |
31087 | Guido gobino stort egg bittersjokolade med kakaobønnerbiter 430gr | Guido gobino |

Skrevet av Egil Ween
For og finne våre nyhetsbrev fra i fjor så trykk på 2007 tallet i venstre marg.
Første nyhetsbrev for 2008 blir lagt ut en av de første dagene.
I mellomtiden husk og forhåndsbestille ost til Valentine Day; se under.

Skrevet av Egil Ween