Nok et begivenhetsrikt år er snart tilbakelagt, og for de fleste gjelder det nå å holde tritt med trøkket fram mot en velfortjent juleferie.
Vi har jevnlig sendt nyhetsbrev om diverse nyheter denne høsten, men det har kommet inn en god del nye ting bare de siste ukene, og da kan det samtidig være nyttig med en liten oppdatering vedrørende de siste tilskuddene av godsaker:
Nyheter fra MonsSamarbeidet med Herve og Michael hos Mons har ført til at det i år har kommet mye spennende nyheter av engelske og sveitsiske oster, mens det er jo fransk ost det tross alt handler mest om.
Så endelig kan vi nå tilby en god og rimelig fransk Emmentaler.
Les mer om denne samt vårt tilbud på Roquefort og Stilton i eget nyhetsbrev også lagt ut i dag (Ostegodbiter til jul)
Vi har nå også merket opp en del av sesongostene i skaffeutvalget slik at det vises når ny sesong starter evt om det er sesong for øyeblikket.
Nyheter fra A. Idsøe
Vi nevnte ikke fenalår sist, men de kan også trygt anbefales og ligger nå ute som nyhet på produktlisten.
Et tips ellers er hel pattegris fra Jæren Smak, men husk å bestille minst 1 uke i forveien; vi har dem ikke liggende å slenge på lageret! (se varenr 22063)
Verdens nordligste og beste sennep
S-Spesial fås nå også i 1,5 kilos dunker i tillegg til småglass.
Prøv gjerne Söt & stark neste gang du skal lage sennepssaus til gravlaksen, og S-Spesial et must til julesylten og perfekt sammen med kraftige oster.
Christiansøpigens sild
Røde krydret, carry, tomat krydder, sherry…ja alle sildetypene er på lager i godt monn slik julelunsjen er reddet.
Edizioni Riccardo Franchi
Les eget nyhetsbrev om alle nyhetene fra Riccardo. Vi kan bare nevne at den nye Prosciotto crudo-en er utrolig bra; ikke mange som vil kunne skille denne fra Parma skinke i en blindsmaking (varenr 20103).
Og i neste uke kommer også hans egen versjon av vår bestselger Salame Finocchiona. Ikke bare er den utrolig bra, men er i tillegg en god del fastere enn den vi har i dag, og derav lettere å skjære. Vi vil selvsagt fortsette med begge typene!
Annen info og tips før jul
Alt av nyheter fra Domori er kommet inn (se eget nyhetsbrev nylig), og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Det nye "sjokoladepålegget" (Gianduja Spreadable Cream) har hatt en tilnærmet eksplosiv etterspørsel, og vi har dessverre ikke mer på lager. Vi prøver så godt vi kan å få inn ny ladning før jul.
Ellers så de nye gavepakningene (Domori, Illy, Damman mix) veldig kjekke ut!
Fra Anfosso er det fortsatt noen få gavepakninger igjen for salg, men ikke vent for lenge da det er først til mølla.
Av julekaker fra Lazzaroni minker det derimot veldig, men vi har sikret oss en liten ekstra ladning som kommer i neste uke (kun Panettone classico 1 kilos og Panettone med sjokolade). De små fra Alis er dessverre helt utsolgt allerede.
Høytid og nytt år
Julen står for døren og vi benytter anledningen til å takke alle våre kunder for nok et godt år. Som linjene over antyder har det skjedd mye, og vi skal gjøre det vi kan for å opprettholde den samme dynamikken også i 2010.
Allerede i vår vil du kunne treffe oss og flere sentrale leverandører på årets "vårslepp". Allerede nå kan vi love at vi vil introdusere spennende nyheter, og ryktene sier at vi får besøk fra Neil´s Yard Dairy slik at vi kan lære oss mer om det utrolige utvalget av oster fra de britiske øyer. Dessuten vil det nok dukke opp godsaker også fra andre europeiske land.
Andre nyheter vi allerede kan røpe som kommer til våren er hasselnøtter fra Piemonte, olivenolje fra Toscana og ikke minst ett stort løft i vår Spania portefølje.
Så gjenstår det bare å ønske deg og dine en fredfull julehøytid og ett 2010 med gode og positive utfordringer.
Skrevet av Egil Ween
Fra Mons, Bachelet og Neil Yards Dairy har vi fått inn noen virkelige godsaker som burde friste i denne lett hektiske førjulstid.
12185 Mini Emmentaler
Et hjul med emmentaler veier vanligvis rundt 80 kilo og er en relativit uhåndterbar vare. Mons har nå skaffet oss en fransk, upasteurisert mini Emmetaler som veier rundt 8 kilo. Dette er Emmentaler slik den er når den er på sitt beste. Lagret i 3 måneder med tydelig spor fra rikt sensommerbeite. En perfekt ost til julefrokosten til en svært hyggelig pris! En del kunder har forhåndsresvert denne osten, men vi har noen ledige hjul for salg. Først til mølla...
12103 Roquefort Selection, Mons
I følge Herve Mons har aldri hans roquefort vært bedre enn dette! Sammen med ostemakeren i Roquefort har han utviklet oppskriften på det han anser å være den perfekte roquefort. Osten er mindre salt og perfekt kremet. Når det i tillegg kan tilføyes at den er laget på sommermelk skulle det meste være sagt, bortsett fra at vi kjører en kampanjepris på denne ut året og har gitt en hyggelig rabatt. Hent frem en flaske god Sauternes og nyt godsakene i gode venners lag.
StiltonDette er kanskje den muggosten flest forbinder med julen. Det finnes mange varianter på markedet, fra de mest pregløse kommersielle typene til oster laget med kjærlighet og individuell omsorg under lagringen. Våre Stilton tilhører helt klart den siste kategorien. Når roen senker seg i heimen og det er tid for litt meditasjon kan korken trekkes ut av halsen på din portvinsfavoritt og nytes sammen med en liten tallerken med stilton, valnøtter og en liten skål mild akasiehonning...
14014 Colston Basset Stilton
Dette er en mini stilton som veier rundt 2 kilo. Meieriet er et de minste som produserer Stilton. Siden 1920 har de benyttet melk fra de samme 5 gårdene til sine oster. Resultatet er en rik, men ikke for kraftig ost med deilig smøraktig tekstur. Vi har klart å få inn 40 oster som vi regner med kommer til å forsvinne ut dørene rimelig raskt, så det er bare å bestille hos gutta i Stavanger eller Oslo.
PS: Vi har også noen få igjen av deres store stilton (7 kg) varenr 14009
12043 Stilton fra Tomas Hoe Stewensom (7 kg) / Clawson Diary (2 kg)
Dette er Gabriels Bacelets foretrukne Stilton Begge av svært god kvalitet og lagret det lille ekstra i Gabriels ostekjellere. Her er det også fortsatt mulig å sikre seg noen godbiter.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Daglige nyheter og tips vil bli lagt ut på Matcompaniet sin Twitter side:
http://twitter.com/matcompaniet
Skrevet av Egil Ween
Prima Kylling & Prima Idsøe
Igjen utvides Matcompaniets utvalg av Idsøe produkter kraftig.
Siden det nå går mot jul er en del av nyhetene tradisjonelle produkter som pinnekjøtt, medisterkaker, medisterpølser og sylte men da selvsagt av høy kvalitet.
I tillegg introduseres Prima Kylling hvor utvalgte kyllinger fra Jæren får spesialfor, og kvaliteten er svært høy. Prisen er imidlertid fordelaktig med tanke på hva en får for pengene. Foreløpig er det 10 kilos kartonger med bryst og lår, samt hele kyllinger som er i sortimentet men single pakkende bryst uten vingebeinet er på trappene, så hør gjerne med oss om det kan være interessant.
Her er forøvrig kyllingene under introduksjonen på vår smaking på Elvebredden i forrige uke:
I tillegg til produktene i prislisten vil i samarbeid med A Idsøe kunne skaffe det meste av kjøtt til kresne kunder. Skulle en restaurant eller butikk ha ønsker om spesialtilpassede pølser etc. er dette også mulig.
PS: Under produktlisten vil dere finne en egen kategori som heter "A. Idsøe Produkter"
Skrevet av Egil Ween
Da skriver vi november og julebestillinger må nå etter hvert være på plass.
For de som ikke har bestilt kaker (Panettonne, Pandoro etc) og Anfosso gavepakninger så er det snart siste mulighet, i alle fall om dere vil ha litt mengder. Vi har en del på lager for dem som kun trenger litt.
Denne uka kom det også inn en del nyheter fra Domori:31119 D-Fusion Line Bianco Menta (Hvit sjokolade med villmynte fra Marocco) 75 grams
31120 D-Fusion Line JavaGrey (Javablond cacao med melk fra Tirol 45%) 75 grams
31121 D-Fusion Line Barrique (Mørk sjokolade 65% med rosa pepper, kanel og muskat) 75 grams
31122 D-Fusion Line Granella (60% sjokolade med kakaobønne-biter) 75 grams
31112 Dark Gianduja 38% (Arriba og Piemonte hasselnøtter) 75 grams
31118 Gianduja Spreadable Cream 200gr
Mer informasjon om disse kan leses under produktinfo under hvert varenummer i produktlisten.
Det er også mulig å bestille de 2 gavepakningene, men det haster med tilbakemelding på disse:
31123 Domori Giftset Teabreak (24 Damman teposer, 2 Agrimontana syltetøy med skje og Matteo Thun melkeflaske)
31124 Domori Giftset AfterDinner (2 Domori cru, 1 Illy decaf 125gr, 2 Illy freddo glass (Matteo Thun), 1 sjokoladerive og coctailoppskrifter)
Også her kan en lese mer under produktinformasjon.
Skrevet av Egil Ween
Brorparten av nordmenn som besøker øyriket i vest er der for fotball og pints på brune puber eller hemningsløs shopping av det man ikke trenger men bare må ha. Noen få norske Londonfarer har oppdaget ostebutikken Neal’s Yard Dairy i Covent Garden eller Borough Market. Dette er et skattkammer for kjennere av god ost. Nå kan du nyte godt av Randolph Hodgson’s kresne seleksjon uten å måtte benytte deg av tjenestene til Norwegian, SAS eller Ryan Air. Et lite men representativt utvalg av bristiske topposter kan nå kjøpes av Matcompaniet!
Nicholas Saunders startet opp NYD på slutten av 1970-åra. Etter noen år overlot han stafettpinnen til Randolph Hodgson som fortsatt leder virksomheten. NYD var en ostebutikk med ambisjoner og ønsket hele tiden å få tak i det beste. Situasjonen i Storbritannia var på mange måter slik vi kjenner den fra Norge i dag. Markedet var preget av noen få store kommersielle aktører som nesten uten unntak tilbød kjedelige kommersielle oster.
Heldigvis slo ikke Randolf seg til ro med dette og begynte etter hvert å kjøpe ost direkte fra små gårdsmeierier. Osten ble fraktet til London der de ble lagret til perfekt modning ble oppnådd og osten var klar for salg. Dette var på mange måter ”learning by doing” og resultatet i dag er en unik kunnskap om hvor de beste ostene lages, kan kjøpes og skal lagres. For oss er Neal’s Yard Dairy det samme som Mons er for fransk ost og Guffanti for italiensk; den eneste muligheten til å få tilgang på det beste! Vi starter forsiktig og kan nå tilby følgende oster:
14009 Colston Basset Stilton AOP, Neal’s Yard Dairy
Osten er laget på pasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Den utvalgte stilton lages kun av Billy Kevan og hans kolleger på Colston Basset & District Dairy i Nottinghamshire. Meieriet er en av de minst stiltonprodusentene. Helt siden 1920(!) har de kjøpt melken av de samme 5 utvalgte gårdene. Håndverket holdes i hevd og deres stilton produseres på samme måte i dag som da de startet produksjo
nen. Håndkraft fortrekkes framfor maskiner når ostemassen skal skilles fra mysen, og resultatet er en fantastisk kremet og kompleks ost. Den har en unik balanse mellom melkens egen karakter og blåmuggens påvirkning. Teksturen er smøraktig med markert duft som ikke på noen tidspunkt blir for kraftig.
14010 Montgomery’s Cheddar AOP, Neal’s Yard Dairy
Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Dette er en av kun tre gjenværende tradisjonelle cheddarprodusenter som har sørget for å ivareta cheddarens unike karakter. For å bli klassifisert som Artesan Cheddar er regelverket svært strengt, og det kan bl a kun benyttes melk fra egen gård. Jamie Montgommery er svært opptatt av foringen av kyrne. Slik oppnås den perfekte balansen mellom fett og protein i melken. Foret består av friskt gress, høy eller silo og stivelse fra f eks poteter.
Melken analyseres for å sikre at den har den ønskede ballansen mellom fett og protein. Er melken for fet blir osten fuktig og får en skarpere smak enn den søte nøtteaktig smaken som kjennetegners Jamie Montgommerys berømte cheddar. Han beskriver selv osten som rik, søtlig, fruktig og nøtteaktig som tidvis kan minne om en perfekt karmellisert søndagstoast…! Teksturen er tørrere enn mange andre cheddars. Den utvikles i retning av granulert og krystallisk ved lagring.
14011 Lincolnshire Poacer, Neal’s Yard Dairy
Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirking fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost. De benytter en bakteriekultur som blant annet inneholder en varmekjær bakterie som bidrar til den den søtlige smaken som ofte kjennetegner sveitsiske oster. Det benyttes kun melk fra egne kuer, noe som selvfølgelig sikrer at foring blir optimal med tanke på ostens kvaliteter. Gården har lagt om til økologisk drift og kuene fores primært med økologisk fôr.
Osten kan minne om cheddar i duft og tekstur, men har samtidig en søtlig duft og smak med klare referanser til gruyere og comté. Noen ganger kan smaken minne om ananas.
14012 Sparkenhoe Red Leicester, Neal’s Yard Dairy
Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Denne ostetypen har sine røtter tilbake til rundt 1750. Etter hvert ble tradisjonell produksjon ofret av industrien og Sparkenhoe Red Leicester fikk rykte som en kjedlig industriost. I 2005 bestemte David og Jo Clark seg for å ta opp igjen den tradisjonelle produksjonen. De produserer i dag ost basert på melk fra sine egne 150 kuer. Ostemassen dreneres i og formes før den dekkes med bomullsklede og fett.
Osten har en markert nøtteaktig, søt duft med tydelig melkelukt. Smaken er kompleks og sammensatt med lang ettersmak uten å være aggressiv.
14013 Wensleydale, Neal’s Yard Dairy
Laget på pasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Også denne osten så ut til å forsvinne på grunn av mer industriell osteproduksjon. Da produksjonen ble flytett til Lancashire sørget lokal Wensleydale patrioter for å gjenoppta den lokale produksjonen i 1993. De benytter sin egen lokale oppstartkultur og kjøper kun melk fra lokale bønder. Osten bindes med bomullsklede og modnes forholdsvis varmt. Dette resulterer en mild ost med kremet tekstur og rik smak.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Konsentrerte og konserverte smaker:
Matcompaniet inviterer til smaking
ELVEBREDDEN MATBAR, MANDAG 26. OKTOBER FRA KL 14:00 TIL 20:00
Det er tre kvart år siden SMAK09, og siden den gang har Matcompaniet ennå en gang utvidet sortimentet både fra eksisterende og nye leverandører. For å starte med vår nyeste leverandør:Ortoconserveria Cameranese er en av Italias fremste produsenter av grønnsakskonserver. Vi har våre ord i behold når vi sier at de konserverer solens smaker! Alessandro Dal Re fra Ortoconserveria vil være til stede og presentere produktene og selvfølgelig by på gode smaker med utgangspunkt i grillede grønnsaker, soltørket tomater og cherrytomater, artiskokk og ikke minst et unikt utvalg av de beste som kan skaffes av oliven.
Formaggi Luigi Guffanti er en leverandør som har vært med oss siden starten. Vi utvider stadig sortimentet og ønsker å rette et spesielt fokus på mangfoldet i den italienske osteverden.Edizione Riccardo Franchi er et selektivt utvalg av det beste som kan skaffes av spekemat fra Emilia Romagna og Toscana. Her vil vi by på alt fra en Parma Gran crudo til den toscanske spesialiteten Coppa di testa – eller Sopressata om du vil.
Nordiske spesialiteter har også fått plass i vårt sortiment og med tanke på høytiden som står for døren er det selvfølgelig naturlig å by på verdens beste sennep fra Dalarna i Sverige og Christiansøpigens sild fra Østersjøen.
Elvebredden Matbar har etablert seg med rykte for å servere usedvanlig godt kjøtt tilberedt på en fantastisk rotiseur. Mye av kjøttet, gjerne servert med småspesialpølser, er levert av oss i samarbeid med Norges dyktigste slakter A Idsøe. Garantert velsmakende kjøttbiter vil bli varmebehandlet på rotiseurens premisser akkompagnert av Idsøes råvarekunnskap og matglede.
Det er med andre ord ingen grunn til å bli hjemme – send oss et hint på mail: [email protected] så vet vi hvor mye godt vi skal ta med!
Velkommen og velbekomme fra
Klaus, Bjørn, Hans Petter og Egil
Skrevet av Egil Ween
Edizioni Riccardo Franchi:
Utvalgt kvalitet
Etter å ha brukt hele sitt voksne liv i familiebedriften bestemte Riccardo Franchi seg for å prøve noe nytt. Det ”nye” er egentlig akkurat det samme som han alltid har drevet med, nemlig å sørge for at kresne kunder får god spekemat. Han har gått fra å være produsent til en utrettlig jakt på det beste som kan skaffes av italienske pølser, skinker og beslektede produkter.
Matcompaniet har hatt familien Franchi som nære venner og viktig leverandør siden starten, og det vil vi fortsette med. Men nå handler vi i tillegg med ”Edizioni Riccardo Franchi”. Det er nettopp Riccardos bakgrunn som produsent som gjør han til en unik oppkjøper. Han kjenner kundenes behov og kan tilpasse produktene til ulike markedene han satser på. I tillegg har han oversikt over det meste som rører seg i mangfoldet av skinker og pølser i Italia. Han vet hva som er verdt å bruke tid på, og skaffer oss det beste markedet kan tilby.
Den første ladningen med produkter fra Edizioni Riccardo Franchi ankom Norge i juli og tilbakemeldingene har vært entydig positive. Vi vil utvide produktspekteret etter hvert som Riccardo kommer opp med nye godsaker, så det er bare å følge med på vår hjemmeside. Foreløpig består Ricardos utvalgte av:
20087 Salame Felino Edizioni Riccardo Franchi Edizioni
Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Med utgangspunkt i den vesle byen Felino ved foten av Apenninene lages disse lekkerhetene. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke. Kjøttet er grovmalt og krydret før det blandes med spekkbiter og hel sort pepper. Deretter stappes farsen i naturtarmer til en diameter på ca 4 cm og lengder på rundt 40 cm. Pølsene spekes i ca 20 dager før de sendes på markedet. Riccardo kjøper sin Felino fra en liten produsent som er kjent for å lage de beste pølsene. Smak selv så blir du overbevist!
20088 Coppa di Parma Edizioni Riccardo Franchi
Coppa er å blir en favoritt blant kjenner av italiensk spekemat. Store kjøttfulle svinenakker fra parmasvin saltes, krydres, marineres i vin og tørkes noen dager før de emballeres i svineblære. Deretter lufttørkes nakken til den konsistensen produsenten ønsker det, blant annet avhengig av størrelsen på nakkestykket. Igjen har vi blitt mektig imponert over kvaliteten som Riccardo har funnet for oss og dere.
20089 Coppa di Testa (Soppressata) Edizioni Riccardo Franchi
Dette er et typisk produkt fra regionene Emilia Romagna, Toscana, Marche, Umbria og Abruzzo. Testa betyr hode og det er nettopp fra denne smaksrike stykningsdelen at råvarene kommer fra. Etter salting i noen dager kokes hodene i flere timer, ofte med tørket appelsinskall, kanel, ingefær etc. Deretter renses hodene, og de kjøttfulle delene og fettet tas vare på. Kokelaken siles og reduseres deretter inn til en konsentrert kraft. Kjøtt og spekkbiter blandes og krydres med salt, pepper, hvitløk, muskat, ingefær og annet godt før farsen fylles i kalvetarmer sammen med den meget konsentrerte kraften. Deretter avkjøles det hele og presses lett i ca 2 dager. Dette er sylta si det! Skjær den i ikke for tynne skiver og legg den på brød, gjerne med litt Lisellas sennep!20090 Parmaskinke DOP Gran Crudo, Edizioni Riccardo Franchi
20091 Parmaskinke DOP Riserva (18-20mnd), Edizioni Riccardo Franchi
Parmaskinke skal oppfylle visse minimumskrav for å kunne kalles Prosciutto di Parma og kunne påføres konsortiets kronemerke. Noen har valgt å gå utover disse kravene og pålegge seg selv enda strengere regler. Slik er tilfellet med leverandøren av Riccardos utvalgte. Denne skinkeprodusenten har en ekstrem streng seleksjon når han velger ut de skinkene som skal få være med videre i produksjonen. Skinkene saltes og masseres og tørkes deretter i ulike klimasoner i 16-20 måneder før de er klare for endelig godkjenning eventuelt videresalg. Den lange lagringen gjør dette til en skinke med rikere smak, men uten å virke verken tørr eller harsk. En skinke for de som vet å verdsette spekematt av topp klasse!
20094 San Daniele DOP Gran Crudo, Edizioni Riccardo Franchi
Produksjonen av San Daniele skjer i Udineprovinsen (Friuli) med byen San Daniele som kjerneområde for produksjonen. Skinken hentes 10 regioner i nord- og sentral Italia, hvorav nesten 50% fra Lombardia. Alle gårdene er forhåndsgodkjent og kontrolleres i henhold til regleverket for genetisk opphav og foring. Riccardos utvalgte produsent håndplukker de beste skinkene som egner seg for den ekstra lange lagringen på 19 måneder. I tillegg til skinken benyttes det kun havsalt i produksjonen. Resten overlates til et skiftende temperatur og luftfuktighet gjennom minimum 19 måneder. Skinken har en rik, men samtidig mild smak og inneholder 6% salt.
20095 Salametto Milanello er en liten salami på 200 gram. Utgangspunktet er den samme unike, finmalte farsen med rikelig med hvitløk og krydder som brukes til den velkjente salame Milano. Oppskriften er fra Brianzola i Lombardia. De små salamien håndknyttes i lenker og tørkes til ønsket konsistens før de slippes på markedet.
20092 Salametto Abruzzese En velsmakende salami som produseres primært I områdene rundt byen Lanciano, Abruzzo. I byarkivet finner man dokumentasjon med pølseoppskrifter tilbake til slutten av 1500 tallet. Etter å ha modnet kjøttet I to dager renskjæres det for sener, hinner og mykt fett. Den ferdige, middels grove farsen består av 70% kjøttavskjær fra skulder, bog, rygg og skinke og 30% fett. Pølsene henges fra 25 til 180 dager avhengig av størrelsen. Riccardos utvalgte er en tynn pølse krydret med blant annet svart og hvit pepper.
20093 Salame Ventricina er et velkjent produkt for Matcompaniets kunder. Vi ba Riccardo om å skaffe oss den beste Ventricinaen han kunne skaffe i Toscana, og mye tyder på at han har gjort akkurat det. Pølsen er forholdsvis fersk og veier fra 2,5 til 3 kg. Den har den karateristiske rødlige fargen og smaken av god pepperoncino som brukes for å smake til den grove farsen med store faste spekkbiter.
20096 Salame Campagnolo er en gammel kjenning som har vært ute av sortimentet en periode. Grunnen til dette er rett og slett at vår leverandør ikke klarte å skaffe oss en pølse av stabil og god kvalitet. Vi satte Riccardo på saken og nå kommer den første ladningen. Pølsene har samme form som en felino dvs en diameter på 4-5 cm og en vekt på fra 0,8 til i overkant av en kilo. Den grovmalte farsen saltes med havsalt og krydres med blant annet kanel, muskat, svart og hvit pepper. Pølsene spekes i minimum tretti døgn.
Andre nyheter som nylig er kommet inn er:
20097 Culatello di Zibello (Ikke DOP grunnet størrelse, men svært lav pris i forhold til kvalitet).
20098 Mortadella fra Italias fremste produsent som Riccardo kjenner godt.
20099 Cotechino Cotto (ca 500gr pølser, en Italiensk godsak som passer perfekt nå i vintermånedene).
20100 Salame Mignon (små salamier av høy kvalitet).
20101 Speck Tirolo
20102 Salame Napoli
Mer info om disse produktene legges ut under produktinfo så snart som mulig.
Skrevet av Egil Ween
Familien Lugi Guffanti i Arona regnes som en av Italias fremste ostmodnere. De har vært en av Matcompaniets viktigste alliansepartnere helt siden vi startet med import av ost fra Italia. Gjennom generasjoner har de skaffet seg en unik oversikt over hvor i Italia de beste ostene lages og hvordan de bør lagres. Internasjonalt samarbeider de blant annet tett med Herve Mons. Vårt utvalg av ost fra Guffanti har vært forholdsvis stabilt siden starten. Nå ønsker vi imidlertid å utvide sortimentet, samt å tilby våre kunder tilgang til Guffantis skattkammer av ost fra alpene til Sicilia. Under vil du finne omtale av noen av nyhetene, samt litt om hvordan du går fram for å bestille ost som ikke er ført opp i prislisten.
Varenr 11118 Robiola di Capra Langhe
Dette er en fantastisk kremet geitost i samme serien som våre besteselgere 2- og 3-latte. Den har den karateristiske friske syrligheten som kjennertegner gode geitoster. Ostene veier rundt 150 g pr stykk. Ostene har ca 1,5 mnd holdbarhet ved ankomst Norge.
Varenr 11119 Capra Fresca Piemontese
Endelig en fersk, mild og forholdsvis rimelig geitost fra Italia. Osten produseres i Piemonte og har ca 4 ukers holdbarhet ved ankomst Norge. På grunn av den noe begrensede holdbarheten vil vi være litt forsiktig med volumet. Dersom noen ønsker et litt større volum er det bare å si i fra slik at vi kan bestille det dirkete. Osten kommer i små trekasser som veier rundt 0,8 kg og inneholder 6 oster.
Varenr 11117 Mozarella di Bufala Campagna DOP 250gr Guffanti Brand
Denne bøffelmozarellaen kompletterer Matcompaniets utvalg av god bøffelmozarella fra Campagna. Vi har savnet en ost som i kvalitet og pris ligger midt mellom Igor og Casa Madaio. Her er den fra våre gode, og kvalitetsbevisste ostevenner i Arona. Selvfølgelig en DOP mozarella, kremet og med en god smak. Hver ost veier 250 gram og har litt lenger Responsen fra kunder har vært god og vi vil ta inn en ladning ca annen hver uke.
Dette er en ost fra Alto Adige. Navnet kommer fra fjellområdet Dobbiaco (Toblach) i Syd Tirol. Osten har en rektangulær form som ellers kun finner helt sør i Italia, nærmere bestemt i Ragusa på Sicilia.
Osten lages på helmelk fra ku og produseres i dag på en rekke meierier i Alto Adige.
Tidligere ble det hevdet at ost lagret i kjellere i Langhe, Piemonte ble naturlig parfymert av trøffel der det fantes i nærheten. Hvorvidt dette er sant eller ikke vites ikke, men Trifulin er definitivt et produkt der trøffelaromaen er et resultat av at rikelig med trøffel tilsettes ostemassen.
Osten lages på skummet kumelk og produseres på noen utvalgte meierier I Langheregionen. Den har en litt kornet, fast konsistens og lagres i minimum 40 dager før den er klar for salg. Hver ost veier rundt en halv kilo. Den har en mild, men likevel rik smak der trøffel og ostemasse smelter perfekt sammen. Osten kan enten nytes som den er, gjerne med et glass dolcetto eller en god barbera. Trøffel og pasta er aldri feil, så riv den gjerne og en porsjon nykokt uten tomatbasert saus.
Ost laget på helmelk fra får. Produseres i og rundt den vesle byen Enna beliggende mellom Catania og Palermo på Sicilia. Ostemassen smakes til med safran og hel sort pepper, noe som selvfølgelig preger smak og farge på osten. Kraftig og rik smak som gjerne kan kombineres med en pærechutny eller kvedemarmelade.
Guffantioster på forhåndsordre
Matcompaniet har i lang tid hatt stort hell med forhåndsordre på franske oster fra Herve Mons. Vi har nå begynt med den samme servicen for Italiensk ost. Ca hver 2. uke vil vi legge inn ordre hos Guffanti, og du kan få dine oster håndplukket og pakket av dem.
Dersom du sjekker ut prislisten vår finner du en rekke oster fra Guffanti som ikke lagerføres, men som kan skaffes. Dette gjelder for så vidt hele sortimentet til Guffanti som du kan granske på deres hjemmeside her
Oster som ikke ligger inne på ordinær- eller bestillingsliste er selvfølgelig ikke priset med utsalgspris, men de kan som sagt skaffes!
Dersom du ønsker en reminder når vi skal sende bestilling send mail merket med ”Varsles ved Guffantiordre” til:
Skrevet av Egil Ween
Matcompaniet har lenge vært på jakt etter en god leverandør av grønnsakskonserver. Da vi kom over produktene til Ortoconserviera Cameranese i Marche visste vi at vi endelig var i mål! Produktene er konservert slik at den rene gode smaken vi er ute etter er beholdt. Prisen på produktene er også godt innenfor det vi mener er forsvarlig for denne typen produkter. Ortoconserviera Cameranese er en familiebedrift etablert i 1930, som nå drives bedriften av tredje generasjon. Metode, oppskrifter og respekt for tradisjonene har gått arv og kombineres med stadig produktutvikling med mål om å levere best mulig smak og funksjonalitet. Et nitidig arbeid med utvelgelsen av råvarene er grunnlaget for den høye kvaliteten som kjennetegner grønsakskonserver fra Ortoconserviera Cameranese. Råvarene kjøpes alltid direkte fra produsenter, og går deretter gjennom en grundig testfase. Alle faser i produksjonen testes og analyseres av deres eget laboratorium før de ulike produktene er klar for markedet.
40214 Soltørket tomat 1,9 kilos på solsikkeolje Ortoconserviera
Skulle du være i tvil er det bare å smake: Disse tomatene er ikke bare soltørket de er også solmodne! Grunnet forsiktig tørking er tomatene møre og smaksrike, uten bitterhet og hardt skinn.
40215 Semitørkede cherrytomater 1,9 kg på solsikkeolje Ortoconserveria
Her snakker vi godsaker. Små smaksbomber er tørket lett og confitert i solsikkeolje med rosmarin og hvitløk.
40216 Artiskokk m/stilk 2,4 kg på solsikkeolje Ortoconserviera
Små artiskokker med stilk er kokt og lagt ned på solsikkeolje. God tyggemotstand og deilig smak.
40228 Grillet artiskokk med stilk (trays m/ solsikkeolje) 1900 ml Ortoconserviera
State of the art artiskokker! Skal du ha denne kvaliteten på artiskokkene må du enten dyrke dem selv, eller dra til Italia og kjøpe dem fra bonden i sesongen. Det er bort i mot umulig å oppdrive tilsvarende kvalitet i fersk form her hjemme. Små artiskokker grilles så de fortsatt har tyggemotstand og rik smak. Marinert i solsikkeolje.
40218 Grillet auberginfileter (melanzane alla braze) 1900ml Ortoconserviera
Den beste tilbakemeldingen vi har fått på dette produktet er en som sa: ”Jeg liker egentlig ikke aubergine, men dette var jo kjempegodt.” Det er ikke fordi produktet er kamuflert med andre smaker, men rett og slett fordi auberginen er behandlet slik den skal. Grillet forsiktig så smaken forsterkes og konsistensen bevares.
40219 Grillet squashfilet (zucchine alla braze) 1450ml Ortoconserviera
Nok et eksempel på hva man får til med skikkelig håndverk. Som auberginen er den varmebehandlet på en måte som forsterker smak og sørger for god konsistens.
40220 Grillet paprikafilet /peperoni alla brace) 1900ml Ortoconserviera
Store røde paprika er grillet slik du gjør det selv hjemme for så å bli flådd før de legges på solsikkekolje.
40221 Olive verdi belle cerignola 4 kilos dunk Ortoconserviera
Her snakker vi virkelig STORE og kjøttfulle grønne oliven fra områdene rundt Napoli. Fantastisk gode spiseoliven. Lag gjerne en miks sammen med de andre gode oliven.
40222 Olive nere Belle cerignola 4 kilos dunk" Ortoconserviera
Igjen oliven av den store sorten. Disse er sorte og med stein. Samme deilige kjøttfylde og gode smak, slik man kan forvente seg av oliven av denne kvaliteten.
40223 Olive nere Aaeta 4 kilos dunk Ortoconserviera
Gaeta er et område sør for Roma som er kjent for å produsere små rødlige oliven, velkjent for sin unike og delikate smak. Etter å ha blitt modnet i lake i ca ett år ”vaskes” olivenene i olivenolje slik at de får sine karakteristiske rødlige farge og runde behagelige smak. De kan selvfølgelig nytes naturelle eller som ingredienser is auser og salater. Deilig som tilbehør til ost, fisk og fjærkre.
40224 Olive marchigiana 2,9kg glass Ortoconserviera
En lokal spesialitet fra Marche. Små sorte oliven med stein modnes i lake før de pakkes på store glass med urter, hvitløk, salt og soltsikkeolje. Knallgode spiseoliven og som base for tampenade. Lag gjerne en salat med Ortoconserverias grillede grønnsaker, litt skivet parma, parmesan og oliven.
40225 Grønne oliven uten stein 4 kilos dunk Ortoconserviera
Oliven uten stein kan fort bli smakløse og ”slappe” i konsistensen. Disse grønne oliven har en smak og konsistens vi ikke har problemer med å stå inne for. Mange av våre kunder etterspør denne typen så da var det enkelt å ta dem inn i sortimentet,. Prøv dem i salt og ikke minst som base for en grovhakket olivenpaste med persille, hvitløk, ansjos, kvernet pepper og litt god olje.
Skrevet av Egil Ween
Alle osteelskere bør høre dette programmet:
Hør BBC sitt radioprogram fra Bra her
Skrevet av Egil Ween
Sommeren er på hell, og allerede nå har vi startet så smått med bestillinger av julerelaterte varer. Vi har sikret oss en bra ladning med de beste Stilton-hjulene; forhåndsbestilt Mont d Or og allerede fått inn gavepakninger fra Anfosso.
I løpet av de neste par ukene tar vi opp forhåndsbestillinger av årets julekaker, da spesielt for dem som vil ha litt antall. Vi bestiller alltid en del ekstra, men bestill helst på forhånd så er dere sikre på å få det dere vil ha.Utvalget av Panettone og Pandoro blir det samme som i fjor, det vil si:
31001 |
Alis |
|
31003 |
Alis |
|
31039 |
Lazzaroni |
|
31040 |
Lazzaroni |
|
31041 |
Lazzaroni |
|
31042 |
Lazzaroni |
Se også bilder under Produktlisten.
Husk også og forhåndsbestill Panforte fra Marchi Vanda. Her er allerede den første ladningen klar for henting, og vil være på lager i løpet av september.
31090 |
Marchi vanda |
|
31091 |
Marchi vanda |
I år igjen prøver vi oss med produkter fra FLAMIGNI. I motsetning til i fjor vil vi bestemme oss for et lite basisutvalg som vi vil lagerføre, men de har jo et enormt utvalg av gaveartikler, Torrone varianter, Julekaker i eksklusiv innpakning og andre "Pasticceria" spesialiteter. Så sjekk gjerne nettsiden deres og kom med innspill er det noe dere ønsker vi skal ta inn:
http://www.flamigni.it/indexENG.html
ANFOSSO gavepakninger, se mer info under hvert produkt her:
http://www.matcompaniet.no/prodliste.php?kat=3600
Trykk gjerne på det lille gule dokumentmerket ved siden av overskriften så får dere opp en detaljert oversikt over innholdet i hvert enkelt gavepakning.
Skrevet av Egil Ween
Mons har fått ny ostetunnel som er hele 180 meter lang. Her vil det bli lagret 22 ulike ostesorter, og til sammen blir det 80.000 kilo som vil lagres her.
Matcompaniet vil etter hvert benytte seg av muligheten til å selv smake seg igjennom en del av ostene som ligger her slik at vi kan velge de beste ostene (smaken kan variere ganske mye mellom hvert hjul).
De som kan være intressert i å gjøre dette sammen med oss, slik at osten blir lagret for dere spesielt kan ta kontakt slik at vi evt kan prøve å planlegge dette sammen.
For oster som Comte og Gryere vil det bli mulig også å langtidslagre oster i opptil 3 år skulle dette være noe man skulle ønske.
Her er et lite bildegalleri for å gi et innblikk i hvordan dette ser ut:
Skrevet av Egil Ween
Osteutvalget øker igjen
Våre kjære ostevenner fra Italia og Frankrike som mange av dere fikk stifte bekjentskap med under Smak09 har nok overbevist mange av dere med nye og spennende oster, for etter sterkt påtrykk utvider vi igjen ostesortimentet.Gabriel Bachelet presenterte en rekke både kjente og ukjente spesialiteter fra Pyreneene, og som han selv sier det er dette ”selection of the best artisanal cheeses from the south west of France”.
Av nyheter som allerede er ankommet vårt lager er Persille Du Marais; en spennende blåmuggost på geit samt AOC osten Ossau Iraty laget på fåremelk.
Det er også flere nyheter på skaffelisten; se under fransk ost for detaljer.
Michael Matier fra Mons hadde et stort utvalg av Mons oster med seg, men de fleste er allerede enten lagerført eller på vår store bestillingsliste. Det var spesielt fokus på nyhetene fra Sveits (se eget nyhetsbrev), og det er jevnlig tilgang på disse nå.
Det er imidlertid også mulig å bestille en hvilken som helst ost fra Mons katalogen så lenge en regner med 2 ukers leveringstid.
De som ikke er på mailinglisten til Kristian når det gjelder Mons bestillinger kan bare sende ham en mail; se adressen under kontakter.
Det vi imidlertid ikke klarte å holde oss unna var den fantastiske Montgomery Cheddaren. Se varenr 14010 under engelsk ost for mer info; det finnes knapt bedre ost!
Cristiano fra Luigi Guffanti viste at Italia ikke er langt bak når det gjelder utvalg av topp artesan oster. Som et resultat av stor interesse lager vi nå jevnlige bestillinger også på bestillingsvarer på lik linje med slik vi har gjort med Mons en god stund nå.
En del av skaffeostene ligger ute med varenummer under Italiensk ost, men det er også her mulig å bestille hva som helst fra den rikholdige katalogen.
Den ligger for øvrig også ute på nettsiden til Guffanti per region, se her for eksempel oster fra Piemonte:
http://www.guffantiformaggi.com/uk/prodotti/piemonte.html
Vi lagerfører selvsagt bestselgerne, og vi vil vurdere flere lagerførte oster etter hvert som vi ser hva som blir mest populært. Foreløpig er Dobbiaco en spennende nyhet fra Val Pusteria i Alto Adige, se varenr 11109.
Skrevet av Egil Ween
Suksessen fortsetter
Våre svenske venner fra Dalarana; Liselott og Olle hos LissEllas senap har igjen kapret en medalje i senneps VM i Napa, USA. Deres nye tyttebærsennep fikk sølv ved siste konkurranse. Matcompaniet stiller seg i rekken av gratulanter og gjør det eneste rette; utvidere sortimentet med en rekke nye og spennende produkter.
Da Liselott og Olle var hos under SMAK09 hadde de blant annet med seg årets store nyhet; grilloljer. Like nitidig og med perfeksjonisme som mål har de kombinert en rekke spennende smaker som vil gjøre årets grillsesong enda mer smaksfull. LissEllas er kjent for å ha kvalitet i fokus og gjør ingen kompromisser i sin søken etter den perfekte smak. Derfor er det helt naturlig for dem å kun benytte seg av japansk tamarisoya når det skal tilsettes soya, frisk ingefær av beste kvalitet og nøye utvalgte urter etc. Så har da også resultatet blitt fire perfekte grillsauser som vil bidra med god smak til alt fra grønnsaker, skalldyr, fisk, til de gode kjøttbitene. For mer detaljert produktinfo se varelisten.
Sammen med grilloljene lanserer vi også LissEllas bronsevinner fra fjorårets senneps VM: Sennepsdressing. Allerede fra den første dråpen er det ikke tvil om at de samme kvalitetskravene gjelder for dressingen som for sennepen og grillsausene. Her er det klokkerene smaker i god ballanse. Med sennepen som bakteppe kjenner smaken av alt det en god dressing bør inneholde; friske urter, hvitløk og behagelig sødme. Undertegnede må bare innrømme at dette produktet nok vil bidra til mindre egeninnsats på kjøkkenet. Her blir det ”ferdigmat” for alle penga…
Som nevnt innledningsvis kapret LissEllas igjen edelt metall i senneps VM. Deres tyttebærsennep fikk sølv i klassen for fruktsenneper. Denne lanserer vi sammen med rosmarin og timiansennep samt en klassisk skånsk sennep. Mye av hemmeligheten bak den unike smaken på LissEllas senneper og sennepsprodukter er kvaliteten på frøene. De dyrker sine brune og gule sennepsfrø økologisk på drøyt 20 mål jorder like ved produksjonsanlegget. Dette er verdens nordligste sennepsavling. De som ønsker å teste ren vare kan nå få kjøpt glass med sennepsfrø og sennepspulver til bruk på sitt hjemlige kjøkkenlaboratorium.
De nye produktene har følgende varenr:
40201 Skånsk sennep
40202 Tyttebærsennep (VM sølv)
40203 Rosmarin og timiansennep
40204 Sennepsdressing med friske urter og hvitløk, 475 ml (VM Bronse)
40205 Grill passion grillolje med tyttebær og ingefær 225ml
40206 Grill passion grillolje med carry og rosmarin 225ml
40207 Grill passion grillolje allround 225ml
40208 Grill passion grillolje fyldig/kraftig 225ml
40209 Sennepsfrø gult frø 75gr
40210 Sennepsfrø brunt frø 75gr
40211 Sennepspulver 90gr
For priser og produktinfo se produktlisten.
PS: Varene ankommer vårt lager i uke 16, dvs like etter påske!
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Prima Idsøe!Matcompaniet har i en periode hatt et begrenset utvalg av produkter fra Albert Idsøe i sortimentet. Dette utvides nå kraftig og gjør oss forhåpentligvis til en enda mer interessant leverandør av god smak.
A Idsøe ble etablert i 1828 og har i over 180 år sørget for at Stavangers befolkning har kunnet nyte kjøtt av god kvalitet. Albert Idsøe jr er en kompromissløs leverandør som har forvaltet familiens tradisjoner på forbilledelig vis.
Gamle håndverkstradisjoner og nytenkning går hånd i hånd, slik det alltid har gjort hos A. Idsøe.
I disse dager er firmaet i ferd med å gjennomføre en omfattende modernisering og oppgradering av produksjonsavdelingen. Dette gjør at også matglade i andre deler av landet som vet å verdsette kvaliteten på ferske og bearbeidede kjøttprodukter kan nyte de gode smakene fra Norges fremste matfylke.
Sortimentet i sin helhet er lagt ut i prislisten og inneholder det meste av Idsøes berømte pølser, pålegg uten andre tilsetningsstoffer enn det som skal til for å oppnå god smak, Norges beste bacon; tørrsaltet og mildt varmrøykt, farse og deigprodukter som tapasdeig, burgere, karbonader etc, fjærkreprodukter bla salatkjøtt av lår, kyllingkraft og andeconfit, lam – dielam i sesong og lammeconfit, svin og storfekjøtt fra Prima Jæren. Alt svinekjøtt i sortimentet er av Prima Jærens toppsortering ”Jæren Smak”.
Storfekjøttet vil også alltid være fra Prima Jærens besetninger og unike kvalitet. De som vil vite mer om Prima Jærens satsing bør lese fredagsbilaget til Dagens Næringsliv fra fredag 6. mars.
I tillegg til produktene i prislisten vil i samarbeid med A Idsøe kunne skaffe det meste av kjøtt til kresne kunder. Skulle en restaurant eller butikk ha ønsker om spesialtilpassede pølser etc. er dette også mulig.
Vi gleder oss stort til å bidra velbehagelige stønn over gode kjøttmåltider!
PS: Under produktlisten vil dere finne en egen kategori som heter "A. Idsøe Produkter"
Så kjekt er det når Idsøe & Matcompaniet presenterer "Den gode matreisen":
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Smak-09 – TAKK!
Årets store begivenhet hva angår gode matreiser er over og Matcompaniet vil benytte anledningen til å takke alle som har vært innom vår stand på messen. Det er stimulerende og morsomt å møte eksisterende kunder og andre som tok seg tid til en ørliten ganereise på stand D 01-07. Alle tilbakemeldingene fra dere er svært viktige for oss i jobben med å bli en enda bedre leverandør av god smak til folket.
På årets messe hadde vi svært god hjelp av en rekke leverandører som bidro med førstehåndskunnskap om sine egne produkter. Ostegutta fra Bachelet, Guffanti og Mons gjorde en formidabel innsats og formidlet mangfoldet av ost dere har tilgang på gjennom vårt nettverk av gode affineurer. Budskapet fra dem er entydig; har vi det ikke, skaffer vi det – bare gi oss litt tid.
José og José fra Jamon de Trevelez presenterte vår skinkenyhet fra Sierra Nevada så ikke en gane var tørr… Tilbakemeldingen fra de som smakte på herligheten var entydig; bare må ha denne skinken!
Andrea Franchi understreket bildet av Matcompaniet som leverandør av kvalitetsskinker og andre spekede delikatesser. Både Jamon de Bosses og Mocetta de Bovina fra Valle de Aosta fremkalte velbehagelig smatting hos de smakende.
Vår gode venn gjennom mange år Ricardo Franchi ankom messen med sine Toscanske delikatesser. Både spesialsauser fra det Toscanske kjøkken og ikke minst spekematen var rett og slett stunning. Produktene er ennå ikke klare for markedet, men følg med på hjemmesiden, plutselig er der.
Allesandro Anfosso er en våre gamle bekjente og leverandør av olivenolje, oliven og delikatesseprodukter fra Imperia i Liguria. Lite tyder på at skaren av ihuga Anfossofans vil minke etter Smak-09.
Olle og Liselott fra LissEllas senap ankom dirkete fra sitt prøvekjøkken med nyheter til årets grillsesong. I løpet av noen hektiske januaruker har de tryllet fram en serie med grillsauser, glacé og noen nye senneper som vil gjøre vårt utvalg av gode smaker fra Dalarna enda mer spennende. Igjen var tilbakemeldingene fra våre besøkende nesten ikke til å tro. Vi har stor tro på at årets grillsesong vil by på enda flere gode munnfuller takket være det lille ekstra fra LissEllas senap. Igjen vil det ta litt tid før produktene er inne, men vi over å ha det klart i god tid til grillsesongen.
Den siste leverandøren og samarbeidspartneren vi vil nevne er A Idsøe som bød på sine pølser og ribbeconfit, samt mengder med godt pålegg. Hans posisjon som Norges beste slakterforretning ble solid manifestert. I løpet av kort vil tilgangen på hans varer i Oslo bare bli enda bedre – følg med på nettsiden.
Andre nyheter som ble presentert på messen og samlet mye positiv respons var Domoris nye sjokolader med smak, hvit sjokolade med lakris, relansert peperoncino og latte sal og ikke minst deres nye Dark Gianduja laget kun på Arriba sjokolade, kakao og IGP Hasselnøtter fra Piemonte. Et veldig bra tilskudd til sortimentet fra Italias ledende produsent av sjokolade. Nyhetene er lansert med Domoris nye design. Vår økologiske serie fra Fattoria Delle Delize i Parma falt også i smak hos mange av de besøkende. Rene smaker og rene varer er klart en god kombinasjon.
Det er selvfølgelig komplett umulig å oppsummere alt som har skjedd i løpet av 4 hektiske dager på Lillestrøm, men nok en gang: TAKK FOR AT DU TOK DEG TID TIL Å NYTE MED OSS!
Her er enda flere bilder fra messen:
Skrevet av Egil Ween
Produktnyheter og messeoppdatering
Som lovet i sist nyhetsbrev så lanserer vi en rekke nyheter i disse dager som alle kan smakes på messen i neste uke (Smak09).
De fleste av produktene er allerede på lager, og her er en kort oppsummering:Sveitiske Oster
Vi har nylig fått inn på lager en rekke fantastiske Sveitsiske oster, og har gleden av å lansere kjente oster som L´Etivaz AOC, Emmentaler AOC, Appenzeller og Tête De Moine AOC.
Alle er nøye utvalgt og lagret av Mons og vi lagerfører både vakuumerte stykker og hele oster.
I tillegg har vi også tatt inn noe mindre kjente oster som Maréchal og Vully, men kvaliteten også på disse er fantastisk bra.
Ostene kan både smaken på messen neste uke, og ikke minst på seminaret om Sveitsisk ost på torsdag. Les mer i egne nyhetsbrev ”Ost fra Sveits” og ”Seminar i regi Matcompaniet under Smak09”
Jamon de Trevélez
Jamon de Trevélez er en unik Spansk skinke som produseres I et lite geografisk område I Sierra Nevada fjellene I Granada.
Få servert skinken av produsentens egen profesjonelle skinkekutter på messen i neste uke.
Les mer om denne spennende nyheten i eget nyhetsbrev ” Jamon de Trevélez, ny Spansk høyfjellskinke” eller under produktinformasjon her:
http://www.matcompaniet.no/pinfo.php?xref=23028
Nye produkt fra Domori
Vi har nå på lager den helt nye serien D-Fusion Line som er en serie hvor det beste av kakao fusjoneres med andre ingredienser.
Peperoncino er en velkjent variant med chilli. Lattesal er tilbake i ny forpakning, og fortsatt kombineres melkesjokolade på Arriba kakao med Guerande salt.
Den siste varianten i denne spennende serien er Biancoliquirizia hvor hvit sjokolade (Apurimac kakao smør) kombineres med lakris fra Calabria.
Ellers lanserer vi Dark Gianduja som er en kombinasjon av Arriba kakao og Piemonte IGP hasselnøtter. Det er ikke tilsatt melk. Innpakningen er moderne i forhold til de tradisjonelle Gianduja-ene fra Piemonte, men smaken lover vi går utenpå det meste!
Se ellers eget nylig utlagte nyhetsbrev om den nye Domori kolleksjonen.
Andre Nyheter
Beurre au sal des Alpes er et spennede smør fra Bresse (som snart får AOC status) med saltkrystaller fra Alpene i Sveits. Lagerføres i pakker a 250gr men selges i kilopris, se varenr 12170.
Cour de St-Felix er årets Valentine ost, og må bestilles senest førstkommende mandag hvis dere ikke allerede har gjordt det. Se varenr 12177 eller se bilde her:
http://www.matcompaniet.no/pinfo.php?xref=12177
Ellers har Bucatini fra Andalini blitt så populært at vi også har tatt den inn i storhusholdningsforpakning, se varenr 30118.
Siste nytt om messen
Utenom det programmet dere kan lese mer om i nyhetsbrev nr 1-2009 så vil vi også få besøk av Alessandro Anfosso både torsdag og fredag. Han vil presentere en rekke nye produkt som vi vil ta inn i sortimentet basert på deres tilbakemeldinger, og i tillegg vil det bli mulighet for en virkelig dyprens i campingvogna med hans olivenolje baserte hudpleieprodukter; bør ikke gås glipp av!!
Også Riccardo Franchi kommer innom torsdag og fredag med en del nyheter han har i et nytt eget firma.
Både tirsdag og fredag kan dere treffe Craig som vil ha med seg et utvalg av de Amerikanske produktene samt vise frem både panner og gryter fra Lodge samt starte peptalken om årets grillsesong.
Som dere skjønner så vil det flomme over av godsaker hver eneste dag, så sett av god tid på messen. Har dere ikke registrert dere så bare gå inn på nyhetsbrevet som heter ”Invitasjon til Smak09” så slipper dere både å betale og stå i kø.
Det er også en del plasser igjen på seminarene (les mer i eget nyhetsbrev ”Seminar i regi Matcompaniet under Smak09”) så send oss en mail og meld dere på.
Til slutt går selvsagt våre gratulasjoner til Geir Skeie som vant en overlegen seier i Bocuse d´Or, hurra!
Da snakkes vi forhåpentligvis snart.
Mvh alle i Matcompaniet
Skrevet av Egil Ween
Domori nyhetsbrev januar 2009
Som mange har fått med seg så fremstår de fleste Domori produkt nå i ny prakt. Det kan virke noe forvirrende med stadige nye kolleksjoner, men poenget den siste tiden har vært å få en mer ensartet design på de respektive seriene.
Dermed vil nå alle seriene av bars komme i stående display med plass til enten 8 eller 12 bars.
Under er for ordens skyld en oppsummering av de varene vi lagerfører i ny design, men aller først noen spennende nyheter:D-Fusion Line er en helt ny serie som enda ikke fremkommer i katalogen eller på nettsiden til Domori men som er en serie hvor det beste av kakao fusjoneres meg andre ingredienser.
Peperoncino er en velkjent variant med chilli. Her brukes Teyuna kakao, og denne erstatter etter hvert Peperoncino i Style Line.
Lattesal er tilbake i ny forpakning, og fortsatt kombineres melkesjokolade på Arriba kakao med Guerande salt.
Den siste varianten i denne spennende serien er Biancoliquirizia hvor hvit sjokolade (Apurimac kakao smør) kombineres med lakris fra Calabria.
Dark Gianduja er en kombinasjon av Arriba kakao og Piemonte IGP hasselnøtter. Det er ikke tilsatt melk. Innpakningen er moderne i forhold til de tradisjonelle Gianduja-ene fra Piemonte, men smaken lover vi går utenpå det meste!
Se for øvrig produktliste under sjokolade for mer informasjon.
Andre serier som fremstår i ny prakt er:
Blend Line består nå kun av 2 produkt (Il Blend og Il100%). Her er criollo blandet med det beste fra utvalgte single origins og produktet fremstår med en utrolig flott balanse mellom de forsjellige aromaene. Hvert display består av 12 stk 50gr bars.
Single Origins Line består av de 6 cru-ene Apurimac, Arribe, Sur del Lago, Rio Caribe, Sambirano og Teyuna. De 3 førstnevnte lagerføres i display på 12 stk 50gr bars, mens ønsker en alle 6 typene kan en kjøpe varenr 31102 hvor en da får 6 displays (en av hver type).
Criollo Line består nå av de 4 viktigste klonene (Puertomar, Porcelana, Prtofino og Javablond). Vi lagerfører alle 4 typene i displays med 12 stk 25gr bars.
Drageene består nå av 3 typer (mandel, hasselnøtt og ingefær), og fremstår også i ny design.
Andre andre mer spesielle produkt som vi lagerfører kan vi nevne en spennende ”vertikal tasting” av single origions både i 70% og 100% utgave; ref varenr 31079; samt en gaveeske inneholdende en av hver av de 6 cruene; ref varenr 31103.
Informasjon og bilder av alle produktene finnes selvsagt under kategorien sjokolade i produktlisten.
Domori; Luxury for your senses
Skrevet av Egil Ween
Matcompaniet er stolte av å presentere Jamon de Trevélez på det norske markedet.
Under kan du lese mer om hvorfor; og under Smak09 kan du selv smake og bedømme selv.
Jose Quero fra Jamon de Trevélez vil stå på Matcompaniet sin stand både onsdag og torsdag sammen med deres egne profesjonelle skinkekutter.
Dermed kan alle komme og få smake dette unike produktet slik det skal serveres.
Litt mer om skinken:
Jamon de Trevélez er et unikt spansk skinkeprodukt som produseres i et lite geografisk område i Sierra Nevada fjellene i Granada. Skinken har fått sitt navn etter Spanias høyets beliggende landsby; Trevélez som ligger på 1476 meter over havet. I en årrekke var den lokale skinken en godt bevart hemmelighet blant lokalbefolkningen. Dette ble endret i 1862 da den lokale skinkestoltheten vant en nasjonal konkurranse og ble tilkjent sitt lokale kvalitetssegl av dronning Isabel den 2. Siden har stadig flere blitt kjent med Jamon de Trevélez, og i dag nyter skinken godt av bred anerkjennelse blant kjennere i og utenfor Spania.
Matcompaniet har valgt å satse på den største skinken, og beste klassifiseringen som garanterer minimum 21 måneders modning.
Denne høyfjellsskinken anses av eksperter for å være en av Spanias aller beste, og sammenlignes ofte med Iberico belota.
Les mer under varenr 23028; her direkte link:
http://www.matcompaniet.no/pinfo.php?xref=23028
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Vi har nylig fått inn på lager en rekke fantastiske Sveitsiske oster, og har gleden av å lansere følgende nyheter:
L´Etivaz AOC varenr 12171L´Etivaz produserer primært i sommermånedene i Vaud Alpene i Sveits. Osten har AOC status, og totalt 72 bønder har mulighet til å levere melk til produksjonen.
Totalt har disse rundt 2800 kyr som beiter i den rike alpefloraen på mellom 1000 og 2000 mtr høyde. Osten er upasteurisert og vår utgave er lagret i minimum 20 måneder. Osten vi har inne for øyeblikket er produsert våren i 2007 og er helt fantastisk. Nøye utvalgt og lagret av Mons og vi lagerfører nylig vakuumerte stykker men kan også levere hele oster (ca 25-30 kilo).
Appenzeller varenr 12172
Hvis en tror at Appenzeller er en kjedelig ost bør en smake vår Appenzeller Extra lagret i minst 12 måneder. Kun de beste hjulene velges ut for lang lagring og kontrolleres av vår eminente ostemodner Herve Mons. Lages i de østlige delen av Sveits, og vi lagerfører både stykker og hele oster som er ca 6-7 kilo.
Emmentaler AOC varenr 12176
Emmentaler kommer fra Emme dalen i regionen Bern. Den fikk AOC status så sent som i 2006 og lages helt naturlig i flere fjellandsbyer. Det går med nesten 1200 liter melk for å lage et hjul som normalt sett er mellom 80 og 90 kilo. De berømte hullene dannes ved modning da karbondioksyd utvikles av den naturlige gjæringen. Vår utgave er av den klassiske typen som ikke er lagret mer enn 6 måneder slik at den fortsatt har en mild og nøtteaktig smak.
Tête De Moine AOC varenr 12175
Tête De Moine er en AOC ost fra Jura området. Navnet Fromage de Bellelay brukes også om osten som har fått dette navnet fra det gamle klosteret i Bellelay i Jura.
Osten er lagret i 3-4 måneder, og er produsert utelukkende på ubehandlet melk fra fjellene hvor kyrne ikke har fått noe silo, og hvor ethvert tilsetningsstoff er forbudt i produksjonen. Osten er sylinderformet og hver ost veier ca 800-900 gram. Tradisjonelt kuttes den i såkalte rosetter ved hjelp av en Girolle/Pirouette men en kan også kutte med kniv; og da helst når osten kommer rett fra kjøleskapet.
Maréchal varenr 12173
Maréchal er en småskala produsert ost fra Grison området, og er lagret i 4-6 måneder. Hvert hjul veier ca 6 kilo, og vi lagerfører både hele oster og vakuumerte stykker. Ostene er nøye utvalgt av Mons, og er en ost en sjelden finner på eksportmarkedet og enda sjeldnere i Norge. En ost av typen ”bare må ha” !!
Vully varenr 12174
Vully er en artesan produsert ost fra Vaud alpene, i området Cotes du Mont Vully (like ovenfor Morat sjøen), og er en småskalaprodusert ost. Hvert hjul veier ca 6-7 kilo og har en mørkebrun eller rødlig skorpe da den børstes med Annatto (et naturlig fargestoff fra Sør Amerika som for øvrig også brukes som tilsetningstoff i Cheddar) samt Pinot Noir vin (lokalt kalt Vully). Vully er en virkelig ”terroir” ost og autentisk Sveitsisk! Igjen en ost av typen ”bare må ha”.
Alt dette kan dere smake på Smak09 tidlig februar, og ikke minst både smake og lære mer på vårt seminar om Sveitsisk ost torsdag 5/2 (husk å meld deg på).
Skrevet av Egil Ween
Seminar i regi Matcompaniet under SMAK-09
Lillestrøm 3.-6. Februar 2009
ITALIENSK OST
Møterom ”Rogaland” på Thon Hotel Arena Lillestrøm
Onsdag 4. februar
Seminar 1: Kl 11:00- 13:00
Språk: engelsk
Guffanti er et familefirma i ordets mest konkrete betydning. Firmaet bærer fortsatt navnet til grunnleggeren Luigi Guffanti som startet opp allerede i 1876. Med kunnskap om hva som skulle til for å lage god ost var han forutsende nok til å kjøpe en nedlagt sølvgruve i Valganna. Gruvens konstante temperatur og luftfuktighet var perfekt for modningen av firmaets Gorgonzola Piccante. Osten falt i smak og allerede på begynnelen av 1900-tallet eksporterte han ost til fjerne markeder som Argentina og California.
I dag drives firmaet videre av femte og sjette generasjon nemlig Carlo Fiori og hans sønn Giovanni. Med base i Arona kjøper de opp ost fra Sicilia i sør til Alto Adige i nord. Ostene modnes og sendes ut på markedet når de er på sitt beste. Gjennom Guffanti har Matcompaniet tilgang på det meste, og det beste som produseres av ost i Italia. En del av dette er å finne i vår produktliste, mens annet må bestilles.
Italiensk ost – regionalt mangfold og særpreg
Cristiano Cieri har i en årrekke arbeidet med Italiensk ost i ulike sammenhenger. Han er Luigi Guffantis representant og ansvarlig for eksport til en rekke Europeiske land. På seminaret vil han blant annet ta for seg følgende tema:
- Ostens mangfold fra fersk til lang tids lagret, ulike melketyper og beitemarker fra alpelandskap til Siciliansk sletteland.
- Særpreg for italiensk osteproduksjon.
- Lokal identitet og mangfold.
- Italiensk osteproduksjons historie.
Etter en illustrert gjennomgang av disse temaene avsluttes seminaret med den beste innføring du kan få av italiensk osteproduksjon; gjennom ganen. Cristiano har med seg en rekke spennende spesialiteter som røkt og lagret ricotta, robiola fra Dogliani laget med Italias beste øl, alpeoster og mye annet spennende.
KJØTT
Møterom ”Rogaland” på Thon Hotel Arena Lillestrøm
Onsdag 4. februar
Seminar 2: Kl 13:30 - 15:00
Språk: Rogalandsdialekt
A. Idsøe er som mange av Matcompaniets leverandører og samarbeidspartnere et familiefirma med lange tradisjoner. Siden Idsøe ble etablert i 1828 har de vært i den gode smaks tjeneste. Oppgaven som daglig leder har gått i arv og dagens innehaver Albert Idsøe jr er arvelig belastet når det gjelder slakteryrkets hemmeligheter og håndverkets teknikker. I hans tid som daglig leder har firmaet videreutviklet seg ytterligere og anses å være blant Norges absolutt beste slakterbutikker. Deres kvalitetsprofil kombineres med spennende produktutvikling.
Kjøtt – Fysiologi og anatomi
På seminaret under SMAK-09 vil Albert Idsøe jr vil ta for seg edel og uedel stykningsdeler og spesielt legge vekt på modning og hva som skjer fra slakt til ”panneferdig” kjøtt.
I tillegg til temaene over vil Albert ta for seg mengdeberegning, steketider og oppbevaring av kjøtt. Nyttig og god informasjon for å yte gjestene det beste og sørge for maksimal utnyttelse av kjøtt.
SVEITSISK OST
Møterom ”Rogaland” på Thon Hotel Arena Lillestrøm
Torsdag 5. februar
Seminar 1: Kl 11:00 - 12:30
Språk: Svensk
Sveits er definitivt mer enn gjøkur, eksklusive armbåndsur og diskret bankvirksomhet. I kulinarisk sammenhenger er det umulig å komme utenom landets mange oster. I ostesammenheng er betegnelsen alpage – ost laget på melk fra dyr som har beitet i fjellene – et sikkert tegn på kvalitet. Flere av de Sveitsiske ostene deler AOC apellasjon med Frankrike; dette gjelder blant annet gruyeré og mont d’or. Matcompaniet får sine sveitsiske oster fra Maison MONS og vi har nå valgt å utvide sortimentet med en rekke spennende nyheter.
Sveitsisk ost – det beste fra alpene
Michael Mathier fra Maison MONS er opprinnelig fra Sveits og har bidratt sterkt til at MONS’ sortiment av sveitsisk ost har blitt utvidet med en rekke gode oster fra hjemlandet. I tillegg til at Michael har bred kunnskap om disse produktene kjenner han også vår nordiske palett godt gjennom mange år som ostehandler i Stockholm. På seminaret vil Michael gi en overordnet oversikt over sveitsisk osteproduksjon samt komme inn på temaer som lagringsgrader av oster, ostetyper, anvendelse, tilbehør, oppbevaring og nyttig tips om kutting og presentasjon. Seminaret avsluttes med en smaking med våre nye sveitsiske oster.
OST FRA GRENSELANDET
Møterom ”Rogaland” på Thon Hotel Arena Lillestrøm
Torsdag 5. februar
Seminar 1: Kl 13:00 – 15:00
Språk: Engelsk
På grensen mellom Frankrike og Spania representerer Pyreneene et spennende geografisk og kulinarisk område. Det regionale særpreget og tradisjonene har blitt holdt i hevd gjennom århundrer og resultatet er en rekke spennende matvarer som verdsettes langt på utsiden av området. Mangfoldet er sikret gjennom en rekke små produsenter og disse er igjen avhengig av gode samarbeidspartnere for å nå ut med sine produkter. En av disse er Gabriel Bachelet. Blant ostekjennere er Gabriel svært anerkjent, ikke bare for jobben som ostemodner og mellomledd, men også som osteprodusent. Hans ost Gabietout er en av våre bestselgere. På seminaret vil han fokusere på
Oster fra Pyreneene
Gabriel vil ta for seg en rekke unike oster fra den franske delen av Pyreneene. Ulike modningsgrader, melketyper og sesonger gjennomgås og presenteres. Her vil du kunne smake oster med tydelig adresse i forhold til beitemark og produksjonssted.
Her er årets 2 siste foredragsholdere i fri utfoldelse:
Skrevet av Egil Ween
Under er invitasjon til Smak09 hvor dere kan registrere dere på forhånd for å unngå kø.
Husk og skriv Matcompaniet i feltet ”Invitert av”.
Vi har i tillegg en mengde papirinvitasjoner som kan sendes ut på forespørsel.
HUSK VÅR STAND ER STAND NR: D01-07
Husk også å melde dere på seminare slik at dere unngår at det ikke er plass igjen. Vi kan kun ta 30 personer per seminar. Se mer informasjon i nyhetsbrev 1-2009
Link til registrering:
http://delegia.messe.no/app/attendee/new_registration.asp?ProjectId=359®lineNo=1&ReglinePageNo=1
Skrevet av Egil Ween
Den gode matreisen
Når dette nyhetsbrevet skrives arrangeres det reiselivsmesse på Lillestrøm – men for oss matglade er dette kun som en parentes å regne. Den virkelig gode matreisen starter også på Lillestrøm, men det er først i tidsrommet 3. til 6. februar under SMAK-09. Matcompaniet vil med sin deltakelse bidra til økt matglede og utvide kunders kulinariske horisont. Fra Dalarna i Sverige til Sicilia kan vi by på gode smaker som speiler lokale tradisjoner og smaker.
ALBERT IDSØE
Vi starter matreisen på hjemmebane og lar oss forføre av pølser og påleggsvarer fra A. Idsøe. En rekke av våre kunder har oppdaget disse produktene og det er å finne på alt sandwicher og i ferskvaredisker. Idsøe vil være med oss hele uken og vil blant annet by frem et bredt utvalg av sine pølser.
SPEKEMAT
Helt fra den spede begynnelsen har Matcompaniet lagt vekt på å ha et bredt sortiment av spekemat. Vi har bevisst styrt unna de billigste industriproduktene og satset på kvalitet. På årets messe vil du både kunne smake både produkter som har vært i sortimentet fra vi startet opp; noen som har kommet til det siste året og en nyhet som lanseres på messen.
Tirsdag og onsdag har vi besøk av Andrea Franchi fra vår største leverandør av skinker og pølser. Andrea vil guide deg via Aostadalen til slettene rundt Parma der du i løpet av reisen vil få smake en rekke spekede delikatesser.Torsdag og fredag lanserer vi Jamon de Trevelez. Dette er en skinke som produseres i den høytliggende landsbyen Trevelez i Sierra Nevada. Skinkene herfra har en særskilt posisjon og har lenge vært en godt bevart hemmelighet blant skinkekjennere. Skinken har mye til felles med den mer kjente Jamon Iberico Bellota, men prisen er mye hyggeligere… Dette er en appelasjon produsert etter det samme strenge regelverket vi kjenner fra blant annet San Daniele og Parma. Skinken modnes i fra 14 måneder for skinker på 7 kg til 22 måneder eller mer for skinker på 9 kg eller mer. En representant fra vår leverandør vil være til stede, både for å demonstrere sine ferdigheter med skinkekniven og informere om produktet.
NORGES BESTE OSTELEVERANDØR?
Ost har en sentral posisjon i Matcompaniets sortiment. Med god hjelp fra noen av verdens fremste ostemodnere har vi tilgang på fantastiske oster fra små gårdsmeierier. Vi utvider stadig med produkter og nye fokusområder. På SMAK09 vil det bli rikelig med mulighet til smake seg gjennom Europas viktigste osteland.
Tirsdag 3. til fredag 6. vil alle osteinteresserte kunne stifte nærmere bekjentskap med Michael Mathier fra Maison MONS. Det han ikke vet om ost er ikke verdt å vite. Selvfølgelig vil det bys fram en rekke franske godbiter men utvalget vil også være preget av spennende ostenyheter fra Michaels hjemland Sveits.
Onsdag og torsdag får vi besøk av Cristiano Cieri fra Lugi Guffanti i Arona; Piemonte. Han vil by på spennende oster som speiler mangfoldet og særpreget blant italienske oster. Alt fra røkt ricotta til lagrede alpeoster vil bli presentert og kan selvfølgelig smakes.
De samme dagene får vi også besøk av Gabriel Bacelet. Gabriel er både osteprodusent og ostemodner. Fra sin base i Pau sender han jevnlig perfekt modnede oster til kresne kunder i blant annet Frankrike og Norge. Han kommer blant annet til å by på oster fra sitt kjære Pyreneene.
VERDENS BESTE SENNEP
Torsdag og fredag får vi besøk av Liselott og Olle fra LissEllas senap. Dette er rett og slett verdens beste sennep. Fra Matcompaniet lanserte sennepen i november 2008 har salget vært eventyrlig og mange har smattet med stort velbehag når de har smakt en deres 4 sennepstyper. I forbindelse med SMAK09 vil vi lansere deres sennepsdressing med friske urter og hvitløk. De vil også ha med seg smaksprøver på vårens nyhet: grilloljer med sennep.
I tillegg til alt dette vil det selvfølgelig være mulig å smake en masse annet godt fra vårt brede sortiment. Vi kan love at matreisen vil ta dere med til på en rundreise i Italia med stopp i både Liguria, Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Friuli, Toscana, Campania, Sardinia og Sicilia. Det er derfor ingen grunn til å ikke skulle besøke vår stand på SMAK09.
SEMINAR
Vi gjentar suksessen fra forrige messe og benytter anledningen til å arrangere fagseminar for våre gode kunder. Det er begrenset med plass på seminarene så her gjelder definitivt prinsippet om først til møllen… Interesserte bes sende mail til [email protected] Merk mailen med ”Seminar SMAK09” og skriv tydelig hvilket seminar du ønsker å delta på. Dersom det meldes på flere enn en deltaker ber vi om navn på de som skal delta, ikke bare et antall personer.
ONSDAG 4. FEBRUAR
ITALIENSK OST
Møterom Rogaland THON hotell Arena kl 11:00
Cristiano Cieri vil guide oss rundt Italias mangfoldige osteutvalg. Seminaret er miks av grunnleggende kunnskap og de ulike regionenes særpreg. Det hele avsluttes med en smaking som vil gi økt forståelse for både nasjonale og regionale særpreg.
KJØTT – FYSIOLOGI OG ANATOMI
Møterom Rogaland THON hotell Arena kl 13:30
Albert Idsøe jr vil ta for seg edel og uedel stykningsdeler og spesielt legge vekt på modning og hva som skjer fra slakt til ”panneferdig” kjøtt. Et svært interessant seminar både for kokker og ferskvareansvarlige.
TORSDAG 5. FEBRUAR
Sveitsisk ost – det beste fra Alpene
Møterom Rogaland THON hotell Arena kl 11:00
Michael Mathier fra Maison MONS er opprinnelig fra Sveits og har bidratt sterkt til at MONS’ sortiment av sveitsisk ost har blitt utvidet med en rekke gode oster fra hjemlandet. Matcompaniet vil i tiden framover ha et økt fokus på sveitsisk ost, så her er en unik mulighet til å oppdatere seg faglig. Kombinasjon av foredrag og smaking.
OSTER FRA PYRENEENE
Møterom Rogaland THON hotell Arena kl 13:00
Gabriel Bachelet vil ta for seg en rekke unike oster fra den franske delen av Pyreneene. Ulike modningsgrader, melketyper og sesonger gjennomgås og presenteres. Her vil du kunne smake oster med tydelig adresse i forhold til beitemark og produksjonssted.
Skrevet av Egil Ween
Godt nytt år alle sammen
Nye priser grunnet euro-kursen ligger nå ute på nettsiden, ref de siste nyhetsbrevene i 2008.
For og finne våre nyhetsbrev fra i fjor så trykk på 2008 tallet i venstre marg.
Vi minner om at allerede i februar vil du kunne treffe oss og våre mest sentrale leverandører på SMAK 09. Den treårlige messen for Horeca og butikker avholdes på Norges Varemesse på Lillestrøm fra den 3. til den 6. februar. Mer info kommer snart i eget nyhetsbrev.
Skrevet av Egil Ween