I vår jakt på gode smaker har vi nå kommet over Matcompaniets første finske produkt. Så vidt vi vet er dette et unikt produkt i utvalget av nordiske nytelsesprodukter.
Størkaviar fra oppdrettsanlegg i finske Karelen produsert av Carelian Caviar. Støren er i dag utryddingstruet grunnet intens jakt på dens sorte perler. Oppdrett er derfor løsningen.
Selv om det beskatter støren i kontrollerte former er ikke oppdrett ensbetydende med god kvalitet og bærekraftig produksjon. Men dette er det!
Vår finske leverandør tilfredsstiller selvfølgelig kvalitetskravet vi stiller til et så eksklusivt produkt. Smaken og teksturen er absolutt slik den bør være. Når det gjelder bærekraftperspektivet er Carelian Caviar i en liga for seg selv. All oppdrett foregår innendørs i bassenger der det er full kontroll over utslipp til omgivelsene. Vannet hentes fra nærliggende sjøer og holder en kvalitet og temperatur som gjør at energibruken er minimal. Til oppvarming etc benyttes fjernvarme fra en nærliggende papirfabrikk. Summen av dette har gjort at WWF karakteriserer produksjonen som bærekraftig. I tillegg er selvsagt CITES godkjennelsene i orden.
Første kommersielle ladning med kaviar var sommeren 2011 og etter dette har tilbakemeldingen vært entydig positive. I dag er kaviaren å få på velrennomerte restauranter og butikker over hele Europa. Både Finlands og Sveriges deltakere i neste års Bocuse d’Or har valgt å benytte seg av Carelian Caviar i oppkjøringen.Kaviaren fremstilles i Varkaus i Østlige Finlands sjødistrikt. Helt fra starten av prosjektet har målsetningen vært å lage en oppdrettskaviar som har samme unike kvalitet som kaviar fra villfanget stør. Miljøhensynene har hele tiden vært sentrale i prosjektet. I dag leverer Carelian Caviar et produkt av eksepsjonell kvalitet produsert på den mest miljøvennlige måten. Den største forskjellen på Carelian Caviar og resten av bransjen er at all støren fores opp innendørs. Hver enkelt stør følges individuelt med kontinuerlig kontroll av hygiene og fiskenes helse. Dette gjør at fiskene trives og gir en kvalitet på rognen som er eksepsjonell. Mange kaviarprodusenter sliter med vannkvaliteten. Det rene og kalde vannet fra nærliggende innsjøer gjør at Carelian Kaviar kan levere prima vare uten smaksfeil grunnet dårlig vannkvalitet. Når det nærmer seg gytetiden og rognen modnes, kontrolleres størene med ultralyd for å sikre at de slaktes når kaviaren er optimalt moden.
Umiddelbart etter slaktingen behandles kaviaren for og tilsettes minst mulig salt for å sikre holdbarhet og løfte smaken. Det ferdige produktet heter Baerial Malossol og inneholder kun 3,5% salt. Dette gir kaviaren en ren og naturlig smak. Carelian Caviar pasteuriserer aldri sin kaviar for å forlenge holdbarheten. De unike smakene bevares ved naturlig behandling og tradisjonelle produksjonsmetoder slik at man får en kaviar med nøtteaktig smak og smøraktig karakter som sprer seg i ganen etter hvert som hvert enkelt korn eksploderer i munnhulen. Vår første ladning med kaviar ankommer lager i disse dager, og det foreløpige utvalget på lager er som følger:
42001 Carelian Caviar Baerial Malossol 30 grams
42002 Carelian Caviar Baerial Malossol 50 grams
42003 Carelian Caviar Baerial Malossol 125 grams
I tillegg fås denne kaviaren i 250 grams, 500 grams og 1000 grams bokser men kun ved forhåndsbestilling. Se for øvrig produktlisten for mer informasjon.
En prisindikasjon ligger ute under produktlisten men ved større bestillinger kan prisen reduseres noe.
Carelian Caviar sin nettside finner dere her: http://www.careliancaviar.com/
De har også en fin facebook side: http://www.facebook.com/pages/Carelian-Caviar/430576510326632
SERVERINGSTIPS
Carelian Kaviar og Blinis
Kaviar og blinis er en av gastronomiens store klassikere. Det er kanskje også en av de beste måtene å innta kaviaren på. Her er tilbehøret like enkelt som det er klassisk. Syltet rødløk og pisket rømme.
Blinis
10g gjær
250ml varm melk
150ml bokhvetemel
100ml tipo00 mel
75ml Røros rømme
1 eggeplomme
1 eggehvite
1 klype salt
Usaltet smør til steking
Løs opp gjær i varm melk og tilsett bokhvete, tipo00, rømme, eggeplommen og en liten klype salt. Vispes sammen til en glatt smete.
La røren svelle i minst 1 time før du tilsetter stivpisket eggehvite.
Stek blinis i smør på middels til varm panne. De skal bli gylne og luftige.
Legg dem på et tørkepapir og la de kjøle seg til lune før servering.Syltet rødløk
10 små rødløk
200ml rødvinseddik
200ml vann
Skrell og rens løken. Del dem i små kløfter.
Kok opp vann og eddik. Ha i løken og la det trekke på ca 90 grader i 20 minutter.
Slå av vannet, tørk og avkjøl dem før servering.
Anretning
100 g Carelian Caviar
2 dl Rørosrømme
Pisk rømmen til den blir fast men luftig. Anrett små egg med teskje på blinisen, topp med kaviar og legg en kløft syltet løk ved siden av.
Server med Champagne – gjerne Louis Roeder Premier Brut!
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Igjen er nok et år snart tilbakelagt, og vi håper alle våre kunder får det planlagte trøkket fram mot en velfortjent juleferie.
I det siste har vi fokusert en del på Summerbird i våre nyhetsbrev, men det har kommet inn en god del andre ting også de siste ukene, og da kan det samtidig være nyttig med en liten oppdatering vedrørende juleinnspurten samt litt mer informasjon om de siste tilskuddene av godsaker:Julemat fra A. Idsøe & Vikedal Gardsmat
Vi har fortsatt noe pinnekjøtt/bog tilgjengelig fra Vikedal, og leveringer vil bli denne og neste uke, vær raske.
Snart er det også siste mulighet for å bestille pinnekjøtt, fenalår, medisterkaker, medisterpølser og julesylte fra Idsøe.
Når det gjelder fersk tynnribbe fra Prima Jæren så er fristen for bestilling denne uke, evt tidlig på mandag 10. Desember. Den leveres fersk så tett opptil jul som mulig.
Ost
Årets siste ladning av Colsten Basset´s fantastiske Stilton er ankommet lager, og vi har også noe få oster igjen av ministilton fra Clawson (2 kilos oster).
Minner også om Keen´s Mini Cheddar nå er på lager! Vi bestilte dem for 9 måneder siden.
Ellers er skaffelisten på oster fra Guffanti sterkt utvidet etter en spennende uke i grottene deres.
Oppdatering på julekaker
Det er noen få 1 kilos Panettone fra Lazzaroni igjen på lager; resten av julekakene er dessverre helt utsolgt allerede; det samme gjelder Panforte fra Marchi Vanda. Annen info og tips før jul
Fra Anfosso er det fortsatt noen få gavepakninger igjen for salg, men ikke vent for lenge da det er først til mølla.
En superduo av nye små cacciatore salamier fra Edizioni Riccardo Franchi er nå på lager!
20133 Salametto Piperonita
20134 Salametto con Parmigiano
Begge er allerede godt mottatt; supre i julekurvene!
Også ny fersk ladning av Salametto Norvegese er ankommet lager!
40280 Semitørkede tomater i solsikkeolje 1 kg glass
Fantastisk kvalitet på disse Italienske tomatene! Ellers kommer endelig San Marzano tomater til lager om et par uker.
Olle hos Lissellas har gitt full gass i det siste, og den tredje store ladningen med sennep på kort tid kommer inn i neste uke. Julsenap er imidlertid utsolgt for i år.
Høytid og nytt årJulen står for døren og vi benytter anledningen til å takke alle våre kunder for nok et godt år. Igjen et år hvor det har det skjedd mye, og vi skal gjøre det vi kan for å opprettholde den samme dynamikken også i 2013.
Allerede i februar vil du kunne treffe oss og flere sentrale leverandører på årets "storsmaking" i Oslo.
Mer info kommer tidlig på nyåret, men datoene blir 13.-14. Februar.
Av produkt nyheter den neste perioden kan vi allerede nå røpe ankomst av finsk kaviar i verdensklasse (nyhetsbrev kommer allerede neste uke), en utvidelse av utvalget av norske oster fra småskalaprodusenter, franske superskinker med mer…
Så gjenstår det bare å ønske deg og dine en fredfull julehøytid og ett 2013 med gode og positive utfordringer.
Skrevet av Egil Ween
Vi er snart i gang med årets nest siste måned og en del varer tar vi som kjent inn kun til jul, og følgende produkter må vi snarest mulig få inn bestillinger/reservasjoner på:
KAKER OG SØTSAKER
Tradisjonelle Italienske kaker hører høytiden til. Våre 80 og 100 grams kaker er perfekte å putte i gavekurven. Du kan velge mellom pappbokser eller de mer dekorative 750grams kakene fra Lazzaroni. Følgende varer må forhåndsbestilles:
Alis: Pandorini 80 grams og Panettoncino 100 grams
Lazzaroni: PanettoneClassico 1 kilo, PandoroClassico 1 kilo, Panettone Cioccolato 750gr og PanettoneAmaretto 750gr.
Marchi Vanda: Panforte 250gr
JULVARER FRA IDSØE OG VIKEDAL
Vårt sortiment av lokale delikatesser fra Idsøe og Vikedal kjenner vel de fleste etter hvert, men følgende produkt bør bestilles så snart som mulig for og være sikkert på at en får det en vil:
22012 Pinnebog/pinnekjøtt urøykt/røykt skåret Vikedal
22013 Fenalår hele (økologiske) Vikedal
22056 Idsøes Pinnekjøtt
22064 Fenalår hele Idsøe
Husk også og bestille evt tynnribbe fra Idsøe i god tid slik at vi vet hvor mye vi skal forhåndsreservere.
SILD & SENNEP
Vi har i et par år hatt den fantastiske silden fra Christiansøpigens i vårt sortiment. Jul og god sild er en norsk tradisjon mange ønsker å holde i hevd. Følgende vil bestilles til jul, så ønsker noena andre typer må dette gis beskjed om veldig snart.
40190 Marinert Sild 500gr (225gr netto) Christiansø-pigen
40192 Carry Kryddersild 750gr (575gr netto) Christiansø-pigen
40200 Sherry Sild 500gr (225gr netto) Christiansø-pigen
Om våre danske venner er kongene av sild, så er folkene bak Lisellas det samme når det kommer til sennep. Nå har vi slitt med og få varer i det siste, men en stor ladning ankommer lager denne uka.
Det er imidlertid ikke ubegrenset med julesennep, slik at større antall MÅ reserveres snarest:
40247 Julsenap (søt & sterk) 285 grLissellas
Også på en del andre produkt vet vi av erfaring at reservasjon av større antall er veldig lurt. For å sette deg på sporet av hva vi kan tilby av godsaker inn mot julepakketiden nevner vi:
OST
14009 Stilton Colston Bassett (Neal´s Yard Dairy) – bedre enn dette blir ikke Stilton!
12041 Mont-D´Or Bachelet & 12120 Mont D´Or / Vacherin du haut Doubs Mons – en ost som er på høyden hva smak og karakter angår på denne tiden av året. Sett den på bordet og åpne en moden flaske god PinotNoir! Godsaker som skapt for deling med gode venner.SPEKEMAT
Vi har et bredt utvalg av Italienske småpølser velegnet for gavekurven eller eget forråd til jul. Det er mange som ønsker å sikre seg små salamier til jul så det kan være lurt å forhåndsbestille!
20109 Salametto Armando Ed. Riccardo Franchi
20110 Salametto Virgilio Ed. Riccardo Franchi
20118 Salametto al Tartufo (trøffel) Edizioni
20119 Salametto al Barolo (rødvin) Edizioni
20120 Salametto alle Nocciole (hasselnøtt)
20115 Prosciutto di Parma sliced 100 grams
20116 Prosciutto di Parma sliced 200 gramsOLIVENOLJE
Kanskje ikke akkurat det første du på like før jul, men like fullt en av våre bestselgere på julegavefronten. Vi har et bredt utvalg men velger her å fokusere på våre bestselgere samt tin-boxer som vi av erfaring vet det kan lønne seg å reservere dersom du ser for deg et større volum. Alle våre olivenoljer er selvsagt X-virgin oljer.
50158 Anfosso Oliveoil Bimbo 500ml Flaske
50167 Anfosso extra virgin olive oil tinbox rund 500ml
50168 Anfosso extra virgin olive oil tinbox rund 250ml
52017 O med selection 250ml tin box
52020 O med arbequina 250ml tin box
50104 Pianogrillo 250ml Quasimodo Tin box
SUMMERBIRD: Se egne nyhetsbrev inklusiv juleutvalget
Skrevet av Egil Ween
Summerbird har noen fantastiske sesongprodukter, og vår første sesong blir Julen 2012. Som for de andre produktene utfordres og tilfredsstilles alle sansene og igjen er emballasjens umiskjennelige signatur tilstede.
Råvareutvelgelsen kan dere lese meir om i vårt første nyhetsbrev, men vi lover at smakene også på juleutvalget lever opp til forventningane!
Hele katalogen for Julen 2012 kan sendes per e-post til alle som er interessert, men vi koster på oss en kort oppsummering av utvalget.
PETIT FOUR gaveesker (500gr & 1000gr) med julebånd
Den klassiske Petit Four gaveesken med ferske fyldte sjokolader i alle de velkjente smaksvariantene:
PRALINÉ MILK, PROVENCE, POLLOCK, IRISH, VALENCIA, SPURVEÆG, GIANDUJA, VIBEÆG.JULEMANDLER
SUGARED ALMONDS: Brendte mandler med sukker, sitron og hemmelige krydderier.
En juleklassiker. Fåes i 100gr pose.
JUL – RISALAMANDE: Inspirert av julens riskrem med mandel. Spanske mandler med Tonga vanilje og rød kirsebærsaus. Fåes i 100gr pose, små glass 130gr og store glass 430gr.
JUL – HONNINGKAKE: Inspirert av julens honningkake: Spanske mandler med krydderier og knask. Fåes i 100gr pose, små glass 130gr og store glass 430gr.
JULEKALENDER
JULEKALENDER VOKSEN: Inneholder 48 stk ferske fylte sjokolader. 2 stk pr luke.
JULEKALENDER BARN: Fylt med forskjellig barnevennlig fyll.
JULEKALENDER KOMMODE: Julekommode fylt med julehemmeligheter til 2 personer.JULESPESIALITETER
SNØBOLLE: Snøkuler med Marsipan og nougat vendt i 71% Madagascar råsjokolade og hvitt
sukkerskall. Makeløst!
JULEGRIS I ESKE, 2 STK: Dansk landgris med bringebær-marsipan og klassisk marsipan gris med mørk sjokolade. Opplagt premie for og finne mandelen i grøten!
JULEGRISER: Miniaturgriser som en overflødighetspynt på Julens dessertbord.
JULENS SPESIALITETER: Et vell av julespesialiteter fra Summerbird: marsipanstykker, nougat stykker, dragerete mandler, appelsingrener, snøkuler og julegriser. Årets søte julegave!
Her litt mer bilder av utvalget:
Skrevet av Egil Ween
Den intense og opprinnelige smaken av en økologisk mandelkrem som Mikael Grønlykke smakte på Sicilia for endel år siden førte til ideen om Organic Summerbird - The Sicilian Connection.
Vi lagerfører nå tre spennende produkter i forbindelse med lanseringen av Summerbird i Norge:Mandelkrem - Økologisk fra Sicilia - 180 gr glass
Økologiske mandler finmalt til en flytende krem, ingenting annet!
Perfekt i salatdressing og et must i det søte kjøkken. Is, kaker, konfekt eller bare en teskje på morgenen som en vitaminpille. Også perfekt som dip.
Agave sirup - Økologisk Agave sirup - 200 gr glass
Utvunnet fra den mexikanske kaktusen. Agave sirup søter 1,5 ganger mer enn vanlig sukker, og en kan dermed bruke mindre mengder for og oppnå samme søthetsgrad. Erstatt sukker i dine oppskrifter med Agave sirup ved og bruke halve mengden, et sunt valg!
Agave sirup har også lav glykemisk indeks (lav blodsukker økning) og anbefales til diabetikere i små mengder.
Hasselnøtt paste - Økologisk fra Sicilia - 180 gr glass
Økologiske hasselnøtter finmalt til en flytende paste, ingenting annet.
En fremragende smaksforsterker i både sauser og det salte kjøkken. Anbefales også til og sette en ekstra spiss salatdressingen. Selvsagt uunnværlig i det søte kjøkken til både is, kaker, petit four og fylte sjokolader.
Hva med verdens sunneste brødskive? Ristet rugbrød med Agave sirup og hasselnøtt paste. Sunt og fantastisk.
Skrevet av Egil Ween
Uttrykket «proudly present» har stort sett vært forbeholdt plateselskaper og impresarioer, men vi drister oss til å bruke nettopp dette utrykket når Matcompaniet nå lanserer Summerbirds fantastiske sjokolade og mandelprodukter i Norge.
Da Mikael Grønlykke laget de første sommerfuglene PURE AMANDE i 1986 satte han standarden og staket ut kursen for det som i dag er et høyt anerkjent gastronomisk produkt i Danmark. De beste Valensiamandlene som kunne skaffes er hovedingrediensen i marsipanen som etter den er valset og stukket ut med sommerfuglformer trekkes med et tykt lag sjokolade laget på kakaobønner fra Madagascar – kvalitet og enkelhet til fingerspissene!
Alle sansene utfordres og tilfredsstilles når man kjøper et Summerbird produkt. Fra emballasjens umiskjennelige signatur til smakene som oppleves når produktet inntas er alt i 100 % samsvar med de tre enkle læresetninger som er grunnfjellet i virksomheten:
RÅVARENS TALENT: Kun det ekstraordinære har vår interesse!
- sjokoladen produseres og utvikles i samarbeid med Valrhona. Mandlene som benyttes i produksjonen er Delice og Marconas fra Valencia, hasselnøttene er IGP nøtter fra Piemonte. Slik kunne vi fortsatt i det uendelige for å synliggjøre at Summerbird virkelig lever opp til sine råvarekrav og det smakes!INNOVASJON OG TRADISJON: Både nytenking og bunnsolide klassiske oppskrifter!
- i år 2000 gjenoppfant Summerbird den klassiske danske Fløtebollen. Etter år med industriens lemfeldige omgang med det som hadde vært et unikt håndverksprodukt kreerte Summerbird sine unike Fløteboller som smakte slik det gjorde i «gamle dager». Nyere tilskudd på produktliste vitner og trangen til innovasjon. Små konfektbiter med tilhørende sauser til å dyppe bitene i er deres sjokolade-sushi. Hele tiden skjer det noe som bekrefter trangen til å forvalte tradisjonene og realisere nye ideer.
ESTETIKK: Summerbirds estetiske univers!
- kun et blikk på emballasjen er nok til å innse at man har med et meget seriøst produkt å gjøre. I all sin stilsikre enkelhet vitner den om kvalitet i alle ledd. Når så produktene betraktes enten det er et Vipeegg, en bit sjokolade-sushi eller en perfekt fløtebolle skapes lysten til å smake, nyte og oppleve!
SMAK
Selvfølgelig er smaken det sentrale element i Summerbirds virksomhet, deres helt egen smak! Mikael Grønlykke er yngste sønn i det man vel kan kalle Danmarks fremste gastronomiske familie. Hans familie eier og driver i dag en rekke flaggskip i det Danske nytelsesunivers. Falsled Kro. Restaurant Kong Hans,Løgismose Vin og Løgismose Mejeri. Dette bidrar til et unikt og tett nettverk der fagpersonalet seg i mellom fører en innbyrdes kamp om hele tiden å søke seg fram til de beste råvarene og skaffe dem. Slikt blir det kvalitet av!PRODUKTENE
Produktspekteret er i utgangspunkt stort og Matcompaniet vil forsøke å opprettholde et visst lager. Vi håper at dette kombinert med direktebestillinger vil bidra til at nytelseshungrige nordmenn vil kunne meske seg i det meste fra Summerbirds brede utvalg. For detaljer sjekk Matcompaniets produktliste eller be om katalogen på e-post. Summerbird har også et ekstremt bra sesongsortiment til jul og påske. Vi vil i god tid distribuere nyhetsbrev og informasjon om disse sortimentene.
Det faste sortimentet er i grove trekk delt inn i følgende varegrupper:
PURE AMANDE
Enkelt og genialt! Marsipan produsert på Valencia mandler, som regnes som verdens beste, og kun en aning sukker. Denne unike marsipanmassen formes til sommerfugler og overtrekkes med mørk sjokolade. SYMPHONIE
Symphonieserien er deres mest populære gaveeske fylt med et utvalg av lekre konfektbiter. Velsmakende kombinasjoner som marsipan med mørk sjokolade, hasselnøtter overtrukket med nougat, syltet provencalsk appelsin, aprikosganache og kremetganache med rålakris!
PETIT FOUR
Fylte sjokolader på ca. 20 g. Åtte ulike smaksvarianter med det beste som kan skaffes av naturlige råvarer. Fås assortert med 8 ulike smaker eller med hver smak separat. Fåes også i gaveesker med 4 eller 8 friske biter. Les mer om hver enkelt bit i produktlisten.
GAVEEESKER
TONGA TRØFLER – ca. 70 g. Verdens beste vanilje fra Tonga i skjønn forening med 75% Madagaskar råsjokolade.
SUSHI DESSERT med sjokolade. Gaveeske med 4 spisepinner, sushisjokolader og sauser til 4 personer. En vinner etter middagen.
TAPAS SJOKOLADE – ca. 90 g. Gaveveske med 18 små konfektsmykker. Innholdet varierer etter sesong.
2 HJERTER – ca. 50 g. Gaveeske med to marsipanhjerter med mørk råsjokolade.MANDEL ALEEN - ca. 140g. Oppkalt etter Summerbirds gateadresse, og deres lidenskap for mandler gjenspeiles i denne herlige gavepakningen med 9 smaksopplevelser.
FLØTEBOLLERDette er en fjern slektning av vår hjemlige «kokosbolle», tross navnet helt uten fløte. For det første er den uten kokos på overtrukket, men enda viktigere: dette er et gastronomisk nytelsesprodukt! Kremet marengs på en bunn av marsipan overtrukket med temperert Valrhonasjokolade, det kan ikke bli bedre!
Summerbird har satt standarden for fløteboller i Danmark og er gjentatte ganger kåret til Danmarks beste. Fås i tre utgaver. Grand Cru Flødebolle på 45-55 g/stk, Grand Cru dark/mini Grand Cru white/mini fløteboller.
Dette er en unik ferskvare med begrenset holdbarhet – 10 dager fra produksjonsdato for de store og 14 dager for de små, og disse selges kun på forhåndsordre!
MANDLER
Mandler er besettelse for alle som har sitt daglige virke hos Summerbird. Adressen alene forteller dette. VI holder nemlig til Mandel Alléen 6 i Assens. Mandler har en renhet, sarthet og eleganse som langt overgår alle andre nøtter. Mandler er i tillegg en av de sunneste råvarene man kan innta! Summerbird har etter grundig research endt opp med det de mener er det beste som kan skaffes på markedet, Spanske Delice og Marconas mandler, og bruker utelukkende disse i sine mandelprodukter.SUGARED ALMONDS - Brente mandler med sukker, sitron og hemmelig krydder
MADAGASCAR 71% - Spanske mandler, mørk 71% Madagaskar råsjokolade smakt til med Maldon salt
NOUGAT - Spanske mandler druknet i nougat vendt i melis
PRALINÈ COCOA - Spanske mandler druknet i nougat og vendt i kakaopulver
LIQUROICE - Spanske mandler trukket med hvit sjokolade med en aning sitron og vendt i lakrispulver.
COFFE LOVERS - Hasselnøtter fra Piemonte – uomtvistelig verdens beste hasselnøtter – trukket med nougat tilsmakt med 4- Estate espresso og ytterskall av blå sjokolade
RASBERRY RED - Spanske mandler trukket med et lag nougat og et lag lys sjokolade. Rullet i bringebærpulver
LEMON CAYENNE - Spanske mandler trukket i hvit sjokolade smakt til med cayennepepper og vendt i sitronpulver
APPELSINGRENER & INGEFÆR
APPELSINGRENER - Konditoreske eller glass med syltede friske appelsinskall fra Provence trukket med mørk sjokolade Selges i løsvekt.
INGEFÆR - Konditoreske eller glass med syltede ingefærbiter trukket med et tykt lag mørk sjokolade. Selges i løsvekt. TIL BRØD OG I KOPPEN
SJOKOLADEPÅLEGG I GLASS - Ca. 275 g flytende sjokoladepålegg av nougat og mørk sjokolade. Et sunt pålegg til nybakt brød.
REMBRANDTS SJOKOLADE TUBE - Ca. 150 g tube med flytende sjokoladepålegg av nougat og mørk sjokolade. Et sunt pålegg til nybakt brød.
MØRKE PINNER - Til varm sjokolade. Sjokoladepinne med mørk sjokolade dyppes i enten varm melk eller kaffe.
MARSIPANBRØD
AMANDE - Marsipanbrød med tykk mørk sjokolade
NOISETTE - Marsipanbrød med nougat og mørk sjokolade
PRUNEAUX Á L’ ARMAGNAC - Marsipanbrød med plommer syltet i armagnac og trukket med mørk sjokolade
ORANGE - Marsipanbrød med syltet Provencalsk appelsin trukket med mørk sjokolade
COUVERTURE
Vi har utviklet våre egne råsjokolader med smakskarakterer som definerer SUMMERBIRD. Sjokoladen oppleves som lett og tydelig er preget av frukttoner med tydelige spor fra kakaobønnenes opprinnelsessted. Disse sjokoladene er utviklet i tett samarbeid med VALRHONAS dyktigste produktutviklere og resultatet er en ny og annerledes generasjon av couverture.61% VENEZUELA - Seleksjon av Trinitariobønner er ryggraden i denne ekstremt balanserte sjokoladen. Smaken starter med en fin og lett syre og fruktighet som avsluttes med markerte toner av modne fikener og vanilje.
71% MADAGASCAR - Blend av Trintario- og Criollobønner fra Madagaskar. Elegant mørk sjokolade med noter av friske bringebær.
90%TRÉS NOIR - En intense opplevelse av natur – forankret i kakaobønnes sjel.I tillegg til å være et rikt og velsmakende spisealternativ for sjokoladeelskere er dette en couverture som er velegnet i «det salte kjøkken».
CRU CARRÈ
Dette er 5 grams biter som er perfekt ved siden av kaffekoppen – fås i følgende varianter.
61% VENEZUELA , 71% MADAGASKAR , 90% TRÉS NOIR
KOKKESJOKOLADE
200 grams forpakninger fordelt på 4 blokker a 50 g
De samme typene som over fås også i forpakninger som er beregnet for kjøkkenet med noen tillegg:MILK 38% - Melkesjokolade velegnet både som spise- og kjøkkensjokolade. Produsert med utgangspunkt i kakaobønner av toppkvalitet og melkepulver.Presis og ren i smaken med klare toner av kakaofrukt og vanilje.
VENEZUELA 64% - Seleksjon av Trinitariobønner er ryggraden i denne ekstremt balanserte sjokoladen. Smaken starter med en fin og lett syre og fruktighet som avsluttes med markerte toner av modne fikener og vanilje.
DARK MADAGASCAR 75% - Blend av Trintario- og Criollobønner fra Madagaskar. Elegant mørk sjokolade med noter av friske bringebær.
ORGANIC WHITE - Kvaliteten på hvit sjokolade er avhengig av både kakaosmøret og melkepulverets kvalitet.Vi har valgt det best vi kan få tak i av økologisk råvare av begge deler og smakt det til med Tonga Vanilje.
GUDEDRIK (til varm sjokolade) - Varmes med melk ved rituelle anledninger…
MARSIPAN – ca. 200 g
Ren marsipan av det beste som kan skaffes av spanske mandler. Mange kokkers ubestridte valg når de skal ha marsipan!
NOUGAT – ca. 200 g
Bløt nougat av beste kvalitet med hasselnøtter og couverture smakt til med ekte vanilje.
TEMPERERINGS MASKIN
Summerbirds egen Gaveeske med 2 sjokoladefondue-sett i chinabone porselen hvor en kan holde sjokoladen flyende med telys. Det følger med både oppskriftshefte og to gafler.GUDERNES FØDE
Boken GUDERNES FØDE er en dessertbok som følger naturens gang med fokus på sesongenes friske råvarer. Summerbirds grunnlegger Mikael Grønlykke er fasinert av den gudommelige råvaren sjokolade, det gamle Amerikas kulturer og den danske frukthagen.
I boken presenterer han et vell av inspirerende oppskrifter på desserter, is og sjokolader. Alt vakkert illustrert av Claes Bech-Poulsens fotografier.
Er blitt kåret til en av verdens beste kokebøker i Gourmand WorldsCookbookAwards 2010, hvor hele 30000 bøker ble vurdert.
Her er et knippe oppskrifter fra boka på Summerbirds egne nettsider: Gudenes Føde oppskrifter
Skrevet av Hans Petter Uleberg
EAI (Eccellenze Alimentari Italiane) har så langt vært vår leverandør av "verdens beste pasta" fra Latini samt sauser og honning fra Boscovivo.
EAI har utvidet sitt sortiment ganske mye, inklusiv produkt fra deres egen gårder Tenuta La Valla og Tenuta S. Giavanni & S. Chiara. EAI har altså vært ensbetydende med gastronomi på høyeste nivå, og slik blir det også i fortsettelsen.
De ser etter autentiske produkter med unik aroma og smak hvor de regionale spesialitetene blir tatt vare på.
Vi er glade for og kunne introdusere en rekke nyheter som nå er ankommet vårt lager:
30157 Riso Carnaroli Eccellenze 500gr
30158 Riso Vialone Nano Eccelenze 500gr
30159 Riso Venere Eccellenze 500gr
EAI sine ris-typer er selvsagt av høyeste kvalitet, og vi har gjordt et utvalg av de beste variantene som alle er dyrket i unike mikroklima.
Carnaroni produseres nord i Liguria, nærmere bestemt i områdene nord for Savona. Caranaroli er en medium lang, rundkornet ris. Caranaroli er mange kokkers favoritt når de skal lage risotto.
Vialone Nano regnes for og være den beste ristypen (ved siden av Carnaroli), men har noe mindre korn enn Carnaroli. Absorberer gjerne smak noe bedre, og brukes ofte når en ekte trøffelrisotto skal serveres. Blir produsert i områdene rundt Verona.Venere er ristype med opprinnelse fra Kina, men dyrkes nå med stort hell i Piemonte. Risen er bare avskallet og ikke malt, så den beholder i stor grad sine eksepsjonelle kvaliteter og bestanddeler. Risen blir ikke myk og klebrig under koking, men er fast å bite på og får en litt nøtteaktig smak.
Alle har gode kokeegenskaper og utmerkede absorberingsevner.
30155 Fusilli maispasta EAI 250gr
30156 Penne maispasta EAI 250gr
Pasta laget på mais av høy kvalitet hvor også de Italienske pasta tradisjonene er ivaretatt. Det er brukt bronseverktøy og tørketid på over 48 timer.
Produktet matcher mange vanlige pastatyper på smak og kvalitet.
30160 Polenta Bramata Gialla 250gr (lang koketid)
30161 Polenta Gialla Rapida 250gr (kun 8 min koketid)
God polenta i delikate forpakninger som er ypperlige for deli-butikker. Den hurtigkokte polentaen er av god kvalitet, noe som hører til sjeldenhetene.Bramata er imidlertid kongen av polenta, men koketiden er jo 40 minutt. Har er tid er det allikevel verdt og vente.
30162 Grissini Soffiati Eccellenze 250gr
30163 Schiacciate Eccellenze 250gr (flat grissini)
30164 Crostini all Olio Eccellenze 180gr
Nye flotte forpakninger med grissini. Både den vanlige grissini-en og den flate (Schiacciate) både ser og smaker hjemmelaget ut.
I Crostini-ene har du brukt kun den beste extra-virgin olivenoljen og smaken er deretter.
EAI bruker kun topp råvarer i sine bakverk, og de følger de gamle tradisjonene for bakverk i Italia. Ekte produkter med ekte smak!
Skrevet av Egil Ween
Mussini har sin virksomhet i kjerneområdene for Aceto Balsamico Tradionale. I tillegg til de tradisjonelle eddikene lagret i 12 og 25 år produserer de en rekke andre typer eddik, blant annet en syrlig men samtidig lett søtlig hvit balsamico. Dette er et produkt vi har i sortimentet i flere år. Et av kjennetegnene til Mussini er en kontinuerlig produktutvikling, både m t p design og innhold. Et av de siste skuddene på stammen er en serie med aromatiserte eddiker basert på deres hvite balsamico. Alle smakene er naturlige og konsentrerte smaker.
50164 Bringebæreddik Mussini
Frisk syre med markert smak av bringebær. Fantastisk til vinaigretter og sauser. Prøv også å glassere andebryst med honning tilsmakt med bringebæreddik. Under smakingen på CIBUS var også noen inne på at denne hadde sin berettigede plass hos bartendere som ville friske opp sine champagnecocktails.
50165 Ingefæreddik Mussini
Frisk syre forsterket av markert krydret ingefærsmak og balansert sødme. Vil helt klart kunne være morsom å bruke til kjøkkenleker med utgangspunkt i asiatisk koking. Vil også gi spenstig smak til konfekt og iskrem. Oppholder vi oss bak bardisken igjen vil den gi enda mer trøkk til en ingefær og bourbondrink.
50166 Pasjonsfrukteddik Mussini
Deilig og klokkeren pasjonsfruktsmak i fin balanse med eddiken. Noen dråper i en beurreblanc til kamskjell er verdt et forsøk. Er man i det søte vil selvfølgeligiskremen ha godt av en liten dose, for ikke å snakke om som smakstilsetning til hvit sjokolade ganache. Igjen kan en sving innom champagnebaren være av det gode for ganen og sjelens munterhet.
Skrevet av Hans Petter Uleberg
La Casara er en familiebedrift med Giovanni Roncolato i spissen, og er synonymt med det ypperste av ost fra Veneto området.
De har sin osteproduksjon i landsbyen Brenton nordøst for Verona, og deres Monte Veronese har lenge vært en bestselger. Nå er det ankommet 2 nyheter fra La Casara som begge er verdt et forsøk.
Caciotta di Capra La casaraEndelig en god Italiensk geitost igjen! Caciotta Di Capra er en sylindrisk formet geitost på 300-400 gram. Laget på lokal geitemelk og osten er pasteurisert.
Osten er fast men myk med en deilig kremet hvit tynn skorpe. Mild og litt syrlig smak, karakteristisk for geitost.
Lagret opptil 30 dager, og kommer emballert i atmosfære med 60 dagers holdbarhet.
Formaggio al pepe, La Casara
Som en oppfølger til den populære Formaggio al peperoncino kommer nå den nære "slektningen" Formaggio al pepe.
En delikat semi-kokt ost, produsert utelukkende av pasteurisert kumelk hvor hel pepper blir tilsatt ostemassen til slutt. Produktet er meget velykket, og harmonien er meget bra. En av de bedre smakstilsatte ostene vi har smakt!
Osten veier rundt 2 kg og kommer vakumert. Osten ses her til høyre:
Skrevet av Egil Ween
Knudenosten og Aurenes Gardsysteri ble ved introduksjonen for 3 år siden kåret til beste produkt fra Rogaland i jakten på Smaken av Norge. I fjor fikk osten i tillegg prisen for årets nyskaping på Det Norske Måltid.
Resultatet ser vi nå i år hvor salget har tatt av, og vi har allerede solgt over 5000 oster siden sesongen startet i februar. Det går imidlertid med store mengder geitemelk i produksjonen, og vår eminente ostemaker Bo Jensen estimerer at over 8000 liter geitemelk er gått med så langt.
Prisen på gode råvarer er desverre høy, og etter endel kontroller viser det seg at en må ha en noe høyere pris for og kunne holde produksjonen ved like. Fra 18. juni er vi derfor nødt til og sette opp prisen med 5-6 kroner per ost. Dette håper vi alle har forståelse for.
Høykvalitetsprodukter med identitet koster nok desverre endel mer enn de masseproduserte alternativene.
Ytterpunktene kan vi vel se i form av Tines nye meieri på Jæren som skal håndtere 200 millioner liter melk i året! Landbruksminister Lars Peder Brekk smilte jo bredt da han åpnet dette nå nylig, men at han også tok turen innom Bo på Aurenes får vi ta som et tegn på at det gror en spire med tanke på kvalitetsprodukter produsert i Norge.
Han smiler iallefall nesten bredere på Aurenes, eller?
Skrevet av Egil Ween
På Matcompaniets smaking i april hadde våre venner fra O-med med seg noen nyheter som endelig er på plass i vårt sortiment. For de som deltok på smakingen er disse produktene et must, være seg på restaurantkjøkkenet eller i hyllene i delikatessebutikken. Det dreier seg dels om kjente produkter i ny innpakning og 2 sure og en fet nyhet:
Olivenoljer52021 O-Med Arbequina 500ml White limitied edition
Dette er den samme oljen som vi har på både 250 ml og 1000 ml tin-box, samt 500ml UV-flaske. Denne er tappet på en lekker hvit keramikkflaske, som skjermer oljen fra eksponering av sollys og i tillegg har en flott design.
Som navnet tilsier en olje på 100% arbequina med karakteristiske søtlige og fruktige smaker. Smaken preges av grønne epler, banan og friskt grønt gress. Bruksområdene strekker seg fra fisk og salater til mer eksotiske bruksområder og kombinasjoner som frukt, fruktsalater, vaniljeiskrem og hvit sjokolade.
52022 O-Med Selection 500ml White limitied edition
Dette er den samme oljen som vi har på 250 ml tin-box. Denne er tappet på en lekker hvit keramikkflaske, som skjermer oljen fra eksponering av sollys og i tillegg har en flott design.
Oljen er laget på 100% picual oliven. Den krydrede og lett bitre smaken fra picualolivene gjør at oljen fremstår annerledes enn arbequina oljen, enda mer kompleks vil mange si. Bruksområdene for denne oljen spenner fra kraftige og lett bitre salattyper til kjøttretter og rike oster. Prøv den også når du skal grille brød til bruscetta og lignende.
52023 Molina La Condesa 5 liter x-virgin olje O-med
En blend av O-meds oliven høstet noe senere enn olivene som benyttes til Arbequina- og Selection-oljene. Dette er en noe lavere sortering av oliven, men fortsatt meget høy kvalitet. En fantastisk allround olje på restaurantkjøkkenet. Oljen kommer på 5 liters dunker til en pris du nesten ikke trodde var mulig!
EddikSammen med sjokoladen fra Summerbird var det eddikene fra O-med som vakte størst oppmerksomhet på smakingen. Dette er rett og slett eddiker på et ekstremt høyt nivå. Her vinen, og i så måte også druenes karakter, ivaretatt og preger smaksbildet.
52024 Chardonnay fatlagret hvitvinseddikk o-med 250ml
52026 Chardonnay fatlagret hvitvinseddikk o-med 2 liters
Chardonayeddiken er lett søtlig i anslaget med en markert og ren syre som varer lenge. Etter å ha testet denne til både hvitvinsvinaigrette og parmesanvinaigrette er jeg ikke i tvil. Denne blir man avhengig av! Fåes i både 250 ml og 2 l forpakning.
PARMESAN OG CHARDONNAY VINAIGRETTE
1 dl O-Med Chardonnay eddik
1 ts S-spesial sennep Lissellas
50 g finrevet (microplan) parmesan
2 dl olitalia solsikkeolje
1 dl O-Med Arbequina olivenolje
Kosher-salt og pepper
Rør sammen eddik, sennep og parmesan.
Bland oljen og pisk dem inn til luftig, kremet vinaigrette.
Smak til med Kosher-salt og pepper.
Perfekt til blant annet grillet fisk og salater.
52025 Cabernet fatlagret rødvinseddikk o-med 250ml
52027 Cabernet fatlagret rødvinseddikk o-med 2 liters
Caberneteddiken har en umiddelbar og markert druekarakter i anslaget. Syren er kraftigere enn chardonnayeddiken, men fortsatt behagelig med vinøs karakter. Paletten avsluttes med en mild tanninstruktur. Vineddik med vekt på VINEN! Har et bredt anvendelsesområde fra tilsmaking av sauser til selvfølgelig vinaigretter og dressinger. Er du blant de som setter pris på sjalottløk og rødvinseddik til østersen bør du prøve denne.
Sjalott og rødvinsvianigrette til østers
2 ss finhakket sjalottløk
1 dl O-Med caberneteddik
1 ss O-Med Arbequinaolje, anbefales ikke om østersen er fet med mye melke
Et par drag nykvernet pepper
Finhakk løken og bland med eddik og evt olje. Dra over litt pepper og server med nyåpnet østers.
Oppskrifter ved Hans Petter Uleberg
Skrevet av Egil Ween
Mer godsaker!
Vi benytter anledningen til å minne om smakingen den 17. april og oppdaterer samtidig listen over produsenter som vil delta. Velkommen og velbekomme!
Summerbird – endelig i Norge!
Vi er veldig stolte av å kunne lansere Danmarks og en verdens beste konfektmakerier på det Norske markedet. Med unntak av noen få utsalgsteder som har forestått egenimport, har ikke den danske konfekten fra Summerbird vært tilgjengelig i Norge. Vi har nå sørget for at disse avhengighetsdannende lekkerhetene blir tilgjengelig for alle Matcompaniets kunder.
Summerbirds historie startet i 1988 ved at den sterkt gastronomisk «belastede» Mikael Grønlykke og hans foreldre lanserte sin egen konfekt. Etter først å ha smakt all marsipanen som kunne skaffes på det danske markedet fant de ut at dette ikke dugde. De begynte fra grunnen og smakte seg gjennom «et fjell» av ulike mandelsorter før de fant de optimale. Den ferdige marsipanen ble formet som en sommerfugl og overtrukket med et tynt og delikat lag med mørk, bitter sjokolade. Resten er ikke bare historie, det er en meget god og velsmakende historie preget av ekstremt fokus på kvalitet og innovasjon. Dette vil du ved selvsyn kunne smake og få høre mer om på smakingen.
O-med olivenolje
Familien Garcia Molinas har gjennom generasjoner dyrket oliven og presset ekstra virgin olivenolje av premium kvalitet. Matcompaniet har i et par år solgt disse oljene som har den unike kombinasjonen av høy kvalitet og svært hyggelige priser. På smakingen vil representanter fra familien fortelle mer om produktet og selvfølgelig la deg smake de gylne dråpene.
- Mons – selvfølgelig!
Det er ferd med å bli en tradisjon at Michael Mathier fra «MONS fromager-affineur» dukker opp på våre smakinger. Både vi og andre som har møtt Michael setter stor pris på denne tradisjonen. Hans enestående kunnskap om ost er en berikelse både for ganen og det kulinariske intellektet. Kom, smak og lær!
- Vin fra Bibendum og Strøm
Matcompaniet har tidligere hatt gleden av å samarbeide med vinfirmaene Bibendum og Strøm og denne gangen er det de som deltar på vår smaking. Deres produktsjef Jostein Hancke har gjort en seleksjon av edle dråper som passer til hva som ellers presenteres på smakingen og vil selv guide deg gjennom disse vinene.
De tidligere annonserte produsentene som kommer til denne smakingen/minimessen kan dere lese om i forrige nyhetsbrev.
Les også mer om arrangementet på vår facebook side, eller meld din ankomst her: Invitasjon til smaking
PS: En må være innlogget på facebbook for og kunne melde seg på.
Send evt. en mail til [email protected] med påmelding da vi alltid synes det er kjekt og vite litt om antall gjester på forhånd.
Velkommen til velsmakende timer på Kafe Transformator tirsdag 17. april!
Hilsen
Hans Petter, Egil og Kristian
Skrevet av Egil Ween
Matcompaniets vårsmaking i Oslo
Tirsdag 17. april bør alle som er opptatt av god smak befinne seg på Kafe Transformator i Oslo. Fra kl 12:00 til 18:00 har du sjansen til å teste ut gode smaker fra både hjemlige trakter, våre naboland og selvfølgelig Italia og Frankrike.
Senere på kvelden vil Dag Tjersland og vår egen Hans Petter Uleberg befinne seg over grytene og sørge for vidunderlige munnfuller basert på råvarer fra Matcompaniets leverandører. Kveldens meny er ikke fastlagt ennå, men det vil garantert bli velsmakenende og mettende.
Dagens øvrige «meny» vil blant annet bestå av:
- Økologiske oster fra Almnäs Bruk
Thomas Berglund fra det tradisjonsrike meieriet vil være til stede og presentere ostene som i dag blandt annet serveres på steder som Matias Dahlgrens Matsalen (2 stjerner i Guide Michelin). Den eneste måten å yte osten full rettferdighet på er selvfølgelig å smake den selv. Vi drister oss likevel til å pirre interessen ved følgende karakteristikk; Fransk tradisjon i svensk folkdrärkt…
- Hvitt gull fra Rogaland - Knudenost
Rogaland er i dag kjent for både oljeindustrien og som en tidlig pådriver for moderne norsk gastronomi. Et av de mest spennende produktene som har kommet til i det siste, er den fantastiske geitosten fra Aurenes gardsysteri. Her har entusiaster skapt et unikt produkt som tilfredsstiller den mest kresne gane. På smakingen i april vil vi selvfølgelig presentere Knudenosten og kanskje også by på en nyhet..
- Ligurias flytende gull – Olio Anfosso
Når italienske kokker skal velge seg en ekstra virgin olivenolje for bruk i kjøkkenet ender de som regel opp i Liguria. Kystripen øverst på den italienske riviera er kjent for sine smøraktige, rike men forholdsvis milde olivenoljer basert på Taggiascaoliven. Alessandro Anfosso har kultivert både olivenlundene og firmaets produktspekterslik at det speiler den rike lokale tradisjonen med oliven og olivenbaserte sauser, pesto og sauser i ulike varianter, pasta og ikke minst gode sjømatkonserver. Alessandro gir mer enn gjerne en innføring i Ligurias rike kulinariske arv.
- Norges beste slakter – A Idsøe
Etter vår oppfatning er familiebedriften A Idsøe i Stavanger i norgeseliten for kjøtt og kjøttprodukter. På smakingen vil de presentere et utvalg av pølser, pålegg og gode kjøttbiter. Ørjan vil være til stede slik at du også kan få diskutere mulighetene for produkt / resepter tilpasset eget behov.
- Legionærenenes lønn og naturens eget konserveringsmiddel – Edizioni Riccardo Franchi
Uttrykket salær – lønn – stammer fra ordet det italienske ordet sale; salt. I romersk tid var salt sidestilt med edle metaller, og ble benyttet som en del av legionærenes lønn. Opp gjennom historien har Italienerne vist seg som en de fremste forvalterne av saltets unike egenskaper for konservering av kjøtt. Vår gode venn Riccardo Franchi er blant Italias fremste kjennere av spekemat og han deler mer enn gjerne med seg av denne kunnskapen. Smak, lytt og lær!
- Andre gode munnfuller
Vi vil selvfølgelig også presentere et rikt utvalg av produkter fra våre øvrige produsenter så det blir garantert mulig å smake både italienske-, franske-, sveitsiske-, hollandske- og britiske oster, syltetøy og ostetilbehør, grønnsakskonserver etc.
Velkommen til velsmakende timer på Kafe Transformator tirsdag 17. april!
Skrevet av Egil Ween
Bresse – midt i smørøyet!
Det verdensberømte fjærfeet fra Bresse får sin karakteristiske smak, mørhet og kjøttfylde fra en spesialdiett bestående av blant annet skummet melk fra lokale meierier. Dette innebærer naturlig nok at det er et stort overskudd av fløte, og mye av denne fantastiske fløten benyttes i produksjonen av smør.
Matcompaniets smørleverandør, Cooperative Etrez, ble etablert helt tilbake i 1938. Bakgrunnen var nettopp den økende etterspørselen etter skummet melk til distriktets fjærfe. I dag leveres det 30 millioner liter melk til Etrez. Alt er produsert i sone innenfor 40 km fra meieriet. I tillegg til ost og yoghurt er smør et kjerneprodukt for virksomheten.
Med utgangspunkt i melk fra Holstein og Monbelliarde fe produserer de det vi mener er et av Frankrikes beste smør: Alpesmør fra Bresse – usaltet eller med fantastisk grottesalt. Matcompaniet kommer til å ha dette smøret fast i sitt sortiment og håper det vil falle i smak!12170 Beurre au sel des alpes 250 gr bresse (kilopris)
Smør med alpesalt
Melk: Ku
Region: Rhone-Alpes
Produsent: La Laiterie Coopérative D'Etrez
Dette er et smør laget på den samme melken som gir det berømte fjærkreet i Bresse sin karakteristiske smak! Folkene på Etrez er dedikerte smørmakere som arbeider målbevist for at deres Beurre sel des alpes skal bli et eget AOC.
Etter at fløten er separert piskes den forsiktig til ønsket smørkonsistens og modnes før fuktigheten fjernes ved manuelt press Saltkrystallene tilsettes for hånd og gir en unik smak og tekstur til det gylne smøret.
Saltet som benyttes kommer fra gruvene i Bex i Sveits. Dette er saltforekomster dannet for 200 millioner år siden – uberørt av en hver form for forurensing og påvirkning av miljøgifter.
Purister spiser det gjerne som en god ostebit. Kanskje i feiteste laget for folk flest… Vi anbefaler det mer enn gjerne i små biter på nykokte grønnsaker. En sikker vinner på asparges. Fisk og skalldyr vil garantert ha godt av en liten dose. Men kanskje det aller beste er et godt lag på lunt nybakt brød eller toast.12133 Beurre 250 gr Maison Mons usaltet
Smør
Melk: Ku
Region: Rhone-Alpes
Produsent: La Laiterie Coopérative D'Etrez
Dette smøret produseres etter de samme tradisjonene og metodene man har benyttet i distriktet i hundrevis av år.
Langsom biologisk modning av kremen og manuell vasking av massen. Det ferdige produktet har en myk og kremet konsistens med rik smak og duft av hasselnøtter.
Perfekt til baking og matlaging. Gir en nydelig smak ved steking – anbefales.
I tillegg til disse to faste innslagene på vår produktliste kan vi også skaffe Italiensk smør fra følgende leverandører:
11142 Burro di Parmigiano Reggiano 250 gr S. Stefano
11143 Burro di Panna Guffanti usaltet 250gr
Skrevet av Hans Petter Uleberg
Endelig er det sesong igjen og vi har gleden av å meddele at første ladning av Knudenosten; denne fantastiske geitosten fra Høg-Jæren, er ankommet lager.
Knudenost er en sesong – ost som produseres av fersk upasteurisert geitemelk fra februar til september. Osten har fått sitt navn fra fjellet Knuden, som ligger ved Aurenes Gardysteri i nærheten av Undheim.
Knudenosten og Aurenes Gardsysteri ble ved introduksjonen for 3 år siden kåret til beste produkt fra Rogaland i jakten på smaken av Norge. I fjor fikk osten i tillegg prisen for årets nyskaping på Det Norske Måltid. Vi har smakt årets første ladning i dag og kan love et produkt av minst like høy kvalitet!
Vi vil få inn ny ladning ukentlig fremover, og i år igjen er det Matcompaniet som eksklusivt som distribuerer Knudenosten. Prisen er en tanke høyere men fortsatt lav med tanke på at geitemelk av denne kvaliteten er 3 ganger så dyr i Norge som feks i Frankrike.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/jaeren/1.7911431
http://detnorskemaltid.no/Nyheter/Knudeosten--Arets-Nyskapning/
Skrevet av Egil Ween
Vi ønsker et Godt nyttår til alle våre kunder og samarbeidspartnere.
Våre beste ønsker for et 2012 i positivismens tegn.
For å lese nyhetsbrev fra tidligere år så bare trykk på årstallet i venstre marg.
Skrevet av Egil Ween