Parmigiano Reggiano DOP
Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over.Parmesan produseres i Emilia-Romagna regionen og de beste produsentene kommer fra området rundt byen Parma og Reggio.
Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel. Alt av parmesan “pulver” du ser i plastposer i butikken bør ikke brukes.
Som regel er dette en dårlig erstatning for ekte vare. Parmigiano Reggiano er på sitt beste i litt store stykker sammen med et godt glass rødvin (alle helst Barolo eller Barbaresco).Ellers er jo anvendelsesområdene utallige, og det er ikke mange gode kjøkken i dag uten en god Parmesan.
Vi lagerfører i dag følgende produsenter og størrelser:
S. Stefano har rykte som en av de fremste Parmesanprodusentene. Vi har nå fått inn hele hjul lagret i 30 måneder!!
Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området.Også kalt ”rødku” (Vacche Rosso); derav navnet rødku-parmesan.
Her lagerfører vi også hele hjul samt åttendedeler.
Den noe rimeligere Parmesanen fra Antica Formaggeria er også knallgod, og også den er lagret i minst 18-20 måneder.Her har vi åttendedeler, 1 kilos stykker og 200grams stykker. Fra Antica Forammgeria får vi også den prisvinnende Venera Vecchia Parmesanen samt en meget bra Grana Padano.
Av økologisk parmesan lagerfører er S, Rita eller Poggioli som lager organisk Parmesan i fjellene mellom Bologna og Modena. Dette er en fantastisk kvalitet, og vi lagerfører både 1 kilos og åttendedeler lagret i min 24-30 mnd.
I tillegg har vi av og til gamle hjul (opptil 7-8 år gamle) inne som vi får fra Guffanti som har lagret dem i sine grotter i mange år.
<-- Tilbake Skriv ut siden