Italiensk spekemat  |
Mer om spekemat generelt..
|
Med salt som kapital
Ordet salær har direkte forbindelse med salt. De romerske soldatene fikk sin lønn utbetalt dels i salt. Saltet var grunnlaget for den konserveringen vi i dag kjenner som spekemat. Den dag i dag gnis kjøtt inn med salt før det lufttørres og utvikler særpreget smak og karakter. Enten det er Italias stoltheter Culatello di Zibello, Parmaskinke, Toscansk skinke og San Daniele eller Spanias Serrano eller Iberico Bellota er saltet den viktigste ingrediensen sammen med kjøttet. Våre stolte leverandører legger mye ære i å produsere unike spekeprodukter. Spanske og Italienske spekepølser dekker de fleste behov når en kresen kjøkkensjef skal glede sine gjester. Alt fra den ferske og meget aromatiske fennikelsalamien til velhengte og modne salamiprodukter.
Andre deler enn skinkene konserveres også med salt og krydder. Vi tilbyr et bredt utvalg av disse produktene slik som Coppa di Parma, Bresaola og for ikke å glemme en velsmakende mortadellaen fra Riccardo Franchi.
Pancetta og lardo brukes av stadig flere kokker når de skal få det gode til å smake enda bedre. Når et fast ryggstykke av norsk torsk dekkes med løvtynne skiver lardo og bakes i ovn oppstår det en nærmest hellig allianse mellom Lofoten og Carrara. Smakene smelter sammen og privetligerte restaurantgjester kan smile bredt.
Lukk denne teksten
|
Italiensk spekemat
For mange er italiensk mattradisjon nesten synonymt med skinker og pølser. Saltede og modnede produkter med mye smak og tuftet på solide tradisjoner. Saltet er selve grunnlaget for spekematproduksjonen og var lenge den eneste måten man kunne konservere kjøtt på. Konserveringsteknikken med salt og lufttørking er kjent så langt tilbake som til etruskernes tid. En utgraving datert til 500 f kr tyder på at de allerede på den tiden avlet svin for foredling. I beinrester funnet på utgraving var den en påfallende mangel på lårbein. Dette kan ikke tolkes på noen annen måte enn at de saltet og tørket lårene til spekeskinker. I dag står Italia for over 50% av all spekematproduksjonen i EU.
Italienske spekeskinker
Spekeskinkene er de spekeproduktene som er best kjent utenfor Italia. I Italia produseres det 9 ulike skinker som er klassifisert etter DOP systemet (tilsvarende franskmennenes AOC system). Matcompaniet har 4 av dem i sitt sortiment. Prosciutto crudo Estense, Prosciutto Toscana DOP, Prosciutto di Parma DOP og Prosciutto San Daniele DOP. I tillegg kommer Jamon de Bosses DOP som kan skaffes fra Franchi og Culatello di Zibello D.O.P. som er en utskåret del av skinken. I tillegg fører vi også kokt skinke (Prosciutto cotto). Se mer info under hvert enkelt produkt.
Italienske salamityper
Når man inntar et skikkelig italiensk måltid starter man med antipasti som betyr før maten. Faren med italienernes menynøkkel er at man faktisk kan bli mett før maten, rett og slett fordi utvalget av delikatesser er stort og fristende. Etter vår mening bør en god antipasti alltid inneholde en passe dose med spekemat. Vi har noe for en hver smak; runde, flate, små og tynne, store og tykke, milde og hotte. Vi kan nevne i fleng Spinata Romana, Salame Felino, Salame Ungherese, Salame Napoli, Salame Milano, Salame Montenaro, Salame Spinata Piccante, Salame Ventriciana, Salame Sopressa Veneta, Salame Napoli Piccante, Salame Tzigano, Salame Lucana Piccante, Salame Cacciatore Monferrato, Salame Ungherino og Salame Finocchiona. En kan finne mer info under hvert enkelt produkt.
Annen Italiensk spekemat
Det er andre ting er skinker og salami som er godt; hør bare på dette: Coppa di Parma, Mortadella Bologna con Pistaccio, Pancetta, Bresaola, Lardo, Mocetta og Speck Tirolo. Alt dette finner du normalt på lager hos oss...og mere til. Se under hvert produkt for mer informasjon.
Italiensk spekemat som har DOP status:
Prosciutto di Parma - Prosciutto di San Daniele - Prosciutto di Modena - Prosciutto Veneto - Prosciutto di Carpegna - Prosciutto Toscano - Salame di Varzi - Salame Brianza - Salame Piacentino - Culatello di Zibello - Jambon de Bosses (Val d'Aosta) - Lard d'Arnad (Val d'Aosta) - Coppa Piacentina - Pancetta Piacentina - Soppressata di Calabria - Capocollo di Calabria - Salsiccia di Calabria - Pancetta di Calabria - Salamini Italiani alla Cacciatora - Sopressa Vicentina
Italiensk spekemat som har IGP status: Speck dell'Alto Adige - Bresaola della Valtellina - Prosciutto di Norcia - Mortadella Bologna - Zampone Modena - Cotechino Modena - Salame d'Oca di Mortara - Lardo di Colonnata
Lukk denne teksten
|
Italienske Skinker |
20201 |
Culatello di zibello dop spigaroli 24mnd antica corte pallavicina |
Antica corte pallavicina |
Nyhet |
Kg |
,- |
20080 |
Jamon des bosses dop uten bein |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20090 |
Parmaskinke (gran crudo di parma) 14-16mnd med bein |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20091 |
Parmaskinke riserva (gran crudo di parma riserva) 20-24mnd med bein |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20103 |
Prosciotto crudo ed riccardo franchi med bein |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20123 |
San daniele gran crudo dop ed. riccardo franchi beinfri/utbeinet |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20176 |
Parmaskinke riserva beinfri (gran crudo di parma riserva) 20-24mnd |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20178 |
Parmaskinke beinfri (gran crudo di parma) 14-16mnd | Edizioni |
|
Kg |
,- |
20084 |
Prosciutto di soave nostrano uten bein (utbeinet i pæreform) |
La casara |
|
Kg |
,- |
20202 |
Prosciutto di cinta senese uten bein 16-18 mnd |
Salcis |
Nyhet |
Kg |
,- |
20177 |
Prosciutto toscana dop uten bein |
Viani |
|
Kg |
,- |
|
Italiensk Spekemat skivet - Sliced |
20115 |
Prosciutto di parma sliced 100 grams |
Edizioni |
|
Stk |
,- |
20138 |
Prosciutto di san daniele sliced 100 grams |
Edizioni |
|
Stk |
,- |
20188 |
Prosciutto di parma sliced 500 grams (kilopris) |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20022 |
Salciccia napoli piccante sliced 1mm ca 500gr - kilopris |
Viani |
|
Kg |
,- |
|
Italienske Salamityper Edizioni Riccardo Franchi |
20087 |
Salame felino gentile edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20092 |
Salame abruzzo edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20093 |
Salame ventricina edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20102 |
Salame napoli edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20104 |
Salame finocchiona ed riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20105 |
Salsiccia napoli dolce edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20106 |
Salsiccia napoli forte edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20108 |
Salame spinata romagna ed. riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20124 |
N duja ed riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20187 |
Spinata calabra piccante ed riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20189 |
Sopressa veneta aglio/dolce ed riccardo franchi |
Edizioni skaffevare |
|
Kg |
,- |
|
Cacciatore Edizioni Riccardo Franchi |
20110 |
Salametto virgilio ed. riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20118 |
Salametto al tartufo (trøffel) old style |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20119 |
Salametto al barolo (rødvin) old style |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20120 |
Salametto nocciole old stykle |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20133 |
Salametto piperonita ed riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20134 |
Salametto con parmigiano ed riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20164 |
Salametto tartufo mini (ca 180grams) |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20165 |
Salametto finocchietta mini (ca 180grams) |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20183 |
Salametto ai funghi (steinsopp aroma) | Edizioni |
|
Kg |
,- |
20195 |
Strolghino naturale 230gr stkpris |
Edizioni |
Nyhet |
Stk |
,- |
20196 |
Strolghino piccante 230gr stkpris |
Edizioni |
Nyhet |
Stk |
,- |
20197 |
Strolghino tartufo (med trøffel) 230gr stkpris |
Edizioni |
Nyhet |
Stk |
,- |
20198 |
Strolghino fennel (med fenikkel) 230gr stkpris |
Edizioni |
Nyhet |
Stk |
,- |
20199 |
Strolghino ungherese (smoked) 230gr stkpris |
Edizioni |
Nyhet |
Stk |
,- |
|
Italienske Julesalamier Riccardo Franchi |
20169 |
Salame felino riserva på fjøl - liten utgave 600gr - stkpris inkl fjøl |
Edizioni |
|
Stk |
,- |
20173 |
Salami gaveeske riccardo franchi 5 salami a 150gr - stkpris |
Edizioni |
|
Stk |
,- |
|
Italienske Salamityper andre produsenter |
20021 |
Salciccia napoli piccante vacuum |
Viani |
|
Kg |
,- |
20035 |
Salame finocchiona |
Viani |
|
Kg |
,- |
20054 |
Salame toscano (spagato) |
Viani |
|
Kg |
,- |
20055 |
Salame ventricina piccante |
Viani |
|
Kg |
,- |
20061 |
Spinata piccante |
Viani |
|
Kg |
,- |
20086 |
Salame finocchiona sliced 500gr (kilopris) |
Viani |
På bestilling |
Kg |
,- |
20154 |
Salame ventricina sliced 500gr (kilopris) |
Viani |
På bestilling |
Kg |
,- |
20190 |
Pancetta stagionata rigatino sliced 500gr (kilopris) |
Viani |
|
Kg |
,- |
|
Annen Italiensk spekemat (Italienske spesialiteter) |
20088 |
Coppa di parma edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20098 |
Mortadella edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20101 |
Speck dal tirolo edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20166 |
Guanciale stagionato - speket svinekjake | Edizioni |
|
Kg |
,- |
20168 |
Porchetta arrosto (igp porchetta ariccia) |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20163 |
Coppa di amarona lagret min 6 mnd |
La casara |
|
Kg |
,- |
20170 |
Crudo alpino |
La casara |
|
Kg |
,- |
20058 |
Pancetta stesa (flat, vakumert) |
Viani |
|
Kg |
,- |
20059 |
Pancetta arrotolata (rund) |
Viani |
|
Kg |
,- |
20060 |
Lardo cusona di san gimignano |
Viani |
|
Kg |
,- |
20065 |
Roasted culatello (kokt culatello bonni) |
Viani |
|
Kg |
,- |
|
Produkter fra Okse |
20111 |
Bresaola punta d´anca igp edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
|
Villsvinprodukter fra Toscana |
20072 |
Villsvin salami |
Viani |
|
Kg |
,- |
|
Skaffevarer fra Edizioni Riccardo Franchi |
20142 |
Mortadella med trøffel edizioni riccardo franchi |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20200 |
Petto di tacchino - kalkunbryst grillet - vakumert ca 3 kilo |
Edizioni |
|
Kg |
,- |
20097 |
Culatello di zibello dop edizioni riccardo franchi |
Edizioni skaffevare |
|
Kg |
,- |
20143 |
Prosciutto cotto don abbondio |
Edizioni skaffevare |
|
Kg |
,- |