Norsk Ost |
Mer om ost generelt..
|
Landets beste ostesortiment? Det er kanskje å stikke hodet vel langt fram å påstå at en har landets beste utvalg av ost, men vi tar likevel sjansen. Grunnen til at vi tør påstå dette er at vi over tid har bygget opp et kontaktnett som skaffer oss det beste som er på markedet. I Italia arbeider vi med Luigi Guffanti, Casa Madaio, S. Stefano og Igor. Fra Frankrike får vi oster fra landets beste affineurer; Maison Mons og Gabriel Bachelet. Spania og England er også representert på våre lister med klassiske og gode oster framskaffet av henholdsvis Vegajardin og Neals Yard Dairy.
Våre Italienske oster
I Guffantis kjellere i den vesle byen Arona i Lombardia er det hyllemeter på hyllemeter ost som godgjør seg for det norske markedet. Deres Gorgonzola Piccante er det mange som er blitt avhengig av.
Campania er kjent for å være Bøffelmozzarellaens arnested. Casa Madaio drives av to meget entusiastiske herrer som har ost som lidenskap og fag. De sørger for at verdens beste restauranter kan servere sine gjester ekte bøffelmozzarella hvor melk aldri har vært innom et industrielt meieri. Sammen med disse fløyelsmyke ostene har de et spesielt ostesortiment av bøffel-, fåre- og geitemelksoster.
S. Stefano og S. Rita har begge rykte som noen av de fremste Parmesanprodusentene. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 1 kilo er de alltid lagret minimum 24 måneder. Latteria S. Sebastiano produserer topp kvalitet Grana Padano, Arrigoni er en av de beste Taleggio produsentene, mens Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området.
Igor leverer oss ukentlig Mozzarella, Mascarpone, Ricotta, Gorgonzola Dolce og Cubetti.
Ta også gjerne en titt på de innholdsrike nettsidene til Guffanti og Casa Madaio
Våre Franske Oster
Når vi passerer grensen til Frankrike har vi alliert oss med Maison Mons beliggende utenfor Lyon og Gabriel Bachelet i Pau ved foten av Pyreneene. Disse affineurene er reisende i ost og har direkte kontakt med de beste produsentene i ostelandet framfor noen. Alt fra kremete kittoster til godt lagrede faste oster tas hånd om, modnes og leveres til Frankrikes mange stjernerestauranter og kresne eksportkunder. Vi har til en hver tid et bredt og meget god utvalg av oster fra disse osteguruene. Ostene har fått en enestående mottakelse i markedet og er rett og slett det beste som kan skaffes.
Mons er en av Frankrikes fremste ”fromager affineur” og drives av Hervé Mons. Hervé reiser rundt i Frankrike for og finne det beste som lages av ost, og lagrer den i sine egne grotter slik at når vi får osten til Norge er den perfekt modnet. ”Bachelet Fromager Affineur” som er spesialist i oster fra Pyreneene, men lagrer også selv topposter fra Sveits og Holland. Vår “bestseller” fra Gabriel Bachelet er hans egen ost Gabietou:
PS: Vi har også en rekke franske oster fra Mons og Bachelet tilgjengelig på bestilling. Disse er merket som skaffevarer i prislisten.
Våre oster fra Sveits, Holland, England, og Spania Vi nøyer oss ikke med å hente oster fra de 2 største ostelandene i Europa. Gjennom Gabriel Bachelet får vi en fantastisk grottelagret Gouda og store deilige stykker med Gryeré. Mons velger ut og lagrer det beste av Sveitsisk ost for oss slik som Appenzeller, Etivaz, Vully samt endel andre alpe spesialiteter. Topposter fra Holland slik som Wilde Weide og andre Artesan Gouda typer får vi fra L´Amuse. De spanske blåmuggostene Valdeon og Cabrales har fått mang en osteelsker til å gå av skaftet. Det samme kan sies om Manchegoen og de andre ostene vi får fra Vegajardin i Spania. Vår Stilton fra Colston Bassett når aldri markedet før den har fått sitt karakteristiske modne preg. Ønsker du Cheddar har vi selvfølgelig også det – fra en mellomlagret farmhouse type til superostene til Keens og Montgomery. Også andre spennende oster fra de Britiske øyene får vi fra Neals Yard dairy.
Nå også best på Norsk Ost. Når vi kan finne bra oster i Norge så nøler vi ikke med og anbefale dem. Foreløpig lagerfører og distribuerer vi Knudenosten fra Aurenes Gardsysteri når det er sesong for denne fantastiske ferske geitosten. I 2013 lanserte vi flere topposter fra Norge hvor Jærosten fra Voll Ysteri og Grotteosten fra Hitra Gårdsmat var de store høydepunktene. Nylig lanserte vi også ostene til Kjerringøy Gård; fantastiske oster fra Nordland som alle er økologiske. Vi trenger vel ikke nevne at samtlige av våre Norske oster er upasteuriserte.
Lukk denne teksten
|
Tjamsland Gard |
15036 |
Rosalita - 120gr - fersk lactic ost økologisk |
Tjamsland gÅrd |
|
Stk |
,- |
15064 |
Lykkerose - 100gr - lagret kremost økologisk |
Tjamsland gÅrd |
|
Stk |
,- |
15093 |
Rødlin tjamsland gård |
Tjamsland gÅrd |
|
Kg |
,- |
15115 |
Rosalita i krukke - 120gr - økologisk |
Tjamsland gÅrd |
|
Stk |
,- |
|
Bos Ysteri |
15067 |
Fjelltopp fersk geitost |
Bos ysteri |
|
Stk |
,- |
15074 |
Lille aske - bos ysteri (supergold 2017) |
Bos ysteri |
|
Stk |
,- |
|
Voll Ysteri |
15008 |
Jærosten mellomlagret 5-6 mnd |
Voll ysteri |
|
Kg |
,- |
15009 |
Jærosten vellagret 12mnd (begrenset tilgjengelighet) |
Voll ysteri |
|
Kg |
,- |
15117 |
Jærosten i bit ca 200g - kilopris |
Voll ysteri |
|
Kg |
,- |
|
Rueslaatten Ysteri |
15051 |
Lord garvagh (rødkittost) |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15053 |
Store velten lagret (rødkittost) - lagret 8-12 mnd |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15054 |
Rød geit - rødkittost på geitemelk lagret ca 3 mnd |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15085 |
Kubbeost kumelk(ca 200gr) - kilopris - kun når chev kubbe ikke er i sesong |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15086 |
Chev kubbe geitost (ca 200gr) - kilopris |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15095 |
St. pål modnet 6-8 mnd kumelk-geitemelk |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15102 |
St. pål modnet 6-8 mnd kumelk-geitemelk 200gr bit | RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
15110 |
Lein (rødkittost) |
RueslÅtten |
|
Kg |
,- |
|
Hitra Gaardsmat |
15010 |
Hitra grotteost lagret 8-12 mnd økologisk |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
15011 |
Kristines myke (økologisk hvitkittost) |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
15012 |
Hitra blå liten økologisk (ca 200-250gr) |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
15025 |
Hitra ung grotteost økologisk 3mnd |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
15061 |
Hitra blå stor økologisk (ca 1,8 kilos) - kilopris |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
15062 |
Hitra kongeost vellagret (12-15mnd) økologisk |
Hitra gÅrdsmat |
|
Kg |
,- |
|
Kjerringoy Gaard |
15018 |
Kvit kjerringøy |
KjerringØy gÅrd |
|
Kg |
,- |
15019 |
Rød kjerringøy |
KjerringØy gÅrd |
|
Kg |
,- |
15020 |
Blå kjerringøy |
KjerringØy gÅrd |
|
Kg |
,- |
15119 |
Rød kjerringøy 200gr biter - kilopris | KjerringØy gÅrd |
|
Kg |
,- |
|
Stavanger Ysteri |
15044 |
Yme - fersk modnet kremost økologisk - kilopris |
Stavanger ysteri |
Begrenset |
Kg |
,- |
15045 |
Fønix - blåmuggost økologisk |
Stavanger ysteri |
|
Kg |
,- |
15050 |
Yoghurt 500gr (stavanger ysteri) økologisk |
Stavanger ysteri |
På bestilling |
Stk |
,- |
15066 |
Yoghurt 3 liters (stavanger ysteri) økologisk - kilopris |
Stavanger ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
15072 |
Fønix - blåmuggost økologisk 150 gr biter - kilopris |
Stavanger ysteri |
|
Kg |
,- |
15076 |
Pan - rødkittost - laget på økologisk melk |
Stavanger ysteri |
|
Kg |
,- |
15077 |
Konrad - rødkittost - vasket med konrad staut fra leirvik - laget på økologisk melk |
Stavanger ysteri |
|
Kg |
,- |
15114 |
Glør (grillost) ca 200gr - ny |
Stavanger ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
15120 |
Eden - kremet rødkittost - ca 150gr - kilopris |
Stavanger ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
|
Grindal Ysteri |
15038 |
Råblå - upasteurisert økologisk kumelk - hel ost |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
15039 |
Grindal fetatype økologisk fetaost (vakumert ca 500gr) lagret 6 mnd |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
15041 |
Myrull - modnet økologisk chevre 140gr stkpris |
Grindal ysteri |
|
Stk |
,- |
15042 |
Yoghurt geit økologisk 500gr - grindal |
Grindal ysteri |
På bestilling |
Stk |
,- |
15043 |
Yoghurt geit økologisk 2,5 kilos horeca forpakning - kilopris |
Grindal ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
15059 |
Rim, økologisk ferskost kulmelk ca 0,5kg - grindal - kilopris |
Grindal ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
15060 |
Askeladd - modna økologisk kremost kumelk 150gr - stkpris |
Grindal ysteri |
|
Stk |
,- |
15063 |
Grindal fetatype økologisk fetaost i småbiter (ca 120-180gr) vakumert |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
15100 |
Råblå - upasteurisert økologisk kumelk 150gr biter - kilopris |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
15101 |
Jåblom fersk chevre 0,5kg - kilopris |
Grindal ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
15109 |
Blåkoll - upasteurisert økologisk kumelk - vellagret |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
15113 |
Råblå - upasteurisert økologisk geit & kumelk - hel ost |
Grindal ysteri |
|
Kg |
,- |
|
Lofoten Gardsysteri |
15091 |
Steinfjording naturell |
Lofoten gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
15092 |
Steinfjording havsmak (med trøffeltang) |
Lofoten gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
15107 |
Sommersnø naturell geitost ca 120gr |
Lofoten gÅrdsysteri |
|
Stk |
,- |
|
Undredal Stolsysteri |
15046 |
Kvit undredal - nylagra 2-3 mnd |
Undredal stØlsysteri |
|
Kg |
,- |
15047 |
Kvit undredal - mellomlagra 3-6 mnd |
Undredal stØlsysteri |
|
Kg |
,- |
15048 |
Kvit undredal - vellagra 6-12 mnd |
Undredal stØlsysteri |
|
Kg |
,- |
15049 |
Kvit undredal - eldgamal over 12 mnd |
Undredal stØlsysteri |
|
Kg |
,- |
15073 |
Brun undredal 190gr biter - stkpris |
Undredal stØlsysteri |
|
Stk |
,- |
15116 |
Brun undredal - voksa |
Undredal stØlsysteri |
|
Kg |
,- |
|
Rune Herland Geitostprodusent |
15070 |
Ekte seter-geitost (brunost fra storliseter) |
Herland osteprodusent |
|
Kg |
,- |
|
Orkladal Ysteri |
15078 |
Høvding sverre ung |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15079 |
Høvding sverre lagret |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15080 |
Høvding sverre xo |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15081 |
Rokoll |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15082 |
Skjenald |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15083 |
Søster cecilia |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15084 |
Gelmin |
Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15103 |
Høvding sverre lagret bit ca200gr vakumpakket | Orkladal ysteri |
|
Kg |
,- |
15118 |
Steke-ost (ala halloumi) |
Orkladal ysteri |
På bestilling |
Kg |
,- |
|
Hindrum Gardsysteri |
15097 |
Kjerringklump - økologisk upasteurisert cheddar |
Hindrum gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
15098 |
Aksnes - økologisk upast monterey jack marinert i ipa fra reins kloster |
Hindrum gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
15106 |
Julabukk - juleøl ost |
Hindrum gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
15111 |
Kjølhei cheshire økologisk |
Hindrum gÅrdsysteri |
|
Kg |
,- |
|
Wangensten (Valdresmeieriet) |
15088 |
Bufar vellagret 24mnd hel ost |
Valdresmeieriet |
|
Kg |
,- |
|
Osteverkstedet |
15026 |
Sørlandsk mozzarella ristorante - 8 dagers holdbarhet - 0,5kg snittvekt |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15027 |
Sørlandsk ricotta fersk - 10 dagers holdbarhet |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15028 |
Røykt sørlandsk mozzarella - 8 dagers holdbarhet ca 0,5kg |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15035 |
Sørlandsk stracciatella (burrata filling) fersk - 8 dagers holdbarhet |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15094 |
Sørlandsk mozzarella plater - holdbarhet 8 dager |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15104 |
Sørlandsk mozzarella 250gr fersk - 8 dagers holdbarhet 0,25kg snittvekt |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15105 |
Sørlandsk mozzarella pizzaria line ca 2 kilos poser |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |
15112 |
Sørlandsk oaxaca - 10 dagers holdbarhet - leveres i anaconda form |
Osteverkstedet |
På bestilling |
Kg |
,- |