Skip to main content
Til toppen

Osteverkstedet

Småskala ysteri startet i 2013 av Andrea Maggioni, opprinnelig fra Milano i Italia. Andrea har sin osteutdanning fra Nord-Italia og har jobbet på ysteri i Puglia i Sør-Italia. Han har tatt med seg de beste oppskriftene fra Mimmo, en lokal ostemaker i Oria (Manduria), og yster for hånd etter gammel italiensk tradisjon, med norsk melk. Ostene er helt uten konserveringsmidler eller unødvendige tilsetningsstoffer, melken er helten og får spille hovedrollen på Osteverkstedet. Sørlandsk Mozzarella bader for eksempel bare i rent Lillesandsvann.
Osteverkstedet fokuserer først og fremst på produksjon av ferske italienske oster.
Han yster ikke store volum, dette gjør produksjonen fleksibel og det kan ystes ut ifra etterspørsel. Vi gjør alt vi kan for å skåne naturen, og bruker derfor så lite emballasje som mulig.
Ysteriet ble startet i et oppussede verkstedshaller i en nedlagt bensinstasjon, navnet kom derfor av seg selv!
Sørlandsk melk har masse smak og melken lages av kuer som bor hos Johan Isak Tveit. Osteverkstedet har nylig flyttet inn i nytt flott ysteri på gården hans, dette gir enda ferskere melk og fantastisk smak til ostene med sitt karakteristisk særpreg.
Ostene blir aldri helt like, melken endrer seg etter sesong. Størrelse og form på Sørlandsk Mozzarella kan og vil variere litt fordi de er håndlagde.

Fersk ost fra Osteverkstedet leveres til både Oslo og Stavanger 2 ganger per uke. For å bestille Osteverkstedet sine produkter så kontakt din avdeling. Les mer om frister HER

Visning
Røykt Sørlandsk Mozzarella Horeca, Osteverkstedet

Osteverkstedet på Sørlandet lager en helt spesiell røkt mozzarella, ved å bruke fersk, norsk kumelk av høy kvalitet. Denne mozzarellaen har en unik og intens smak, takket være den norske melken og den tradisjonelle italienske produksjonsmetoden kombinert med røyksmak.

15028
Nyhet
Sørlandsk Burrata 150g, Osteverkstedet

Burrata er en italiensk spesialost som ofte beskrives som en luksuriøs versjon av mozzarella. Den lages ved å fylle en pose av mozzarella med stracciatella, en blanding av revet mozzarella og fløte. Resultatet er en ost med en myk, kremet kjerne og en delikat ytre hinne.

15165
Sørlandsk Burratine 150g Horeca, Osteverkstedet

Burrata er en italiensk spesialost som ofte beskrives som en luksuriøs versjon av mozzarella. Den lages ved å fylle en pose av mozzarella med stracciatella, en blanding av revet mozzarella og fløte. Resultatet er en ost med en myk, kremet kjerne og en delikat ytre hinne.

15121
Nyhet
Sørlandsk Mozzarella 200g

Osteverkstedet på Sørlandet lager en helt spesiell mozzarella, ved å bruke fersk, norsk kumelk av høy kvalitet. Denne mozzarellaen har en unik og mild smak, takket være den norske melken og den tradisjonelle italienske produksjonsmetoden.

15162
Nyhet
Sørlandsk Mozzarella Cubetti 250g, Osteverkstedet

Mozzarella Cubetti er rett og slett små terninger av fersk mozzarella. "Cubetti" er det italienske ordet for terninger. Denne formen gjør osten spesielt godt egnet til pizza, da terningene smelter jevnt og gir en deilig, kremet konsistens.

15173
Sørlandsk Mozzarella Cubetti 5kg, Osteverkstedet

Sørlandsk Mozzarella Cubetti er en variasjon av den velkjente Ristorante-line og utviklet av Osteverkstedet for det beste resultatet på Pizza. Osten er kuttet i små strimler så den kan brukes rett på pizzaen.

15169
Sørlandsk Mozzarella Pizzeria 1kg, Osteverkstedet

Variasjon av vår velkjente Ristorante-line og utviklet for det beste resultatet på deres Pizza.

15105
Sørlandsk Mozzarella Ristorante 500g, Osteverkstedet

Osteverkstedet på Sørlandet lager en helt spesiell røkt mozzarella, ved å bruke fersk, norsk kumelk av høy kvalitet. Denne mozzarellaen har en unik og intens smak, takket være den norske melken og den tradisjonelle italienske produksjonsmetoden kombinert med røyksmak.

15026
Nyhet
Sørlandsk Oaxaca 300g, Osteverkstedet

Oaxaca-ost, også kjent som quesillo eller queso de hebra, er en meksikansk ost med en lang og stolt tradisjon. Den er laget av kumelk og har en mild, litt salt smak. Konsistensen er myk og elastisk, noe som gjør den perfekt til å smelte og strekke. Oaxaca-osten har en unik tekstur som minner om mozzarella, men den er litt fastere og har en mer kompleks smak.

15172
Sørlandsk Oaxaca Horeca, Osteverkstedet

Oaxaca-ost, også kjent som quesillo eller queso de hebra, er en meksikansk ost med en lang og stolt tradisjon. Den er laget av kumelk og har en mild, litt salt smak. Konsistensen er myk og elastisk, noe som gjør den perfekt til å smelte og strekke. Oaxaca-osten har en unik tekstur som minner om mozzarella, men den er litt fastere og har en mer kompleks smak.

15112
Nyhet
Sørlandsk Ricotta 300g, Osteverkstedet

Ricotta er en italiensk ost laget av myse, det vil si melken som blir igjen etter at osten er laget. Den har en mild og delikat smak, og er ofte beskrevet som søt og kremet. Ricotta er et allsidig produkt som kan brukes både i søte og salte retter. Osteverkstedet på Sørlandet lager en helt spesiell ricotta, ved å bruke myse fra produksjonen av deres andre oster. Denne ricottaen har en unik og frisk smak, takket være den høykvalitets melken fra lokale kuer.

15170
Sørlandsk Ricotta Fersk Horeca, Osteverkstedet

Ricotta er en italiensk ost laget av myse, det vil si melken som blir igjen etter at osten er laget. Den har en mild og delikat smak, og er ofte beskrevet som søt og kremet. Ricotta er et allsidig produkt som kan brukes både i søte og salte retter.

15027
Lenker
Min side