1924
Forpakningsinfo: 2.5 KG per KG
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
1924 er laget slik som Roquefort laget før den ble en AOC. 1924 blir laget både med fåremelk og kumelk.
Husker du hva Roquefort smakte i gamledager? Få gjør det, for Roquefort fikk AOC status for 95 år siden, og produksjonen har blitt strengt beskyttet siden.
Men før dette var det ikke uvanlig å blande melk i Roquefort. Og dette er hele meningen med Herve Mons' 1924 Bleu, en ost laget med ku og fåremelk, og som smaker sånn osten tradisjonsmessig smakte i gamledager.
1924
MonS Fromager Affineur
Ku- og sauemelk, pasteurisert
Muggost med pencilinium roquefortis.
Lagret i fuktige kjellere hos MonS i 120 dager
Utseende
Rødorange skorpe med hvit ostemasse, rikelig med blåmugg marmorering
Lukt
Jordlige toner med fint kjellerpreg og hint av sødme
Munnfølelse
Kremet og god i munnen, smøraktig med litt knas som minner om knust krokan.
Smak
Fin syre og godt integrerte muggtoner med nøttesmak og noe som minner om tørket sukkertare.
Bruksområder
Nydelig som den er men vil også tilføre en soppstuing det lille ekstra om du røren en liten klump like før servering.
Drikke
Umulig å komme utenom Sauternes til denne. Ønsker du å avvike fra vinen vil en søtlig mørk øl også fungere meget godt.
Så hva venter du på? Sjekk om alt var bedre før :)
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku, Sau |
Øvrige egenskaper | Pasteurisert |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 2500.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |