Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Fåremelksoster – Manchego & Pecorino

I Norge er ytterst få produsenter av fåremelksoster. Er man derimot i Spania eller Italia og skal innta et godt måltid er det tett på umulig å unngå å få i seg en velsmakende bit med fåremelksost. 
I Spania finner vi et av de mest kjent DOP for fåremelksost: Manchego. Mye av produksjonen er organisert i store kollektiv, mens vi kjøper det vi kan få fra en artesanprodusent der alt foregår på gården. Dette er ekte gårdsost  fra Pago de La Jaraba i hjertet av La Mancha og listeført i ulike lagringsgrader fra 3-5 mnd til over 12 måneder. I tillegg til disse ostene supplerer vi med oster fra andre produsenter vi vet leverer varene. 
I Italia er det utall av DOP-er for fåremelksoster: Pecorino – etter navnet pecora; sau på italiensk. Osten har sitt eget særpreg enten de kommer fra Sardinia, Toscana eller Sicilia. De ulike regionale ostene er tuftet på en lang lokal tradisjon med ostemaking. I tillegg til lokale naturell oster i ulik lagringsgrad har vi også pecorino med blant annet trøffel, sort pepper, safran og «vasket» med tomatpulver. 
Fra Frankrike tilbyr vi Ossau Iraty som er en AOP for fåremelksoster fra Pyreneene samt en spesialitet som heter Pyrenees Brebis.

Visning
Brebis Fougère 300g, Mons

Vasket sauemelks ost fra Korsika

12137
Castillon 70g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk! Denne utgaven er lagret men kan og bestilles helt fersk (se varenr 12297)

12297
Castillon Fresh 90g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk!

12307
Fiore Sardo DOP Stagionato, Guffanti

En av tre DOP oster fra Sardinia av fåremelk. Skorpen er dekket med sauefett. Navnet stammer fra den gamle produksjonsmetoden hvor man brukte tistelblomst som løype. Denne kan røykes under modning.

11074
Formaggio di Pecora Bitti, Guffanti

Ekstraordinær fåremelkost fra en artesan produksjon. Håndverksost på råmelk. Produseres på Sardinia.

11027
Fromage du Maquis 500g, Mons

Fåremelks ost dekket med korsikanske urter.

12119
Idiazabal Ahumado DOP 3.3kg røkt, Vegajardin

Idizabal Ahumado er en røkt fåremelksost på råmelk fra Baskerland. En røykt ost med flott karakter som en ikke ofte finner i røykte oster.

13033
Lavort Petit ca 2,3kg, Mons

Lavort er en fåremelks ost fra området utenfor Auvergne. Mons har nylig justert produksjonen, osten er nå økologisk og på råmelk!

12147
Lingot de St Nicolas 80g, Mons

Mild og lett fåremelksost med et hint av timian. Dette er en rå melkost laget av munkene i St. Nicholas-klosteret i Haut-Languedoc på ysteriet Monastère de la Dalmerie.

12113
Nyhet
Manchego 3-5mnd Semicurado 250g rawmilk fermier, Pago de La Jaraba

Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.

13069
Nyhet
Manchego 3-5mnd Semicurado 3kg rawmilk fermier, Pago de La Jaraba

Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.

13066
Manchego Akkem Curado DOP 3,2kg 9-12 mnd, Vegajardin

En pasteurisert manchego modnet 8-10 mnd for en rikere smak.

13063
Lenker
Min side