Kjøtt og spekemat
Brukt på beste vis og nennsomt dosert er salt en av de aller viktigste ingrediensene i all matlaging. Helt siden 500 f kr har man benyttet salt til konservering og foredling av kjøtt. Etruskerne, Grekerne og senere Romerne saltet og tørket kjøtt på mer eller mindre samme måte som i dag. De Romerske Legionærene fikk sin lønn delvis utbetalt i form av salt; derav uttrykket salær. Matcompaniet ønsker å bidra til at folk kan ta ut sitt salær – belønningen for godt utført arbeid; ved å unne seg det beste som kan skaffes av god spekemat og foredlet kjøtt.
For å få til dette har vi over tid etablert et tett samarbeid med produsenter som A Idsøe, Ask gård, Riccardo Franchi, Salumifici Viani, Antica Corte Pallevicina, Juan Pedro Domeq, de beste franske skinke og pølseprodusentene pluss noen til. Dette gjør at vi kan fylle serveringsfatene med det meste; enten du ønsker kokte eller spekede produkter, pølser eller skinker, patéer – norske eller utenlandske. Alt produsert på tradisjonelt vis der kjøttet, saltet, krydderet og klimaet spiller hovedrollen.