Skip to main content
Til toppen

Ris

Når man flyr inn over alpene og landskapet åpner seg og flater ut er det ikke mulig å unngå å se de karakteristiske rismarkene på Po sletten. Her dyrkes verdens beste risottoris og vi er så heldige å arbeide med en av de aller beste. Vårt sortiment består av både rene rissorter som Arborio, Carnaroli og Vielone Nano og en hel serie med smaksatte risotto retter som gjør komfyrarbeidet litt enklere når du skal ha noe kjapt og velsmakende.

Visning
Arborio Ris 1kg, Gli Aironi

Arborio med sine runde korn og gode absorberingsevne gjør risen meget godt egnet som risbase for risotto. Her er det kun din egen kreativitet som setter grensene. Start med en god sofritto som gir risen din ønskede smaksplattform. Forsett med en skvett tørr hvitvin eller sitron og spe med din beste buljong før du runder av med smør og eventuelt ost.

30277
Black Venere Rice 500g, Gli Aironi

Denne risen har fått sitt navn etter selveste kjærlighetsgudinnen Venus! På tross av navnets historiske røtter har kultivert sort ris kun ca 30 års historie i Italia. Risen er opprinnelig fra Kina. En kinesisk spesialist på rishybrider bidro til å tilpasse riskornene til vekstforholdene i Vercelliområdet og «Sort Venus-ris» er i dag en høyt verdsatt ristype.

30300
Carnaroli Ris 1kg, Gli Aironi

Caranaroli er en medium lang, rundkornet ris. Caranaroli er mange kokkers favoritt når de skal lage risotto. Gli Aironi sin Carnaroli Gemma holder ekstremt høy kvalitet.

30276
Nyhet
Carnaroli Ris modnet 12 mnd 2,5kg, Acquerello

Acquerello regnes som verdens beste risottoris. Den er lagret i minst ett år før polering, noe som gjør den mer smakfull og næringsrik. Kjernen forblir fast, samtidig som den absorberer væske jevnt – perfekt for risotto. Den kleber ikke, gir en kremet konsistens uten å bli grøtete, og tåler røring og lang koketid uten å knekke.

30403
Nyhet
Carnaroli Ris modnet 12 mnd 250g, Acquerello

Acquerello regnes som verdens beste risottoris. Den er lagret i minst ett år før polering, noe som gjør den mer smakfull og næringsrik. Kjernen forblir fast, samtidig som den absorberer væske jevnt – perfekt for risotto. Den kleber ikke, gir en kremet konsistens uten å bli grøtete, og tåler røring og lang koketid uten å knekke.

30404
Nyhet
Carnaroli Ris modnet 12 mnd 500g, Acquerello

Acquerello regnes som verdens beste risottoris. Den er lagret i minst ett år før polering, noe som gjør den mer smakfull og næringsrik. Kjernen forblir fast, samtidig som den absorberer væske jevnt – perfekt for risotto. Den kleber ikke, gir en kremet konsistens uten å bli grøtete, og tåler røring og lang koketid uten å knekke.

30405
Mix Lungo 1kg, Gli Aironi

Denne rismiksen er drøyere enn et kinderegg. Langkornet ris er blandet med den klassiske rød og sorte italienske risen er behandlet slik at de ulike riskornene oppnår perfekt konsistens samtidig.

30299
Red Whole Grain Rice 500g, Gli Aironi

Denne risen dyrkes på de mest leirholdige risfeltene rundt Vercelli. Selv om det fremste karakteristika for risen er fargen har den også en særegen smak. Dette er en fullkornris som utvikler en fin sødme når den kokes.

30301
Risotto mix med asparges 250g, Gli Aironi

Risottomiksen kan tilberedes med kun vann og en skvett hvitvin, men blir enda bedre med en usaltet grønnsaksbuljong. Etter at du har oppnådd ønsker konsistens tilsettes parmesan og en klatt smør.

30280
Risotto mix med blekksprutblekk 250g, Gli Aironi

Klassisk risotto med blekksprutblekk. Server gjerne med en neve nyrensa reker på toppen

30303
Risotto mix med klippfisk og potet 250g, Gli Aironi

Etter å ha inntatt risotto med klippfisk i et høl i veggen i ei bakgate i Napoli har dette vært en av mine risottofavoritter. GliArioni har laga en variant der de også har tilsatt potetterninger. Anbefales!

30304
Risotto mix med pecorino og pepper 250g, Gli Aironi

Cacio al pepe er en klassisk pastarett. Her har du risottoutgaven med den enkle og geniale kombinasjonen av pecorino og sort pepper.

30305
Lenker
Min side