Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Ost

Helt siden starten har god ost vært en kategori Matcompaniet har viet mye oppmerksomhet. Vi har fokus på rå-melks oster, gjerne gardsoster laget på egen melk. Det aller viktigste er selvfølgelig hvordan osten smaker. Det som startet med en håndfull italienske oster folk knapt hadde hørt om, er nå det mange oppfatter som Norges mest spennende ostesortiment. 

Et bredt sortiment av Norske oster har selskap av oster håndplukket av våre dyktige affinører og leverandører: MonS Fromager Affineur, Neals Yard Diary, Formaggi Luigi Guffanti og andre som til enhver tid vet hva som er best sørger for at vi kan levere det de mest kresne ostelskerne i Norge måtte begjære.

Visning
Sorter
1924

1924 er laget slik som Roquefort laget før den ble en AOC. 1924 blir laget både med fåremelk og kumelk. 

12129
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Lik Beaufort i duft og form, men laget utelukkende av Abondance melk.

12189
Aksnes - økologisk cheddar, Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.

15098
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.

12172
Asiago DOP Vecchio, Guffanti

Asiago, laget av råmelk fra ku, er fra Trentino-Alto Adige, ved foten av Alpene, nord i Italia. Denne smaksbomben har DOP status og finnes i fler ulike modningsgrader. Vår utgave er godt moden (Vecchio), opptil 24 mnd., og smaken er noe lik Parmesan.

11128
Aske Rose 120g, Tjamsland Gård

Aske Rose er en syrnet kremost laget på økologisk råmelk. Osten er dekket av et lag aske. Les mer under beskrivelse.

15137
Askeladd 150g, Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!

15060
Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons

Auzanne Cendre er vår utgave av Valencay hvor MonS har tatt over modningsprosessen.

12067
Banon AOP Fermier Bio 80g økologisk, Mons

Banon Fermier er en geitemelks ost lagret i et kastanjeblad. Noe av det beste en får av chevre fra Frankrike.

12081
Nyhet
Baron Bigod, Neal´s Yard Dairy

Englands svar på Brie! Det er de samme folkene som står for melkingen og ystingen. Dette gjør at Baron Bigod med rette kan kalles en ekte håndverks- og gårdsost. All melken kommer fra gårdens egne Montbéliard kyr. Klassisk hvitmuggskrope med markerte noter av penicilinum camembertis og sopp. Gyllengul fløyelsmyk ostemasse. Smakene domineres av en varm jordlig soppsmak i kombinasjon med en deilig friskhet

14040
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.

12243
Lenker
Min side