Eddik
Matcompaniet har en rekke ulike typer eddiker, både frukteddiker og vineddiker. Du kan velge fra de helt enkle og ukompliserte vineddikene til mer komplekse og elegante eddiker med klar vinøs karakter. Disse siste kommer fra vår spanske leverandør O-Med i Granada. De kjøper godt råmateraiel og produserer eddik etter en gammel teknikk som kalles THE SCHÜTZENBACHER METODEN
For snart 200 år siden i 1823 oppfant den tyske kjemikeren Schützenback en filtrasjon og fermenteringsmetode for eddik som sørget for uttrekk av råstoffets beste kvaliteter i form av ren og balansert syrestruktur og rikelig med innslag av fruktighet i mosten. På denne måten smaker en den vinøse karakter i eddiken uten å bli sjenert av en rå dominerende syre. Schützenbackermetoden tar fem ganger så lang tid som ordinær eddikproduksjon, men når man smaker sluttproduktet er det lett å la seg overbevise om det er verdt all den ekstra tiden.