Chällerhocker - uttales «holler hocker» som direkte oversatt betyr «sitter i kjelleren». Osten produseres av den tidligere prisbelønnede Appenzeller-produsent Walter Rass i kantonen St. Gallen i Sveits.
Osten veier ca. 7 kg og blir vasket i saltlake og krydder under modningen som er på minimum 12 mnd. Ostene er frem til nå produsert på termisert melk (svakt varmebehandlet) og Matcompaniet har slått klørne i det aller første partiet laget på upasteurisert melk.
Flott aroma av røstede peanøtter, brunet smør, fløte og karamell og silkemyk konsistens gjør denne osten unik selv i sveitsisk sammenheng. Nyt rause biter i syndig fornøyelse med et glass Pinot noir, Chardonnay eller Cider.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Sveits |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1 |
Nettovekt | 6500 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |