Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Comté AOP 12-18 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

Varenummer: 12272
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 4.0 KG per STK
Antall per kolli: 2
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

En yngre comte som fungerer like godt på skiven som på ostefatet. Har en mildere smak enn de godt modna variantene. Lagerføres som 1/8 deler. Ønsker en hele hjul kan det bestilles på forhånd - bruk da varenr 12284

Comté AOP Reserve 18-24 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.

12273
Comté AOP Reserve min 20 mnd tunnellagret (1/8 eller hjul), Mons

MonS håndplukker de fineste ostene og lagrer de videre i sine ostegrotter i en gammel togtunnel utenfor st. Haon.

12236

Produksjon og lagringen av Comté-en vi får fra Rivoire Jacquemin har sin opprinnelse fra den unike modellen som Alix Jacquemin oppfant i 1860. Alix startet sin ostevirksomhet ved å bryte med den tradisjonelle modningen i tønner og begynte med modning i kjellere og grotter.

I 1886 giftet datteren Alix seg med Louis Rivoire noe som dannet grunnlaget for Rivoire-Jacquemin Comté. Fem generasjoner senere produserer Rivoire-familien, sammen med 400 melkeprodusenter, 25 ysterier (fruitières) og 3 affineurer hele 110.000 Comté-hjul for distribusjon over hele verden hvert år.

Rivoire-Jacquemin stadig voksende virksomhet er basert på deres kunnskap og ekspertise. De vet nøyaktig opprinnelse til hver ost, bonden, produsenten og mikroklimaet. En førsteklasses affineur overvåker hvert eneste hjul kontinuerlig: salting, gniing, snuing, sjekke aldring og kontrollere for eventuelle hulldannelser. Rivoire Jacquemin gnir Comté-ene med Guérande havsalt som den eneste produsenten.

I de 38 kjellerne som i dag brukes til modnng brukes bare granplanker fra Jura til hyllene. Toppmoderne teknologi gjør at affineurene (kjellermesterene) kan finjustere temperatur og fuktighet for å optimalisere modningen.
En grundig gradering av ostene gjøres. Noen oster, som en mener har en lovende fremtid, blir i kjellernes skyggefulle områder raffinert i opptil 30 måneder. Og nettopp tid er nøkkelen til suksess. Rivoire Jacquemin foretrekker å bruke den tradisjonelle modnings-metoden, som er tidkrevende og som krever god kunnskap konta å produsere enda mer og ende opp med oster uten personlighet.

De aller beste Comté-ene produserer i sommermånedene da kyrne får gå i fjellet og melken er av eksepsjonell kvalitet. Det lages også ost i vinterhalvåret men en god del av melken går da til å produsere Mont d´or (eller Vacherin du Haut-Doubs som den egentlig heter). Fra oktober/november til mars produseres denne. Mont d´or modnes kun i 3-4 uker før den selges i motsetning til Comté-ene som jo modnes i 18-30 måneder.
 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 2
Nettovekt 4000 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side