Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Coulommiers har navnet sitt fra byen med samme navn i Seine-et-Marne i Frankrike. Osten har mange likhetstrekk med Brie, men størreøsen gjør den ideell for en mangfoldig ostedisk.
Det sies at all Brie stammer fra Coulommiers. Det hender jo at avkommet blir mer berømt enn opphavet. Så også her. Alle kjenner jo til Brie, men det er kanskje ikke så mange som kjenner til Coulommiers.
I utgangspunktet kommer altså osten fra byen Coulommiers som ligger rett øst for Paris. Siden den ikke har noen beskyttelse blir osten tilvirket andre steder også. Det sies at franskmennene foretrekker denne osten med en litt fast, lys og syrlig kjerne. Den upasteuriserte varianten vi får fra Mons har oransjerøde spetter i skorpen, typisk for denne type osten etter endel lagring. Kraftig smak typisk for upasteuriserte hvitmuggoster.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 7 Dager |
Antall per Kolli | 2 |
Nettovekt | 500 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |