Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Fregola Tostata Bio 500g, Il Pastaio di Nuoro

Varenummer: 30346
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 12
ekskl. mva.

Sardinsk pasta laget i Campidano på Sardinia bestående av lokalt dyrket økologisk durumhvete og vann. Tørket og så toastet med svak varme. Holdbar 36 måneder fra produksjonsdato. Oppbevares tørt og svalt. Perfekt til sjømat, grønnsaksretter, salater og supper.

Fregola Tostata Bio 2 kilo, Il Pastaio di Nuoro

Sardinsk pasta laget i Campidano på Sardinia bestående av lokalt dyrket økologisk durumhvete og vann. Tørket og så toastet med svak varme. Holdbar 36 måneder fra produksjonsdato. Oppbevares tørt og svalt. Perfekt til sjømat, grønnsaksretter, salater og supper.

30347

Den kanskje aller mest klassiske pastaen og som med få unntak kun produseres på Sardinia er fregola. Denne pastaspesialteten kan historisk spores tilbake til det 10. århundre. Sardinerne er meget beviste på at dette er deres pastaspesialitet ikke en kopi av Nord Afrikansk Cous Cous! Fregola har en rustikk form og der bitene er ujevne med ca 5 mm diameter. I motsetning til andre pastasorter så gjennomgår pastaen en prosess med varmeristing pastaen etter tørking; toasting. Dette ble opprinnelig gjort under den stekende solen, mens man i dag har utviklet mer kontrollerbare teknikker innendørs. Denne spesielle risting gir Fregolaen en karakteristisk nøtteaktig smak.

Vår leverandør Artinpasta ble etablert kun for å produsere klassiske Sardiske pastaformater. Produksjonen er basert på lokalt økologisk korn som dyrkes og males tett på fabrikken i Pratosardo. Til produksjonen av tørket pasta benytter de bronseverktøy som de selv har designet og tilpasset det spesielle formatet. Det gjør at deres fregola er «porøs» og suger til seg masse smak når den kokes i god kraft. I motsetning til mange andre pastaprodusenter har Artinpasta valgt å kun fokusere på lokale pastaformater og som de sier det selv, så ønsker de å gjøre det de er aller best på: å produsere klassiske sardinske pastaformater.

Fregola har mange anvendelsesområdet, men den er som aller best når den tilberedes i en god kraft som når man koker risotto. Væsken tilsettes underveis slik at pastaen kan suge til seg all den gode smaken du har valgt å ha i kraften. Selv om fregola godt kan serveres både med kjøtt og supper er den etter min oppfatning som aller best til når man benytter den til sjømat eller grønnsaker i en sommerlig lett pastasalat. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Antall per Kolli 12.0
Nettovekt 500.0 Gram
Horeca Nei
GTIN N/A
Lenker
Min side