Lavort Petit ca 2,3kg, Mons
Forpakningsinfo: 2.3 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Lavort er en fåremelks ost fra området utenfor Auvergne. Mons har nylig justert produksjonen, osten er nå økologisk og på råmelk!
Osten har et veldig rustikk utseende med mye mugg på utsiden og et søkk i midten. Osten er laget av MonS sitt eget ysteri Laiterie de la Cote Roannaise på sauemelk fra 2 lokale gårder, deretter blir den modnet i tunellen.
Smaken er rik og med duft av frisk melk. Osten har en hvit til gullig ostemasse.
Lavort Bio
Laiterie de la Côte Roannaise / MonS Fromager Affineur
Sauemelk, termisert, økologisk
Presset ostemassse med naturlig skorpe
Lagret i ca 120 dager
Utseende
Sylindrisk ost på ca 2,3 kilo med et krater på toppen. Jevn og fast skorpe med gule soppsporer. Gyllen ostemasse med små ujevne hull.
Lukt
Tydelige kjeller toner på skorpen. Ostemassen lukter skogsopp med animalske innslag og litt våt pels.
Munnfølelse
Litt tørr i starten men løser seg fint opp. Tykk skorpe som ikke bidra mye til smaken.
Smak
Frisk og syrlig med smak av ringblomst som avløses av mer animalske smaker som kan minne om godt redusert kraft. En aning bitterhet på slutten uten at det skjemmer.
Bruksområder
Nytes godt som den er
Drikke
En halvtørr – for all del ikke for søt, Hardangersider eller en frisk og ueiket Gamay vil være godt å ha i glasset til denne.
Laiterie de la Cote Roannaise
MonS sitt eget meieri startet med produksjon av ferske og syrnede meieriprodukter. Produksjonen har blitt gradvis blitt utvidet til produksjon av ferske oster ystet på melk fra lokale bønder. Her står melken og terroiret i sentrum og produksjonen vektlegger naturlige produkter uten kunstige tilsetningsstoffer og fokus på fersk økologisk og rå ku- og geite-melk rett fra bonden og i ystekaret.
Etter ystingen flyttes ostene dirkete til modningsrommene i samme bygningskomplekset. Der videreforedles ostene før de sendes til kunder som vet å verdsette MonS’ unike yste- og modningsarbeid.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Sau |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 7 Dager |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 2300.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |