Le Barriquet, Laiterie de la Cote Roannaise ca 0,35kg, Mons
Forpakningsinfo: 0.4 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 4
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Le Barriquet er en av de første ostene fra MonS sitt eget ysteri. Kan minne om Bethmale Chevre i stilen, dog litt ferskere. Utrolig god!
Denne er utviklet av Romain Bardou for Mons sitt eget ysteri, Laiterie de la Côte Roannaise.
Denne tønneformede osten er hyllest til Côte Roannaise vinmakerene som grenser ysteriet. Dufter av fuktig trevirke og kjeller med lett animalske toner. Smaker av hasselnøtter, lett animalsk med klassisk smak av geitemelk.
Barriquet
Laiterie de la Côte Roannaise / MonS Fromager Affineur
Geitemelk, upasteurisert, økologisk
Vasket hver annen dag i 2 uker.
Modnet på strå i fuktig kjellerklima i 30-40 dager.
Utseende
Vakker unik tønneformet ost med rødbrun skorpe mot orange. Jevn, lys elfenbenfarget ostemasse med små hull.
Lukt
Tydelige kjellernoter med innslag av vått høstløv. Kompleks behagelig lukt av buljong og svineblod.
Munnfølelse
Sandig skorpe og litt spenstig ostemasse med behagelig tyggemotstand. Skorpen og ostemassen gir den en rik og spennende tekstur.
Smak
Ren og fin syrlighet slik man finner det i klassiske geitoster. Innslag av nøtter og buljong.
Bruksområder
Nyt den gjerne som den er. Godt med miniknäcke og fikenmarmelade fra Olof Viktors.
Drikke
En fruktig hvitvin – Viognier, eller hvorfor ikke en Timorasso fra Piemonte. Denne har heller ikke vondt av en lys lett vellaget lager i glasset.
Laiterie de la Cote Roannaise
MonS sitt eget meieri startet med produksjon av ferske og syrnede meieriprodukter. Produksjonen har blitt gradvis blitt utvidet til produksjon av ferske oster ystet på melk fra lokale bønder. Her står melken og terroiret i sentrum og produksjonen vektlegger naturlige produkter uten kunstige tilsetningsstoffer og fokus på fersk økologisk og rå ku- og geite-melk rett fra bonden og i ystekaret.
Etter ystingen flyttes ostene dirkete til modningsrommene i samme bygningskomplekset. Der videreforedles ostene før de sendes til kunder som vet å verdsette MonS’ unike yste- og modningsarbeid.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 10 Dager |
Antall per Kolli | 4.0 |
Nettovekt | 400.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |