Historien om «Lloyd & Melón» startet som et hett og fruktalt møte over lunsjbordet hos designbyrået ANTI midt på Grünerløkka. Den australske kokken Kaneyn Lloyd jobbet som kokk med ansvaret for matserveringen til det kreative miljøet ved Sofienbergparken. På fritiden brukte han tid i sitt eget «fermenteringsverksted» og eksperimenterte med utvikling av ulike sauser. En del av disse ble med til ANTI der de ansatte ble benyttet som testgruppe.
En av de som smakte, likte og fattet interesse for sausene til Kaneyn var produktdesigneren Stig Melón-Bratvold. Stig og Kaneyn fant raskt tonen og hadde ofte samtaler om mat, sauser, fermentering og smak. På forsommeren 2022 ble de enige om å starte business sammen basert Kaneyns sauser. «Lloyd & Melón» var født.
Hotsausmarkedet er delvis dominert av folk som hadde gått i «Chili Klaus fella» der det viktigste synes å være å tilby noe flytende som er brennhett og framkaller ubehag. For å være ærlig er dette sauser som er mer egnet for YouTube enn en pikant og kompleks ingrediens i seriøs matlaging. Kaneyn og Stig var begge opptatt av deres sauser skulle være det stikk motsatte; smaken og bruksverdien i forhold til matlaging skulle alltid stå sentralt. Derfor tilbyr de kun sauser basert på ferske kvalitetsgrønnsaker og frukt, ingen kunstige tilsetningsstoffer og ekstremt smaksfokus der balanse og smaksdybde var sentrale elementer.
«Lloyd & Melón» ble etablert og de har fra dag én ønsket å posisjonere seg som et gourmetvalg for matentusiaster som ønsker gode Hot-Saucer. De rakk så vidt «julesalget» og etter lanseringen i desember 2022 var «innboksen» deres stappfull av tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som skrøt sausene opp i skyene tett på smakshimmelen.
Da de kontaktet Matcompaniet for å sjekke ut muligheten for et samarbeide om distribusjonen var svaret slik det alltid er fra oss: La oss smake først og så tar vi opp tråden om vi liker sausene. Det skulle raskt vise seg at vi kun var en skrukork unna å bli overbevist. Her var det ikke snakk om smaksrunde tett på en chili-challenge. Vi ble mektig imponert og var mer en klare for å rydde plass på lagrene våre for disse deilige sausene.