Like etter forrige prisliste så svekket dessverre kronen seg kraftig igjen. Etter å ha sett bedre ut så gikk den opp til nesten 12,00 igjen og har siden lagt i området 11,80-12,00 hvor den også er i skrivende stund. Det betyr dessverre økte innkjøpspriser.
På toppen av dette er det en del varegrupper som har hatt en ekstrem prisutvikling den siste perioden noe som dessverre resulterer i prisøkning på de varene spesielt, men og dessverre på en del andre varer. På mye varer så utsetter vi imidlertid prisøkningen til februar i håp om en bedring av valutasituasjonen og evt råvaremarkedet.
Ny prisliste 4. November
Ny prisliste er nå klar og vil gjelde fra 4. november
De største utslagene denne gang er:
Spekemat fra italia (spesielt skinker):
Det er dessverre en ekstraordinær prisutvikling på spekemat fra Italia. Det har vært en ekstraordinær prisutvikling siden sommeren (se grafen under) og vi har fått flere prisøkninger produsentene. Hovedproblemet er kraftig økning av råvarepriser som følge av svineinfulensaen som igjen fører til manko på råvarer. Mer detaljer kan sendes til dem som måtte ønske å sette seg inn i problemstillingen.
Ost hovedsakelig fra Italia:
Melkeprisene i italia har i det siste nådd nye høyder. En kan gå inn på diverse nettsider og se den dramatiske utviklingen som og gjelder andre deler av EU. Verst er det på parmesan (Parmigiano Reggiano og Grana Padano) hvor markedsprisene øker hver eneste måned. Dette er litt av den samme utviklingen vi så i Spania i fjor.
Hasselnøtter fra Piemonte:
Hasselnøtter fra Piemonte har hatt en katastrofal avling nå i år og tilgangen går kraftig ned – se mail fra Pariani under. Vi har dog sikret oss nesten alt vi vil trenge i 2025 gjennom god langsiktige avtaler med Pariani. Imidlertid øker prisene voldsomt så prisen på hasselnøttene må vi sette opp med nesten umiddelbar virkning. Det er en enten eller situasjon dessverre – enten betaler vi nye pris ellers må vi la være å bestille.
Ellers ser det heldigvis bedre ut for olivenolje i år enn i fjor og det er ingen prisøkninger så langt. Men det er først når all innhøstingen er ferdig en gang før jul at de endelige prisene settes.
De nye prisene vil vise på nettsiden fra lørdag 2. november (som gjelder leveringer fra og med mandag 4. november) men be gjerne om en oppdatert prisliste i excel format så snart som mulig slik at dere kan sjekke de nye prisene.
Det er en del kjekke nyheter også denne gang - her en kjapp oppsummering:
Fra vår nye leverandør Sigtuna Deli kan vi nå tilby 7 helsprø og sterkt avhengighetsskapende nyheter. Her snakker vi smak og pris som burde lokke fram smilet hos de aller fleste som setter pris på godt tilbehør til alt fra vinen og drinken via osten til løyrommen.
Helsprø svenske nyheter! Matcompaniet
Vår venner hos «Fangst» har lagt båtene til kaien og tatt seg en tur på land. Det har resultert i ny serie med syltede grønnsaker, majoneser og grønnsakskremer.
Ny serie fra Fangst: Høst Matcompaniet
Det er og kommet inn en ny spennende serie med sennep fra Maison Marc – vår produsent av cornichons i Burgund: Maison Marc Matcompaniet
Vi lanserer også i disse dager karameller fra Karamel Kompagniet fra Bornholm. Det kommer snart et eget nyhetsbrev men kalenderen kan bestilles allerede nå:
Christmas of Bornholm 412g, Karamel Kompagniet Matcompaniet
Av enkelt produkt fra eksisterende leverandører kan vi nevne en deilig camembert fra Jerseymeieriet (Diana heter den), flere nyheter fra Muraglia, nye nøttekaker fra Almondeli, sørlandsk Cubetti fra Osteverkstedeet, julenyheter fra både Haupt og Fjåk samt flere nyheter fra Tartuflanghe.
En kan følge med på våre nyheter etter hvert som de lanseres her: Nyheter Matcompaniet
Ellers oppfordres det til å bestille julekalendre og julevarer om dere ikke har gjort det enda. En del varer er allerede utsolgt:
Juleprodukter Matcompaniet
Julekalendere Matcompaniet