Når man nevner Umbria tenker de fleste på klassiske befestede landsbyer på toppen av åssidene, et vakkert og mangfoldig kulturlandskap og tradisjonelle italienske matretter. I tillegg til dette har Umbria noen produkter som er vel verdt å nevne. Olivenoljen er av samme kvalitet som det beste og mer berømte fra naboregionen i nord: Toscana, den største forskjellen er at oljene fra Umbria ofte er litt lavere priset enn de Toscanske.
Midt i Umbrias vakre kulturlandskap dyrker familien Gradassi oliven som presses til deres eget flytende gull – som de selv sier det: «A beautiful oil for beautiful pepole»
I tillegg til olivenlundene eier også familien Umbrias eldste operative olivenpresse. Dette betyr selvfølgelig at de har stålkontroll fra olivene høstes og fraktes til deres egen frantoio til det ferdige produkt.
Olje til Folket!
Ny produsent tilbake i Norge!
Oljen er en klassisk blend bestående av frantoio, leccino, pendolino og moraiolo oliven. De små moraiolo-olivene utgjør brorparten av oljen i blenden. Moraiolo olivene gjør at denne oljen har en rik og intens smak, gressaktige noter og rikelig med antioksidanter.
Vi nøler ikke med å anbefale oljen på en nygrillet bistecca eller nennsomt dryppet på en carpaccio. Har du nystekt brød vil skivene bli bare enda bedre med litt olje og flaksalt gjerne med noen skiver solmodne tomater og litt basilikum. Som det meste annet når råvarene er på sitt beste: hold det enkelt!