Det har nå gått litt over et år siden Matcompaniet startet med å distribuere den norske «bønne til plate» sjokoladen Fjåk. Når vi skjeler til salgstallene og tilbakemeldingene fra vår trofaste Fjåk-kunder så er det bare å konkludere med at dette har vært en suksess så langt.
For de av dere som ikke kjenner Fjåk fra før kan det være verdt å merke seg dette:
Fjåk er et håndverkssjokoladeselskap etablert i Eidfjord i 2015. Bedriftens viktigste drivkraft er lidenskap for kakao, kvalitet og ekte håndverk! Eierne reiser verden rundt og henter noen av de fineste kakaobønnene hjem til Norge for omhyggelig risting og foredling på fabrikken i Eidfjord.
Åpenhet, direkte handel og sosial samvittighet er Fjåks kjerneverdier. Smaksmessig er det overordnede målet at de unike sjokoladene alltid skal understreke opprinnelsen til kakaoen og dedikasjonen til kakaobøndene som Fjåk samarbeider med.
Fjåk er kjent for å kombinere sin økologiske sjokolade med lokale råvarer og serien «Nordic Collection» er en hyllest til naturen og vår unike matkultur. I serien «Limited editions» viser de sin lekne tilnærming til gode smaker og beviser gang på gang at sjokolade og kakao kan kombineres med andre unike smaker og skape unike sensoriske opplevelser.
Gründer og sjokolademaker Agurtxane Concellon hviler definitivt ikke på laurbærene og sammen med designeren Ian Holcroft har de nå gjort en del grep for å gjøre Fjåk produktene enda mer attraktive.
Skrevet av: Hans Petter Uleberg Publisert: 26/9-2023