Knekkebrødene, ostekjeksene og marmeladene fra Olof Viktors har etablert seg med en trofast tilhengerskare blant folk som vet å verdsette kvalitet og god smak. Da de flinke folka i Glemminge sendte oss vareprøver på noen nye produkter var vi spente på hva de hadde bakt og «kokt i hop».
Før jeg omtaler produktene er det greit å bruke litt tid på å omtale den viktige «humane» ingrediens som sørger for trylleriene i bakeriet og i grytene.
En av grunnleggerne av Olof Viktors er en av Sveriges mest toneangivende bakere de siste 30 årene; Jan Hedh. Han var en av de som sørget for at svenskenes triste brødtradisjon ble løftet til et nivå man kunne være stolte av. Jan er både baker og konditor og skal etter sigende ha en av verdens største samlinger av surdeiger. Gjennom sitt virke som baker og forfatter har han påvirket kommende generasjoner og satt igjen et tydelige fotavtrykk hos Olof Viktors. Selv om bakeriet i dag styres av yngre krefter er det Jans credo som gjelder:
”Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Det ska vara kvalitet hela vägen.”