Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars
Ny Produsent:

Ny Produsent:

Pago de La Jaraba

Om man spør nordmenn om å nevne tre spanske landbruksprodukter vil godt over 90% av de spurte inkludere Manchego som et av de tre produktene de kjenner til. Enten man skal ha en ostebit eller spise tapas inspirert av det Iberiske kjøkken står Manchego på menyen. De siste årene har vi vært vitne til galopperende prisvekst på fåremelksoster fra Spania. Når dette kombineres meden pill råtten norske krone har resultatet vært at prisen på Manchego har nærmet seg smertegrensen. Vi har jobbet mye for å demme opp for dette og nå har vi ikke bare funnet løsningen prismessig, men i form av en leverandør som er akkurat slik vi liker det.





«Pago de La Jaraba» er en historisk gård mellom de to kommunene Villarrobledo og El Provencio sentralt plassert i hjertet av La Mancha regionen. Arkeologiske funn har vist at det har blitt bedrevet landbruk i dette området helt tilbake til den eldre steinalderen. Både romerske og arabiske okkupanter anså området som unikt og meget godt egnet for bosetting og landbruk.

Gården Jaraba har fått sitt navn fra Arabisk der det er avledet av «landet med rikelig med vann». På begynnelsen av 2000-tallet skiftet garden eiere og de tok tak i gårdsdriften og moderniserte alt fra vinproduksjon, pressing av olivenolje og osteproduksjon. Alt basert druer fra egne vinmarker, oliven fra egne olivenlunder melk fra gårdens stedegne sauerase. Målet har hele tiden vært å skape en bærekraftig og unik produksjon med utgangspunkt i gårdens ressurser. Alt som produseres på gården selges under varemerket «Pago de La Jaraba»

Skrevet av: Hans Petter Uleberg


Vi lanserer nå for første gang en serie med tre ulike modningsgrader av Manchego som er 100% gårdsost kun laget på rå melk fra egne får, ystet og modnet på gården. Ysteriet har høyt fokus på matsikkerhet og tar aldri sjanser som skader kvaliteten eller merkevaren. Et annet stort pluss er at de har full kontroll på prisbildet og opererer kun med en prisregulering i løpet av året. I en tid da vi i perioder har opplevd månedlige prisøkninger på Manchego gir det en ekstra trygghet for både oss og våre kunder.

I første omgang lanserer vi semicurado utgaven (hel og i 250g bit) og senere i høst kommer forhåpentligvis også Curado utgaven. De har økt produksjonen men osten må modnes ferdig.

 

Semicurado utgaven er en kortidslagret Manchego laget på rå melk fra gårdens egne sauer med fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.


Dette er som sagt en fermier produsent, så de øker nå produksjonen for å kunne gi oss nok ost. Det vil derfor bli introdusert litt forsiktig. 
Vi ser derimot dette som et kvalitetstegn og gleder oss til fortsettelsen!
 

Lenker
Min side