Petit Blaja (Tarentais) 160g, Mons
Antall per kolli: 9
Minste antall: 9
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.
Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Petit Blaja er en ost laget på melk fra fjellgeiter i Savoie. Veldig smakfull med en framtredende animalsk duft.
Opprinnelig produsert av et ungt par i Tarentaise-dalen i Savoie-regionen, den er nå utviklet i Ariège-fjellene.
Osten lages kun i sommer månedene mens geitene er oppe i fjellet på sommerbeite, ofte over 1800moh.
Geiter ble som oftest brukt i disse områdene fordi det var for bratt for kuer å beite.
Petit Blaja
Fermier fra Octaine / MonS Fromager Affineur
Geitemelk, upasteurisert
Melkesopp naturlig skorpe
Tunnellagret hos MonS i ca 40 dager
Utseende
Flott sylindrisk for med en jevn rynket overflate. Lys ostemasse med litt løsere ytterkant mot skropen.
Lukt
Frisk syrlighet som minner om engsyre, kjeller med innslag av gjærsopp og kokt eggeplomme.
Munnfølelse
Starter litt tørr men løser seg fint opp i munnen. Litt tørr avslutning.
Smak
Deilig syrlig smør – assosiasjoner i retning Nyco fruktsalt. Rik smak med nøttearoma.
Bruksområder
Salat med valnøtter og en honningvinaigrett. Vil også passe meget godt på ostefatet.
Drikke
En rik hvitvin fra Loire: Pouilly-Fumé fra en topp produsent vil garantert funke godt. Ønsker man å gå i mer alternativ retning kan vi anbefale en rik Rosé de Bandol med god syre.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 10 Dager |
Antall per Kolli | 9.0 |
Nettovekt | 160.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |