De av dere som allerede har smakt den rike og komplekse Dijon sennepen fra Maison Marc vet at dette er et produkt med finesse og perfekt smaksbalanse. Der andre Dijons lett kan bli skarpe senneper og har en tendens til å utøve en smule «munnvold», og overdøver råvaren den skal understøtte, tilfører Maison Marc’s Dijon Sennep det lille som skal til for at det gode bare blir enda godere. Den lille produsenten i hjertet av Bourgogne-Franche-Comté-regionen har produsert en sennep som imponerer og skaper lyst på mer av det gode. Nå utvides serien med tre smaksatte varianter som garantert vil bidra med enda mer matglede.
Nyheter fra Maison Marc
Dijon sennep med litt ekstra og vel så det!
Skrevet av: Hans Petter Uleberg
Her forenes den deilige sennepen med Maison Marcs 100% franske cornicons som et intimt møte mellom meget gode venner. Sennepens skarphet parres med corniconenens tekstur og friskhet.
Her har vi et produkt som bare skriker etter å bli smurt i et tynt lag på en grov pølse, bres utover landbrødet før du topper det hele med deilige skiver porcetta. Prøv også å røre den ut i majones som en slags «hurtig remulade» til stekte eller friterte fiskefileter.
I den franske delen av Baskerland dyrkes en av verdens mest delikate pepperfrukter; Piement de Espelette. En subtil smak med god sødme og sting av chili gjør det til en kokkefavoritt brukt naturell, eller som for å smake til Maison Marcs Dijonsennep. Skarpheten fra sennepen og chilistinget fra espelettepepperet gir en deilig varm munnfølelse.
Neste gang du skal montere en pulled pork sandwich så bør du ta fram glasset med Dijon og espelette. Din egen bbq-saus bli selvfølgelig bare enda bedre med litt av disse godsakene. Igjen kan det anbefales å røre den med majones og bruke den som dip til kyllingvinger.
Dijonsennep er verdens mest kjente sennep med historie helt tilbake til 1300 tallet og som kommersielt produkt tilbake til midten av 1700 tallet. Som navnet tilsier, har den sin opprinnelse i Dijon. Her en utgave med honning som runder av skarpheten i sennepen på beste vis.
Selvfølgelig er dette et naturlig valg til det meste av julepålegg. Det finnes knapt en saus i det salte kjøkken som ikke blir bedre med en teskje eller to når den skal gå fra god til j….. god. Selv om salatpuritanerne vil heve på øyenbrynene av det som nå sies; vil vi varmt anbefale deg å bruke denne sennepen neste gang du skal lage Cesar-dressing, eller det mest annet av salatdressinger.
En skarp, smaksrik og typeriktig dijon sennep laget på brune sennepsfrø og eddik. Helt uten tilsatt sukker. Sennepen er en god smaksforsterker til sauser og dressinger og ikke minst naturell på en ristet skive landbrød toppet med svineterrine, jambon persillé og ikke minst til en porcetta-sandwich. Er du blant de som sverger til grove og smaksrike pølser vil di garantert ikke bli skuffet dersom du smører litt Maison Marc Dijon Sennep på pølsa – de gode blir bare enda godere!
En skarp, smaksrik og typeriktig sennep laget på brune sennepsfrø og eddik. Helt uten tilsatt sukker. Sennepen er en god smaksforsterker til sauser og dressinger og ikke minst naturell på en ristet skive landbrød toppet med svineterrine, jambon persillé og ikke minst til en porcetta-sandwich. Er du blant de som sverger til grove og smaksrike pølser vil di garantert ikke bli skuffet dersom du smører litt av denne på pølsa – det gode blir bare enda godere! For noen av oss er det utenkelig å ikke benytte en god sennep til ostesmørbrød. Her har du nettopp det; en god sennep med tekstur og passende skarphet.
Det mest unike med Maison Marc er at de er en av de ytterst få leverandørene av cornicons som kan kalle de små lekre agurkene for 100% franske. Alt dyrkes på egen gård og plukkes for hånd på egne jorder i Chemilly-sur-Yonne i hjertet av Bourgogne-Franche-Comté-regionen. Agurkene er dyrket uten bruk av sprøytemidler.