Speck dal Tirolo, Edizioni Franchi
Forpakningsinfo: 2.5 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
Dette er en alpespesialitet som produseres både i Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia.
Bare for orden skyld: "speck" er ikke "spekk" i betydningen fett. Speck di Tirol er betegenelsen som benyttes om saltet, krydret og røkt bogkjøtt. Produksjoen av kvalitetsspeck starter allerede når produsenten dra på slaktehuset for å plukke ut de mest kjøttfulle frampartene som egner seg best i den videre produksjonen. Etter renskjæring gnis kjøttet inn med einerbær, pepper, laurbær og salt. Saltmemgden må aldri overskride 5% av totalvekten på kjøttstykket. Kjøttet får trekke smak og saltet får jobbe i opp til tre uker. For å få en jevn modning og salting snus kjøttet flere ganger pr uke. Før kjøttet kan tørkes ferdig røykes det ved lav temperatur i opp til 8-9 dager avhengig av hvor store stykningsdeler som er hengt opp i den kalde røyken. Den avsluttende tørkingen tar opp til 22 uker.
Riccardo Franchi kjøper sitt tyroler speck fra en liten produsent i grenseområdene mot Sveits. Produsenten gjør alt etter "boka" og vi mottar jevnlig forsyninger med smksrikt og delikat røyket Speck.
Skåret i løvtynne skiver er det fantatisk som tilbehør til raclette eller bakt Mont'Or. En personlig favoritt er å servere raust med Speck sammen med en luftig holandaise til feite tyske hvite asparges; gjeren emd en feit Silvaner fra Franken i glasset!
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Kjøtt | Svin |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 4 |
Nettovekt | 2500 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |