Ansjosfilet på olivenolje 74g RR-74, Consorcio
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
Litt større ansjosfileter konservert med EVO. Ansjosfiletene er saltet og modnet i tønner med saltet i 6 måneder før de fileteres og legges i boksen for hånd. Salt smak av ansjos med kompleks smak. Nytes som de er rett fra boksen, nydelig tilbehør til grillet entrecôte og schnitzel. Et must når skal lage den perfekte dressingen til en Cesarsalat. Drenert vekt 50g.
Ansjos fra Cantabria
Cantabria ansjos (Engraulis encrasicolus) regnes som en av verdens mest smakfulle og delikate ansjosarter. Konserv industrien langs Spanias kystripe mot Biscaya er mer enn hundre år gammel og Grupo Consorcio har vært en foregangsbedrift gjennom å fornye og forbedre konserverinsprosessen.
Deres ansjos er håndrenset, modnet med salt i minimum 6 måneder før de legges i bokser med ekstra virgin olivenolje av god kvalitet. Prosessen er tidkrevende, men det endelige produktet i form av fileter med nydelig tekstur og kompleks smak rettferdiggjør tiden og omsorgen for råvaren.
Bærekraftig fiske- og fangstmetoder
Bærekraft er en nøkkelverdi for Grupo Consorcio. All fisken er fanget med utgangspunkt I det forskere anser som et anbefalt resursuttak. Fangstmetodene er valgt med tanke på at ansjosfisket ikke skal være en belastning med tanke på biodiversitet.
Fisket kontrolleres av uavhengige instanser og er sertifisert i henhold til det strenge MSC (Marine Stewardship Council) regelverket. Bedriften har et tett samarbeide med lokale myndigheter for å sikre at den lokale flåten tar hensyn til regelverket.
Produksjonsprosessen
Consorcio bestreber seg på å kombinere det opprinnelige håndverket med moderne matvaresikkerhet. Kvalitet i alle ledd står sentralt:
1. Bærekraftig fangst av den beste ansjosen i farvannene som kalles Cantabriakysten.
2. Salt modning: Ansjosen saltes forsiktig og modnes i tretønner i ca 6 måneder.
3. Hånd filetering: Ansjosen renses for hand for å sikre en optimal kvalitet og et konformt produkt.
4. Emballering i premium ekstra virgin olivenolje. Når fisken er ferdig filetert legges den for hånd i bokser som fylles med olivenolje av høy kvalitet før boksene lukkes og forsegles.
5. Streng kvalitetskontroll: Hver batch gjennomgår en streng kvalitetssjekk før den slippes på markedet.
Serveringstips
Cantabriaansjosen fra Consorcio kan både brukes som ingrediens i oppskrifter der det er naturlig å bruke ansjos: tampenade, ragu, smør til schnitzel, salsverde og mye, mye mer. De har en unik kvalitet som virkelig kommer til sin rett når nytes så lite bearbeidet som mulig:
• "Ansjostoast” Nyristet brød av beste kvalitet servert med en raus mengde ansjosfileter rett fra boksen- eventuelt toppet en skive av de beste tomatene du kan oppdrive.
• Ansjos og Burratasalat Lag en frisk og forførende salat med burrata, gode cherrytomater, ruccola og noen dråper sitron sammen med litt Ekstra Virgin Olivenolje og nykvernet pepper.
• Pasta med ansjos og hvitløk: Finhakk ansjosen og la den smelte ned i god olje sammen med hvitløk. Vend den med nykokt spaghetti og litt hakket persille. Den enkleste veien til en perfekt og umamirik sjømatpasta.
• Gildas – ansjosspyd med pepperfrukt. Dette er en gjenganger på Baskiske Pinchosbarer. Tre ansjos på et grillspyd sammen med syltet grønn pepperfrukt. Originalen er med syltet guindilla pepper, men du kan også bruke den tyrkiske varianten du får på innvandrerbutikker.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Spania |
Drenert vekt | 50 Gram |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 74.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | 8410628020229 |