Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Varenummer: 12187
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 40.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,25
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.

Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.

12243
Tegel økologisk, Almnäs Bruk

En hardpresset ost med utseende inspirert av teglstein produsert på Almnäs fra 1700-tallet og fremover. Barneføttene er Almnäs Bruk sitt varemerke. Osten vant Supergold i Oste VM i Bergen og fikk 4. plass i superfinalen

17002
Comté AOP Reserve min 20 mnd tunnellagret (1/8 eller hjul), Mons

MonS håndplukker de fineste ostene og lagrer de videre i sine ostegrotter i en gammel togtunnel utenfor st. Haon.

12236

Osten lages i nærheten av Méribel hos Robert Perret i Valmorel (Savoie/Frankrike). Robert har 120 kyr av rasene Abondance og Tarine og de beiter på 1500 -2800 m.o.h.

Hans dyr er ute hele sommeren og de melker kyrne der de til enhver tid befinner seg. Utrolig nok bruker de Jeep med en slepevogn og følger etter kyrne. Beitet her er mye bedre enn på lavere høyder, og det er kun noen få produsenter som får kalle osten sin Alpage. Alpage kvalitetet er svært høy, noe en også kan forstå av denne historien, og prisen kan virke høy men verdt hver en krone.

Etter produksjonen og modning så godgjør ostene seg i ostetunellen hos Mons.

Beaufort Chalet d’Alpage AOP
Fermier produksjon i Vanoise Nasjonalpark / MonS Fromager Affineur
Kumelk fra høyfjellsfe, Upasteurisert
Varmebehandlet og presset, naturlig skorpe
Lagret i 18 måneder i tunnelene til MonS

Utseende
Vakker rosa – rødorange skorpe. Gyllen stråfarget ostemasse med noen spredte hvite krystaller.

Lukt
Rik og meget kompleks med klassiske animalske noter, nøtter, fersk melk, gress og bruna kjøtt.

Munnfølelse
Munnfølelsen kan ikke bli bedre – fyller hele munnhulen med mye smak mens den smelter perfekt og små hint om lagringen i form av krystallene.

Smak
Mye av alt det gode; starter med en behagelig melkesødme som går over animalske noter og godt redusert oksehalekraft med bruna løk. Nøtter en aning karamell og rundt hele har man opplevelsen av innta et ekstrakt beitemarkenes terroir.

Bruksområder
Her er det bare å sørge for å ha en stor bit foran seg – lukte på den fra skorpen og inn mot midten – smake, nyte og meditere.

Drikke
En hvit sentral Burgund fra en av dine favorittprodusenter vil aldri bli feil. Liker du vinstilen i Jura vil de beste hvitvinene derfra også være meget godt til en Beuafort Alpage.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 40000.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side