Som med all annen belgfrukt er det smart å unngå salt i kokevannet slik at de ikke sprekker under kokingen. Tilsett gjerne løk, hvitløk, rosmarin og timian i kokevannet.
Borlottibønner er en utbredt råvare I det italienske kjøkken og er kjent for en naturlig sødme og nøtteaktig smak. Perfekt i gryter med kanin, kylling og lam. Avkjølt kan de marineres med litt finrevet hvitløk, revet sitronskall og olivenolje som kaldt tilbehør til kjøttretter og antipasti. Vil også tilføre ekstra metningsverdi til salater.
Gradassi familiens “Azienda Gradassi” har i flere tiår kultivert 6 hektar med land der de dyrker linser og kikerter. De helt spesielle Castelluccio di Norcia linsene kjøper de fra kooperativer som tar seg av all dyrkingen av superlinsene som dyrkes på rundt 1500 moh.
Bolognese med belgfrukter
Nok til minst 6 personer
200 g linser fra Gradassi
200 g Borlottibønner fra Gradassi
200 g Kikerter fra Gradassi
1 store gulrot finkuttet
3 stilker stangselleri finkuttet
1 stor løk finkuttet
2 stor fedd hvitløk finnkuttet
2 ts Finhakket rosmarin
4 ss av EVO
2 ss pomodori Estratto fra Pianogrillo
1 fl Pianogrillo Salsa di Pomodoro Ciliegino
1,5 dl rødvin
Salt og pepper
Dersom du vil spare litt tid og er god til å planlegge er det et godt tips å koke belgfruktene i grønnsaksbuljong dagen før – kok separat og avslutt kokingen når de har litt «bitt» igjen. Avkjøl og bland dem godt med et par ss olivenolje.
Start dagen etter med å svette alle grønsakene i olivenolje. Når de er blanke rører du først inn tomatpuréen og lar det putre i ca 3-4 minutter. Tilsette tomatsausen og rødvinen og la det koke i 30-40 minutter. Tilsett 1 øse grønnsaksbuljong kok opp og tilsett belgfruktene. Kok til de er passe møre og server med tagliatelle fra Pasta di Aldo.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Øvrige egenskaper | Økologisk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 500.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | 8026277005557 |