Brun Undredal 1,5kg, Undredal Stølsysteri
Forpakningsinfo: 1.5 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
I Undredal er det å lage ost uløselig knyttet til bygda sin identitet. Så langt tilbake vi kan spore og fram til i dag har det uten opphold blitt laget ost av egen melk. Brun Undredal er laga av fersk melk fra egne geiter. Den er kokt i ni timer i åpne kar med vedpellets. Brun Undredal smaker godt på brød, knekkebrød, kjeks og vafler, og setter en ekstra spiss på viltsausen. Dette er smaken av Norge!
Brun Undredal er ein «brimost» laga av geitemyse, geitemelk og kufløte og kokt på ved, i pakt med tradisjonen
Sommeren 2005 vedtok organisasjonen Slow food å opprette det første norske Presidium. Denne æren ble tildelt «Brimost frå Sogn» representert ved Brun Undredal fra Undredal Stølsysteri.
Brun Undredal
Underdal stølsysteri
Upasteurisert, myse geitemelk ca 92,5%, kufløte inntil 7,5%
Brunost
Utseende
Vakker mørk brun kompakt og jevn ostemasse. Vokset ytterside. Holder seg samlet om du bruker ostehøvel.
Lukt
Søtlige karamelltoner med innslag av innkokt jordbærsirup. Syrlig bakteppe.
Munnfølelse
Klassisk brunost i munnen – fester seg ikke ganen men fyller munnen på behagelig vis.
Smak
Deilig frisk syre fra geitemelken i kombinasjon med karamell og smaken av rista hasselnøtter med en aning mørk sjokolade. Fin avstemt sødme.
Bruksområder
Et sikkert valg når du skal runde av viltsausen. Nydelig på rømmevafler med litt syrlig rårørte bringebær og selvfølgelig i luksus matpakka!
Drikke
Avhengig av bruksområde så vil den være god med et glass iskald melk, en kopp kaffe til vaffelen. Alene vil den være god med en syrefrisk norsk is-sider. En rød Recioto eller en Banyuls vil også funke bra.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku, Geit |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 1500.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |