Diana Camembert 240g, Jerseymeieriet
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
Diana er en fløyelsmyk camembert laget på Jerseymelk. Smaken er mild med tydelig smøraroma og toner av champignon i skorpa. Osten er oppkalt etter kua Diana som vant kumønstringa på Dyrsku`n i Seljord 2 ganger
Kyra på Herikstad blir melka med robot, hviler på vannseng(!) og har sin helt egen plass der de kan kose seg med gårdens gode fôr. Fjøset der 60-80 melkekyr befinner seg er et godt ventilert kaldfjørs. Melken fra jerseykuene anses å være noe av det aller beste som melkes fra kuspener. Melken er svært energirik og har en unik og rik smak du ikke finner hos andre raser. Den har ca 50 % høyere fettinnhold, 30 % høyere proteininnhold og over 20 % høyere vitamin og mineralinnhold enn annen kumelk.
Det jo en selvfølge at en slik god råvare bør foredles lokalt og ikke blandes med annen melk i store tanker og ende opp som ordinær konsummelk. Dette tok Herikstad-folket konsekvensen av og i 2021 bygget og etablerte de sitt eget meieri med gardkjerringa Sonja som meieribestyrer. På kort tid har meieriet opparbeidet seg en trofast kundekrets med kunder som verdsetter den gode smaken og helhetlige miljøtenkningen som ligger innbakt i produktene.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Pasteurisert |
Antall per Kolli | 6.0 |
Nettovekt | 240.0 Gram |
EPD Nummer | 6586275 |
GTIN | 7090058690547 |