Skip to main content
Til toppen
Minimesse Torsdag 20. Mars! Meld deg på her

Hvit Albacore Tuna buklist på olivenolje110g OL-120, Consorcio

Varenummer: 42051
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 16
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Buklisten regnes som den mest smaksrike delen av tunfisken. Etter at den er skåret ut på nyfanget Albacore tunfisk pakkes den i vakuum og varmebehandles til perfekt konsistens. De ferdige bitene deles i passende stykker legges i bokser med EVO for hånd. Perfekt til salater og passer svært godt til klassikeren Salad Nicoise. Drenert vekt 80 g.

Bonito del Norte – Tunfisk fra Grupo Consorcio
Hvit tunfisk eller Albacore tunfisk er kjent for å være den beste tunfisken som benyttes til konserver. Consorcio er nøye med seleksjonen av råvaren og vet hva de skal velge for at resultatet er i samsvar med bedriftens strenge kvalitetskrav. Smaken er mild, men samtidig kompleks. Den har en meget delikat tekstur som ivaretas på beste vis før den er klar for legges i Consorcios bokser. 
Akkurat som med ansjosen står bærekraftig fangst sentralt. Consorcios Bonito del Norte er kun linefanget. De har hele tiden vært i forkant av det strenge regelverket fra MSC (Marine Stewardship Council) certification, og arbeider tett med de lokale fiskerne som leverer råvaren i henhold til fangstmetoden og selekteringen av råvaren. 

Produksjon og konservering
1.    Streng selektering av råvarer. Consorcio benytter kun 100% Bonito del Norte, fanget på de beste feltene og når fisken er på sitt beste.
2.    Rensing og nedskjæring: All fisken renses for hand og skjæres i like store stykker for å sikre optimal tekstur når fiskene skal varmebehandles og foredles.
3.    Varmebehandling over lang tid ved lav temperatur. I motsetning til mer industriell produksjon av tunfiskkonserver benytter Consrocio seg kun av “slow cooking”. Dette sikrer den delikate teksturen og smaken som kjennetegner Consorcios produkter. 
4.    Emballert kun med premium oliven olje eller mild lake. Filetene pakkes med olje og kraft som ivaretar den rene og rike smaken på sluttproduktet. 
5.    Kvalitetskontroll. Alle batcher gjennomgår en streng kvalitetskontroll før de er klare for salg. 

Næringsinnhold i Bonito del Norte
Bonito del Norte er ikke bare meget velsmakende og delikat, men også:
•    Rik på Omega-3 fettsyrer
•    Høy på proteininnhold
•    Lav på kalorier og fett, gjelder spesielt tunfisk i lake
•    Rik på essensielle vitaminer og mineraler som vitamin D, B12, og silisium

Serveringstips
•    Tunfisktoast med bakt paprika.
Nytoastet landbrød med bakt paprika toppet med Bonito del Noorte rett fra boksen. Dryppe gjerne over litt sitron og din beste olivenolje før du avslutter med litt salt og nykvernet sort pepper.
•    Bonito og avocadosalat: 
Bland tunfiskbiter med avocado, halve søte cherrytomater og rucola. Lag en mild sennepsvinaigrette, gjerne med Maison Marcs Dijon med espelette pepper og drypp denne over salaten.
•    Baskisk tunfiskgryte: 
Fres 1 stor finkuttede løk, 2 fedd finhakket hvitløk, i stor paprika i terninger og en halv chili i olivenolje i en tykkbunnet gryte. Når alt er mykt og blankt tilsetter du 1 ss tomatpure, 1 ts pimento della vera (søt), og 250 g cherrytomater delt i kvartinger. La det putre I 10 minutter før du sper med 2 dl fiskekraft og tilsetter 3 store poteter kuttet i terninger. Kok til potetene er møre. Tilsett 2 bokser Bonito etter eget ønsker (220 g) rør rundt og server med finhakket persille og godt brød ved siden av. 
•    Bonito og egg-toast
Server nyristet  brød med hardkokt egg, tunfisk og majones.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Spania
Bestillingsvare Nei
Drenert vekt 80 Gram
Antall per Kolli 16.0
Nettovekt 110.0 Gram
Horeca Nei
GTIN 8410628039238
Lenker
Min side