Kikerter hele (Ceci) bio 500g, Gradassi
Antall per kolli: 12
Minste antall: 12
Økologiske kikerter dyrket på Gradassi sin eiendom. Jordsmonnet og klimaer er perfekt for dyrking av kikerter som etter varmebehandling blir fløyelsmyke og perfekt for alt fra salater til hummus.
Gradassi familiens “Azienda Gradassi” har i flere tiår kultivert 6 hektar med land der de dyrker linser og kikerter. De helt spesielle Castelluccio di Norcia linsene kjøper de fra kooperativer som tar seg av all dyrkingen av superlinsene som dyrkes på rundt 1500 moh.
Røbetehummus
200 g kikerter fra Gradassi
2 stk medium store rødbeter saltbakt til de er godt møre
Saften av en halv sitron
4 ss EVO
150 g god Tahini – den beste du får tak i
2 store fedd fersk hvitløk
1/2 spisskummen
5 ss av væsken fra kokingen av kikertene
Salt og pepper
Hakket persille, ristede sesamfrø og knallgod EVO til servering
Start med å bake rødbetene til de er godt møre og helt uten mostand når du stikker i dem. Ta på engangshansker og trekk av skallet under rennende vann. Avkjøl, kutt dem grovt og kjør til glatt puré med sitronsaft og olivenolje.
Kok kikertene i grønnsaksbuljong med 1 ts natron. De skal bli helt møre slik at du lett kan gni dem til puré mellom fingrene. Desto mer skall du fjerner desto glattere blir hummusen. Ta vare på ca 5 ss av kokevannet.
Tilsett, kikertene, romtemperert Tahini, finrevet hvitløk, spisskummen og resten av olivenoljen og sitronsaften til rødbetpuréen og kjør dette til en fløyelsmyk og fargerik hummus. Server med olivenolje, finhakket persille og ristede sesamfrø på toppen. Deilig tilbehør til kjøtt og fisk eller som topping på en skive surdeigsbrød med grilla grønnsaker.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Øvrige egenskaper | Økologisk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 500.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | 8026277005540 |