Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars
Produktet er ikke aktivt!

UTGÅTT Parmigiano Reggiano DOP hjul 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Varenummer: 11197
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 32.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Normalt ikke lagerført i hele hjul men kan bestilles på mail.

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

Parmigiano Reggiano DOP wheel 24mnd S. Stefano (hele hjul)

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11066
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso wheels 30mnd, Grana d Oro (hele hjul)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11241

Dette kooperativet ble etablert av arbeiderne på ysteriet i begynnelsen av 1960 tallet. Ysteriet ligger ved bredden av Po mellom Mantova og Ferrara. Kooperativet samarbeider tett med faste lokale bønder for å sikre seg optimal råvare når kongen av alle oster skal ystes: Parmigiano Reggiano DOP.

Parmigiano Reggiano har helt unike kvaliteter avhengig av lagringstid, melkekvalitet og arbeidet i ysteriet. Ikke minst lagringstiden er viktig for at ostehjulene på 40 kilo +/- skal utvikle seg optimalt. Gjennom hele modningstiden overvåkes osten kontinuerlig og oster som ikke holder mål blir luket ut. For oss er det viktig å jobbe med de beste folka, og de finner vi nå på Gonfo.

Arbeidet med å lage ostenes konge er nedfelt I et strengt regelverk som starter allerede hos bonden. Det er strengt forbudt å fôre parmesanfeet med silo eller noe annen form av fermentert fôr. Melken må komme fra et begrenset geografisk område som dekker Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna til vestbredden av Reno og Mantova til østbredden av Po. Melken kontrolleres alltid slik at den inneholder riktig mengde protein, fettstoff etc. Kombinasjonen av høyt presisjonsnivå i produksjonen og lagring i området skiftende klima; fuktige og kjølige vinter og varme tørre somre, gjør man til slutt ender opp med en unik smak stappfull av umami.

Våre smaksnotater:

Parmigiano Reggiano 18-24 måneder fra Latteria Sociale Gonfo
Klassisk parmesan utseende med svake brune toner i en mørk skorpe, lys gul ostemasse med tydelig krystaller og «grynete» overflate.
Søtlig klassisk parmesanduft der de animalske tonene og minnet om dagen derpå ikke er for påtrengende. Dufter markert forskjellig fra midten og ut mot ytterkanten.
Grynete munnfølelse med tydelige krystaller.
Sødme i anslaget med tydelig umami, nøtteaktig syrlig med jordtoner i smaken på den ytterste delen mot skorpen.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 32000.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side