Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Gourm.it

For drøyt 20 år siden så gikk en del unge Parmigiano Reggiano produsenter sammen og opprettet Gourm.it som et nettverk for å kunne fremme topp kvalitet utenom de tradisjonelle kanalene som ofte dessverre fokuserer mer på volum enn kvalitet. Grupperingen består i dag av de alle beste små og mellomstore produsentene som kan stå sammen om å promotere og eksportere topp kvalitet, vi snakker om Italiensk gastronomi på høyt nivå.

Teamet til Gourm.it har vokst kraftig og i dag består det av meget kunnskapsrike mennesker som bistår både produsentene og kundene med ekspertise og kunnskap.

Deres filosofi kan oppsummeres med 3 ord:

Respekt (respekt for tradisjoner og for historien bak produktene), innovasjon og kunnskap.

Som de selv sier: “Our job is not only to sell a product but also to share with you the extraordinary gastronomic variety that we have come to know”
 

De produsentene vi jobber med i samarbeid med Gourm.it er:

Latteria S. Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. 

Latteria Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører Parmigiano Reggiano fra Gonfo både i 200g, 1 kilos, 4 kilos og hele hjul på ca 40 kilo.

Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul.  Bianca Modenese gir en unik råvare (melk) og osten er også Slow Food Presidium. 

Grana d Oro tilhører C.V.P.A.R.R (Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana) og lager parmesan (Parmigiano Reggiano) fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet "rødku-parmesan"

Caseificio Poggiolo holder til i Spilamberto utenfor Modena og har produsentnummer 2971. De henter melk lokalt fra 4 gårder og produserer kun Parmigiano Reggiano. Den økologiske osten vi kjøper er utelukkente fra La Capella gården som ligger i en liten by  nær Maranello som heter San Venacio. Gården dyrker og alt for til dyrene på gården. Rasen er Holstein Fresian som originalt er en nederlandsk rase. 

Salcis har siden 1941 vært en spekemat produsent i Toscana. I 1960 begynte de å produsere Pecorino oster tradisjonelle for Siena.
Melken som brukes er utelukkende fra området og produseres i mindre ystekar for å holde seg så tro til tradisjonen som mulig.

Caseificio Seggiano ligger i Grosetto provinsen sør-vest i Toscana. Geografisk sett er dette tett på den nevnte landsbygda rundt Roma der den opprinnelige Pecorino Romanoen ble produsert. Seggiano er den eneste produsenten av Pecorino Romano DOP i Toscana.

Visning
Grana Padano DOP 1/8 14-16mnd

Produseres i de største regionene i Nord Italia. En god Grana Padano er det et kvalitetsprodukt (modnet i 1-2 år) som brukes i matlagning og som bord ost. Vår utgave er lagret i ca 16 måneder.

11075
Grana Padano DOP Shavings 500g

Ferdig revet Grana Padano i 500g pakker.

11214
Grana Padano NON DOP Retinaro 1/8 without rind

Grana Padano NON DOP uten skorpe 1/8 (ca 4 kilos vakumerte biter)

11242
Parmigiano Reggiano DOP 1 kg 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11095
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11024
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 24mnd, S. Stefano

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11055
Parmigiano Reggiano DOP 200g 24 mnd

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Disse 200g stykkene er et samarbeid mellom Gourm.it og produsenten. En skal lete lenge etter bedre kvalitet enn dette i småstykker.

11089
Parmigiano Reggiano DOP 68-70 mnd (hele hjul), Caseificio Poggioli

Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring. Smakene har utviklet seg til det man kan kalle et smaksmessig meditasjonsobjekt med unike smaker og karakteristisk tekstur, proppfull med umami. 

11223
Parmigiano Reggiano DOP Bianca Modenese Hjul, Caseificio Rosola

Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare og osten er også Slow Food Presidium. Dette er en parmesan for de spesielle anledninger.

11222
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso 1/8 24mnd, Grana d Oro (ca 4kg bit)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11047
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso wheels 30mnd, Grana d Oro (hele hjul)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11241
Parmigiano Reggiano DOP wheel 24mnd S. Stefano (hele hjul)

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11066
Lenker
Min side