Gourm.it
For drøyt 20 år siden så gikk en del unge Parmigiano Reggiano produsenter sammen og opprettet Gourm.it som et nettverk for å kunne fremme topp kvalitet utenom de tradisjonelle kanalene som ofte dessverre fokuserer mer på volum enn kvalitet. Grupperingen består i dag av de alle beste små og mellomstore produsentene som kan stå sammen om å promotere og eksportere topp kvalitet, vi snakker om Italiensk gastronomi på høyt nivå.
Teamet til Gourm.it har vokst kraftig og i dag består det av meget kunnskapsrike mennesker som bistår både produsentene og kundene med ekspertise og kunnskap.
Deres filosofi kan oppsummeres med 3 ord:
Respekt (respekt for tradisjoner og for historien bak produktene), innovasjon og kunnskap.
Som de selv sier: “Our job is not only to sell a product but also to share with you the extraordinary gastronomic variety that we have come to know”
De produsentene vi jobber med i samarbeid med Gourm.it er:
Latteria S. Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan.
Latteria Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører Parmigiano Reggiano fra Gonfo både i 200g, 1 kilos, 4 kilos og hele hjul på ca 40 kilo.
Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare (melk) og osten er også Slow Food Presidium.
Grana d Oro tilhører C.V.P.A.R.R (Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana) og lager parmesan (Parmigiano Reggiano) fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet "rødku-parmesan"
Caseificio Poggiolo holder til i Spilamberto utenfor Modena og har produsentnummer 2971. De henter melk lokalt fra 4 gårder og produserer kun Parmigiano Reggiano. Den økologiske osten vi kjøper er utelukkente fra La Capella gården som ligger i en liten by nær Maranello som heter San Venacio. Gården dyrker og alt for til dyrene på gården. Rasen er Holstein Fresian som originalt er en nederlandsk rase.
Salcis har siden 1941 vært en spekemat produsent i Toscana. I 1960 begynte de å produsere Pecorino oster tradisjonelle for Siena.
Melken som brukes er utelukkende fra området og produseres i mindre ystekar for å holde seg så tro til tradisjonen som mulig.
Caseificio Seggiano ligger i Grosetto provinsen sør-vest i Toscana. Geografisk sett er dette tett på den nevnte landsbygda rundt Roma der den opprinnelige Pecorino Romanoen ble produsert. Seggiano er den eneste produsenten av Pecorino Romano DOP i Toscana.