Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15110
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.5 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

Pan 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkitt ost laget på økologisk dagsfersk råmelk

15076
Rokoll 1kg, Orkladal Ysteri

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

15081
Skjenald 250g, Orkladal Ysteri

Skjenald er en myk kittost som ystes i samme ysting som Rokoll, men legges i mindre former. Den er utviklet ved Skjenald gård, derav navnet Skjenald (som betyr å skinne). Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best når den er 3-4 måneder.

15082

Rueslåtten Ysteri i Hol kommune er familiedrevet av ekteparet Jarle og Rakel. Deres drift av gården og ysteriet er forbilledlig på flere vis. Selvfølgelig står dyrevelferden i høysete og er grunnlaget for den gode råvaren de foredler til ostene vi er så heldige å få distribuere. Alle kumelksostene som ystes på Rueslåtten er laget på gårdens egen upasteuriserte melk.
Lein er en halfast ost med vasket skorpe. Skorpen er tross vaskingen mer i retning av hvitt - grålig på farge. Den milde duften minner om en lett fuktig kjeller. Smaken bærer i seg en kompleks og harmonisk smak av god melk og fint integrerte bittertoner på slutten av paletten.
Her passer det godt med en Hardangersider som f eks Humlepung fra Aga eller Bejaolais cru om du ønsker vin.

Lein
Rueslåtten Gardsysteri
Upasteurisert kumelk
Vasket skorpe
Lagret i ca 7-8 uker

Utseende
Fantastisk oransje svak rosa fuktig skorpe. Gyllen kremet osetmasse med små hull.

Lukt
Syrlig med tydelig lukt av hasselnøtter, litt fjøs og nyslått høy – kompleks og god nese

Munnfølelse
Utrolig kremet og behagelig ostemasse der skorpen bidra teksturmessig på en god måte.

Smak
Syrlig og rik smak med konsentrert storfekraft, nystekt brioche og skogchampignon. Lang floral ettersmak med nektar sødme.

Bruksområder
Utrolig god som den er, men en kan ikke smake denne uten å tenke på hvor god den ville vært i en klassisk tartiflette med bacon, løk og potet.

Drikke
Velger du å spise den som den er vil en Sylvaner fra Alsace være et godt valg. Er det tartiflette som står på menyen vil en Roussette de Savoie være tett på optimalt

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4.0
Nettovekt 500.0 Gram
Horeca Ja
EPD Nummer 5594882
GTIN N/A
Lenker
Min side