Skip to main content
Til toppen
Minimesse Torsdag 20. Mars! Meld deg på her

Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Varenummer: 12295
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Det kommer ukentlige ladninger inn nå i starten på 2025 - først til mølla.

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

Mont d´Or AOP Petit 500g, Mons

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.

12229
Mont d´Or AOP Moyen 800g, Mons

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

12290

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Bestillingsvare Ja
Antall per Kolli 12.0
Nettovekt 500.0 Gram
EPD Nummer 6598122
GTIN 3378100179122
Lenker
Min side