Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Mont d´Or AOP Moyen 800g, Mons

Varenummer: 12290
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
ekskl. mva.

Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

Mont d´Or AOP Petit 500g, Mons

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.

12229
Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

12295

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 10 Dager
Antall per Kolli 6
Nettovekt 800 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side