Mont d´Or AOP Moyen 800g, Mons
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.
Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.
Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat.
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Ja |
Estimert Leveringstid | 10 Dager |
Antall per Kolli | 6 |
Nettovekt | 800 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |