Myrull 140g økologisk chevre, Grindal Ysteri
Antall per kolli: 9
Minste antall: 1
Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré.
Melkesoppen modner osten fra utsiden så osten vil aldri ha samme smak og konsistens tvers i gjennom. Myrull utvikler seg i ostepapiret i kjøleskapet også. En uke etter at geita er melket , er osten fortsatt litt syrlig, etter to uker er den rund og snill, etter en måned; fyldig og vill. Myrull er en forholdsvis fast chevre, og derfor stabil gjennom holdbarhetstiden. Osten er fantastisk god sammen med godt brød, honning og valnøtter.
Grindal Gardsysteri
Upasteurisert geitemelk
Modna chevre med en kombinasjon av melkesopp og pencilinum album.
Lagret i minimum 5 uker
Utseende
Flott jevn skorpe med elfenbenfarget kremet ostemasse med den litt fastere kjerne
Lukt
Nydelige honningtoner med innslag av lyng og milde urter
Munnfølelse
Porøs og myk ostemasse som fyller munnen godt.
Smak
Fin sødme med avstemt saltsmak. God kompleksitet med smørtoner og lett animalske toner. Delikat friskhet.
Bruksområder
Fantastisk som den er til ostefatet
Drikke
Norsk håndverkssider med lite sødme og god friskhet / syre vil matche denne godt.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Norge |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Økologisk, Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 9.0 |
Nettovekt | 140.0 Gram |
Horeca | Nei |
EPD Nummer | 5688718 |
GTIN | N/A |