Vår venner hos «Fangst» har lagt båtene til kaien og tatt seg en tur på land. Det har resultert i ny serie med syltede grønnsaker, majoneser og grønnsakskremer. Som alt annet fra Fangst har denne serien røttene godt plantet i det Nordiske kjøkken. De har tatt utgangspunkt klassiske nordiske råvarer som smaksettes, foredles på beste vis og konserves i hendige glass du kan sette rett på bordet. Den nye serien har passende nok fått navnet «HØST» som henspeiler på innhøsting og ikke sesongbasert høstvarer. Med andre nå kan du nyte det beste fra høsten hele året!
Ny serie fra Fangst: Høst
Perfekt tilbehør til det meste.
Har du disse glassene i hus er tilbehørsbehovet dekket når du vil duke bordet for nordisk tapas. Her er det bare å kombinere de gode økologiske smakene i HØST serien med fiskekonserver fra Fangst, nybakt brød og eventuelt supplere med andre godsaker du ønsker deg til tapasen.
Vi lanserer også samtidig to nyheter fra Fangst: Breiflabblever og Torskelever.
Havtorn Majones 130g, Høst
Dette er en majones der eggene er erstattet med havremelk. Majonesen er tilsmakt med bærene fra en våre nordiske faunas mest syrefriske vekster: Havtorn – eller Tindved som vi kaller det i Norge. Den friske syren gjør majonesen svært godt egnet som tilbehør til blant annet stekt fisk.
Sopp Majones 130g, Høst
Sopp majones laget med havremelk i stedet for egg. Med deilig smak av soppekstrakt fra de danske fermenteringsspesialistene på «Reduced» blir dette en majones som sitter som ei kule til gravet viltkjøtt. Er også velegnet som dipp til høstens rå rotgrønnsaker.
Sennepskrem med dill 130g, Høst
Sennepskremen i Høst-serien er eggfri akkurat som majonesene. Her er det deilige søte noter fra brunt sukker, dill og selvfølgelig sennepsfrø. Et perfekt valg der du vanligvis ville gått for en tradisjonell gravlakssaus. Passer også svært godt til både den Færøyske laksen og Regnbueørreten fra Fangst
Rødbetkrem med pepperrot 130g, Høst
Rødbetekremen I Høstserien er en pur hyllest til en av de mest rotnordiske røttene vi burde spise mye mer av. Her kombineres de deilige jordlige notene fra rødbetene med pepperrot og en subtil syre fra bjørnebær på en fantastisk måte.
Syltet Fenikkel med dill 130g, Høst
Tynt skivet Fennikel som er syltet i en sursøt lake med rikelig med dill. Dette er det perfekte tilbehøret til stekt makrell eller kald syltet kveite med pepperrotkrem. Som topping har den nesten ubegrensede bruksområder: Noen av favorittene er på burger, pulled pork sandwich, biff fajitas, kylling encillada og ikke minst surdeigstoast med krabbe.
Syltet Rødløk med rosepepper 130g, Høst
Rødløken er skåret I løvtynne skiver og syltet i sursøt lake med rose pepper og bjørnebærjuice. Bruk den gjerne som topping til tortilla fra Como Mexico med lårfileter fra kylling eller storfekjøtt. Rugbrød med Fangst laks fra Færøyene toppet med Høst syltet rødløk vil være en vinner på smørrebrødfatet.
Breiflabb lever 115g lettrøkt, Fangst
Islandsk lettrøkt breiflabblever konservert i egne olje. Breiflabblever kalles også for Havets Foie gras og er en høyt skattet delikatesse blant annet i Japan. Om du tilhører de som jukser litt i sushifaget hjemme så bør du teste ut nigiri toppet med breiflabblever, evt som fyll i din favoritt maki.
Torskelever 120g lettrøkt, Fangst
Lettrøkt Islandsk torskelever konservert i egen olje. Bare så det er sagt med en gang; glem alt du husker om dårlig transmak. Dette er pur smaksglede pakket med Omega 3. Server den gjerne som velkomstygg på løvtynne skiver toast laget på de beste bagettene du får tak. Kvern over rikelig med nykvernet ristet svart pepper.
Brisling No. 1 100g - røykt. Med "lyng" og kamille, Fangst
Østersjøbrisling lettrøykt og krydret med lyng og kamille.
Brisling No. 4 100g - tørket og lettsaltet. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst
Østersjøbrisling, letttørket og lettsaltet. Krydret med allehånde og nellik.
Brisling No. 2 100g - røykt. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst
Østersjøbrisling lettrøykt på rapsolje.
Sild No. 1 100g - røykt og med hvit pepper og ramsløk, Fangst
Norsk sild røykt, smaksatt med hvit pepper og ramsløk
Laks fra Færøyene no 2 110g - havtorn og sitronverbena, Fangst
Laks fra Færøyene med tindved og sitronverbena.
Laks fra Færøyene No 1 110g - blitzgrillet og lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst
Laks fra Færøyene som er blitzgrillet og lagt på kaldpresset rapsolje.
Regnbueørret 110g - lettrøykt. Med einebær, sitron og timian, Fangst
Lettrøykt regnbueørret smaksatt med einebær, sitron og timian.
Blåskjell No. 1 110g - marinert med dill og fenikkelfrø, Fangst
Blåskjell marinert med dill og fenikkelfrø og konservert i kaldpresset rapsolje fra Bornholm og eplesidereddik.
Blåskjell No. 2 100g - røykt. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst
Blåskjell, lettrøykt med bøkeflis og lagt på kaldpresset rapsolje.
Hjerteskjell 110g - lettsaltet og lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst
Hjerteskjell, dampet og lettsaltet og lagt på kaldpresset rapsolje.