Det har snart gått et år siden vi lanserte oljene fra Frantoio Muraglia. Da de første flaskene, keramikkflaskene og tin boksene ankom lageret ante vi lite om hvilken suksess dette ville bli.
I tiden som har gått siden den første ordren har vi blitt blåst av banen grunnet den fantastiske mottakelsen oljene fra olivenbonden fra Puglia har fått. Ved litt nærmere fintenking så har vi innsett at vi ikke burde blitt overrasket. Frantoio Murgalia tikker nemlig av de viktigste boksene for gode produkter: Fantastisk terroir, gode og konsistente smaker med identitet og flott design.
Når vi nå utvider sortimentet med tre aromatiserte oljer er det selvfølgelig etter å smakt på godsakene og lyttet til historien. Her handler det om å la smakene «gifte seg» og fremstå med en selvstendig og identitet og smakfull personlighet.
Brorparten av de aromatiserte oljene som er å få kjøpt er olivenolje som tilføres en smak med tørket chili, urter og smaksessenser, men når folkene på Muraglia bestemte seg for å lage aromatiserte oljer gikk de i en helt annen retning. De bestemte seg for å få til full integrasjon helt fra olivenfrukten og den ønskede smaken skulle forenes. Enten det er IGP Sitron fra Rocca Imperiale, basilikum fra Genova eller lokal peperoncino blandes de i ønsket menge med nyhøstet oliven og presses sammen. Oljen fra olivenene og smakene fra de andre råvarene forenes fra starten av i denne alkymistiske prosessen der Muraglias gode oliven forenes med aromaen fra de beste råvarene.