De fleste som følger litt med på kulinariske trender og retter som er populære har fått med seg at Carbonara er en historisk pastarett som har fått en heftig renessanse de siste årene.
En som ta litt av skylden/æren for carbonara-boomen i Norge er Andreas Viestad. Boken «En middag i Roma» starter på restauranten La Carbonara i Roma, selveste arnestedet for den klassiske pastaretten. Viestad sier selv at han har gått fra å være en kokk som laget carbonara-ish til å bli en rendyrket carbonara puritaner.
Nyheter fra Tartuflanghe
Snarveien til pastaretten alle snakker om!
Skrevet av: Hans Petter Uleberg
For alle som ønsker seg en snarvei til ekte velsmakende carbonara lanserer vi nå et revolusjonerende produkt fra TartufLanghe:
100% autentisk saus der det eneste du trenger i tillegg er pasta og guanciale eller pancetta, eventuelt litt ekstra ost. – Rett og slett et «sim, sala bim produkt» selvfølgelig helt uten melk eller fløte.
Det kan ikke bli enklere enn dette: Sprøstek guanciale eller pancetta i terninger, kok pastaen i saltet vann til al dente. Sil av kokevannet, vend inn sausen og de sprøstekte spekede kjøttbitene. Riv eventuelt over litt ekstra Pecorino Romano og server!
Nok til 4 porsjoner – 42,5 g saus og 80 g tørket pasta per porsjon. I tillegg trenger du ca 30 g sprøstekt guanciale eller pancetta.
Dette er en saus basert på den klassiske og autentiske carbonarasausen til TartufLanghe og er selvfølgelig velsignet fri fra fløte. TartufLanghe har fraveket carbonarapuritanerenes prinsipper da den er pimpet en smule med sommertrøffel for smakens skyld. Slå romtemperert saus på nykokt varm pasta og vend inn. Riv eventuelt over litt ekstra pecorino romano.
1 glass er nok til 4 personer. – 42,5 g saus og 80 g tørket pasta per porsjon. I tillegg trenger du ca 30 g sprøstekt guanciale eller pancetta.
En genial forpakning for perfekt dosering av god smak! Dette er en meget konsentrert og autentisk puré laget på sorte sommertrøfler. Puréen består av hele 95% sort sommertrøffel! Den kommer best til sin rett ved å tynne den ut med olivenolje, smør eller crème fraîche. Perfekt til alt du som trives med trøffel: pasta, risotto, egg, potet og i sauser. Ønsker du et ekstra soppdrag til din hvite sopp-pizza bør du forsøke med litt av puréen neste gang du skal lage den hvite sausen til pizzaen.
Tuben gjør det til et mer holdbart produkt det er enkelt å dosere og å oppbevare i kjøleskapet etter åpning.
En genial forpakning for perfekt dosering av god smak! Kombinasjonen av smør, trøffel og ansjos er tett på uslåelig når man vil fremheve smaker. Velegnet på både varme og kalde retter som pasta, risotto, egg og ikke minst kjøttretter. Klemmer du ut en passende dose av tuben og har den på en Wiener-schnitzel blir du lett avhengig!
Tuben gjør det til et mer holdbart produkt det er enkelt å dosere og å oppbevare i kjøleskapet etter åpning.
Som teksten tilsier er dette hel sort sommertrøffel konservert i egen juice på glass. Inneholder kun trøffel og ren trøffeljuice. Når du skal lage mat med dette produktet er det viktig å også benytte trøffeljuicen.
Prøv den gjerne i pommes puré laget på dine beste melne poteter og mettet med smør. Perfekt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Ønsker du å pimpe din gratinerte hummer eller sjøkreps litt ekstra er bare å finhakke trøffelen og røre den og juicen med romtemperert smør som legges på ditt utvalgte skalldyr. Gir selvfølgelig også rik og god smak til sauser basert på godt redusert kjøttkraft, i omeletter og i pastasauser. Det bare å trøfle seg!
Her har Paolo hos Tartuflanghe lagt seg i selen og laget en Deluxe-utgave av tradisjonell pesto. Denne trøffel- og pistasjpestoen kan brukes på en bruscetta eller sandwich som underlag for ekstra god topping. Tilfører mer enn det lille ekstra når du har den på pasta, gnocci, i en risotto eller en god suppe. En absolutt vinner er en mortadella sandwich laget med nybakt focaccia, mortadella fra Ricardo Franchi, bøffelmozzarella fra Guffanti, semitørkede cherrytomater fra Ortoconserveria, finhakkede pistasj nøtter fra Pariani og rikelig med denne pestoen. Nyt den mens du spiller Pavarotti på bånn guffe og drikker en god Lambrusco!