Orzo perler (bygggryn) bio 500g, Gradassi
Antall per kolli: 12
Minste antall: 12
Kommer i januar 2025
Bygg er av de eldste kornsortene vi kjenner til. I et land der hvete er den fortrukne kornsorten når det skal males til mel og brukes til pasta, pizza, brød.
Italienerne har i lang tid utviklet et kjøkken der hele byggryn har blitt benyttet i en rekke retter – varme og kalde. En del erstatter ris med bygg-gryn og tilbereder det som risotto, andre koker det i supper, noen koker det og har grynene kalde i salater. Med en slik god råvare som Orzo-en fra Gradassi er det kun kjøkkenkreativiteten som begrenser bruksområdene.
Gradassi familiens “Azienda Gradassi” har i flere tiår kultivert 6 hektar med land der de dyrker linser og kikerter. De helt spesielle Castelluccio di Norcia linsene kjøper de fra kooperativer som tar seg av all dyrkingen av superlinsene som dyrkes på rundt 1500 moh.
Salat med polert spelt- eller byggryn
Mettende tilbehør til grillmat eller buffet
200 g byggryn eller spelt
200 g kikerter
200 g god fetaost
1/2 glass Pomodori semi secchi Ciliegino bio fra Ortoconservia Grovkuttet
100 g finhakket ruccola
1 bunt vårløk finkuttet
Kjernene fra et halvt granateple
En god neve finkuttet mynte
God EVO og friskpresset sitron, salt og pepper
Kok grynene og kikertene fra Gradassi al dente og avkjøl.
Vendes med alt unntatt fetaosten, litt av mynten og granateplekjernene. Deretter blander du olivenolje og sitronsaft med litt salt og pepper og har dressingen over salaten. Vend godt en gang til og dryss over feta i terninger, granateplekjerner og mynte.
Tips. Grovhakkede valnøtter fra Pariani kan løfte salaten enda et par hakk.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Øvrige egenskaper | Økologisk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 500.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | 8026277005595 |