Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Parmigiano Reggiano DOP 68-70 mnd (hele hjul), Caseificio Poggioli

Varenummer: 11223
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 40.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Ny ladning med 68-70mnd ankommer lager. Først til mølla.

Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring. Smakene har utviklet seg til det man kan kalle et smaksmessig meditasjonsobjekt med unike smaker og karakteristisk tekstur, proppfull med umami. 

Parmigiano Reggiano DOP wheel 24mnd S. Stefano (hele hjul)

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11066
Parmigiano Reggiano DOP 1 kg 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11095
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso wheels 30mnd, Grana d Oro (hele hjul)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11241

Denne produsenten er lokalisert i Spilamberto like ved Modena. Dette regnes som kjerneområdet for produksjon av de beste Parmigiano Reggiano. De er svært selektive i forhold til kvaliteten på melken og henter kun melk fra fire gårder i nærområdet. 

Ostene produseres hovedsakelig på skummet melk med et lite innslag av helmelk. Når ostemassen er drenert og formet i plast former i 2-3 dager preges de med produsentinformasjon og legges videre i stramme stålformer for å få sin unike form. Når ostene har satt seg senkes i saltlake for opp til 19 dager. Ystearbeidet avsluttes med at ostene varmlagres i en «ostesauna» i 1 døgn slik at de svetter ut overflødig salt.

Nå starter forfining og den unike lagringen av ostene. Ostene inspiseres nøye, snus og børstes jevnlig. Etter et år foretas den endelige inspeksjonen for å sjekke om hjulene kan kalles Parmigiano Reggiano. De sjekkes fysisk for å avdekke eventuelle hulrom og deretter sensorisk. Tilfredsstiller de inspektørens krav brennemerkes ostene med godkjent-stempelet for «Conzorsio del Parmigiano Reggiano». 

Selv om osten nå er godkjente for salg gjør Caseificio Poggioli sin egen seleksjon og setter til side de ostene de mener har potensiale til å modnes ekstra lenge. Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring. Smakene har utviklet seg til det man kan kalle et smaksmessig meditasjonsobjekt med unike smaker og karakteristisk tekstur, proppfull med umami. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 40000.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side