Ser du bort fra egg og vann har Matcompaniet alt du trenger for å servere en autentisk spagetti carbonara. Med autentisk mener jeg slik den serveres på romerske restauranter som vet at man kødder ikke med spagetti carbonara. En ekte carbonara skal kun inneholde følgende ingredienser. Høy kvalitets pasta, guanciale (speket svinekjake) eller til nøds pancetta, egg, Pecorino Romano, pepper og lettsaltet vann fra pastakokingen.
Man har altså ikke parmesan, bacon eller måtte Gud forby fløte i en carbonara. Den som synder mot dette kan forvente seg passende straff og bli nektet adgang til kjøkkenet for all framtid når verdens beste pastarett skal lages! Carbonara kan lages med både korte og lange pastaformater, det aller viktigste er at man velger pasta av høy kvalitet. Det skal selvfølgelig være tørket pasta uten egg. Jeg foretrekker å bruke spagetti både fordi den føles mest autentisk og får meg til å lengte til Roma Samtidig jeg synes det er få pastaretter som er så sexy og kulinarisk forførende på tallerkenen og i ganen som en perfekt spagetti carbonara.