Skinken må komme fra svin avlet i Toscana eller Italias midtre og nordlige regioner. Svinene skal ha en levende vekt på mellom 144 og 176 kilo.
Produksjonen kan kun foregå hos godkjente produsenter i Toscana. Etter ha blitt renskåret og trimmet tørrsaltes skinkene. Videre i prosessen gnis de også inn med pepper og lokale urter. Når skinkene er ferdige, etter minimum ett års lufttørking smøres kjøttsiden inn med fett og pepper for å forsegle kjøttet og forhindre uttørring.
Toscansk skinke er saltere enn sine "skinkefettere" fra San Daniele og Parma. Dette er en av grunnene til at man bruker mye mindre salt i brødet i Toscana enn i de nordlige regionene.
Vi kjøper våre Prosciutto Toscana fra familiebedriften Salumificio Vianni i San Gimignano
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Kjøtt | Svin |
Antall per Kolli | 8.0 |
Nettovekt | 100.0 Gram |
GTIN | N/A |