Risotto mix med klippfisk og potet 250g, Gli Aironi
Antall per kolli: 9
Minste antall: 9
Etter å ha inntatt risotto med klippfisk i et høl i veggen i ei bakgate i Napoli har dette vært en av mine risottofavoritter. GliArioni har laga en variant der de også har tilsatt potetterninger. Anbefales!
Da Heston Blumental skulle lage risotto i serien «Perfection» trålet han de italienske rismarkene for den beste risen og endte da opp med Carnaroli fra Vercelli. Det er mange grunner til at denne risen har en super kvalitet. Kanskje det aller viktigste er at de driver risfeltene sine uten bruk av sprøytemidler, kunstig gjødsling og algehemmere i vanningssystemene. I kombinasjon med generasjoners erfaring, nennsom foredling i møllene og perfekte vekstforhold er det kun kokkens komfyrarbeid som står mellom ris fra Vercelli og en perfekt risotto.
Vår nye leverandør har vært leverandør av risottoris i fem generasjoner og benytter kun ris fra drøyt 100 hektar med egne marker knyttet til Tenuta Pracantone. Etter flere tiår med intensiv og volumfokusert risproduksjon oppdaget bøndene i Vercelliområdet at økosystemet var i ferd med å endre seg. Fuglene forsvant og risen ble gradvis dårligere. Etter mange års innsats har man klart å gjenskape de unike forholdene i rismarkene og da eieren Michele Perinotti startet merkevaren GliAironi valgte han både navn og en stilisert tegning av Gråhegre som logoen og et bevis på at de stolte fuglene igjen hekket i rismarkene. Jorden var friskmeldt og arbeidet med å produsere verdens beste risottoris var restartet.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Antall per Kolli | 9 |
Nettovekt | 250 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | N/A |